10 тисяч років до нашої ери

10 тисяч років до нашої ери (10.000 B.C. / 10 тысяч лет до нашей эры). Псевдоісторичний бойовик. США, 2008. Режисер Роланд Еммеріх. У ролях: Камілла Бель, Кліфф Кертіс, Стівен Стрейт, Омар Шаріф, Тім Барлоу.

Дія відбувається у часи, близькі до кам’яного віку. Щастя загонщика мамонтів у маленькому гірському племені виявляється недовгим: вороги нападають на селище і викрадають його дівчину, чарівну Іволет…

10000bc

Продовжити читання “10 тисяч років до нашої ери”

Хортон

Слоненята. Де ж ті слоненята?
“Я Петрик П’яточкин слоників рахував”

Анекдот з життя. Суб’єкт № 1, який не був у кіно років 20, питає свого знайомого Суб’єкта № 2, який у кіно ходить часто: “І який же хіт ти дивитимешся сьогодні?” “Мультик про бджілку”. В очах Суб’єкта № 1 – нерозуміння. Через півроку ситуація повторюється, тільки цього разу відповідь: “Мультик про слоника”. І знову ж таки Суб’єкт № 1, людина загалом недурна й освічена, чогось відверто не розуміє.

horton

Продовжити читання “Хортон”

Роланд Еммеріх

Роланд Еммеріх (Roland Emmerich / Роланд Эммерих) народився 10 листопада 1955 р. у Штутгарті (ФРН). Закінчивши школу в містечку Зіндельфінген біля Штутгарту, він три роки пропрацював у рекламному бізнесі, а у 1977 р. вступив до Мюнхенської школи телебачення та кіно. Його дебютна робота «Принцип Ноєвого ковчега» відкривала конкурсний показ фільмів на Берлінському фестивалі 1984 р. Критики досить високо оцінили картину, і її відразу купили прокатники двадцяти країн. Цей успіх дозволив початківцю заснувати власну кінокомпанію «Centropolis Films».

emm1

Продовжити читання “Роланд Еммеріх”

Сусідка

Сусідка (The Girl Next Door / Соседка). США, 2004. Режисер Люк Грінфілд. У ролях: [Еміль Хірш->emil-hirsh], [Еліша Катберт->elisha-cutbert], Тімоті Оліфант, Джеймс Ремар, Кріс Маркет.

Новий канал, четвер 20 березня, 22.20

Вісімнадцятирічний Метью (Хірш), добропорядний зубрила й відмінник, який хоче стати політиком, закохується у вродливу сусідку Даніелу (Катберт). Його звичайне життя руйнується, коли він дізнається, що його ідеальна нова знайома колись була порнозіркою…

girl-next1

Продовжити читання “Сусідка”

Блакитноокий Міккі

Блакитноокий Міккі (Mickey Blue Eyes / Голубоглазый Микки). США, 1999. Режисер Келлі Макін. У ролях: [Х’ю Грант->hu-grant], [Джеймс Каан->james-caan], [Джин Тріплхорн->jean-triplhorn], Берт Янг, Джеймс Фокс, Джо Вітереллі.

Новий канал, середа 19 березня, 22.20

Добропорядний молодий чоловік (Грант) закохався у дівчину (Тріплхорн), яка виявилась дочкою відомого гангстера Френка Вітале (Каан). Переляканого героя охоче приймають у сім’ю, а невдовзі їм починає цікавитись і ФБР… Начебто непоганий зразок гангстерської комедії, де вистачає і непоганих жартів (особливо запам’ятовується той, що про Сотбіс), і акторів, які із задоволенням пародіюють свої попередні мафіозні ролі (у першу чергу це Каан – Сонні Корлеоне з “Хрещеного батька”), але великого успіху у глядачів цей фільм не мав. Можливо, причина у тому, що до нього банк встиг зірвати “Аналізуй це”, а можливо, дві комедії з Грантом за один сезон – це забагато (другою був “Ноттінг-Гілл”).

Хроніки Спайдервіка

Автор цієї рецензії з нетерпінням чекає часу, коли ж жадібні руки “фабрики мрій” дотягнуться до справжніх шедеврів дитячо-фентезійної літератури. Коли нарешті буде знято 300-мільйонну трилогію про Вінні-Пуха та його друзів і гіпер-екшн про пригоди Карлсона та його боротьбу з грабіжниками? І коли російський Москвалівуд нарешті зніме психологічний трилер (і римейк до того ж) “Незнайко у Сонячному місті”, з обов’язковим, ще більш моторошним сіквелом з підзаголовком “Повернення Калігули”? А поки що доводиться розважатись витворами відверто другорядними – хоча й від них, якщо не бути надто вимогливим, можна майже отримати задоволення.

spiderwick1

Продовжити читання “Хроніки Спайдервіка”

Хортон

Хортон (Dr. Seuss’ Horton Hears a Who / Хортон). Анімаційний фільм / комедія. США, 2008. Режисери Джиммі Хейвард та Стів Мартіно. Ролі озвучують: [Джим Керрі->jim-carrey], [Стів Карелл->steve-carell], Керол Бернетт, [Айла Фішер->isla-fisher], Вілл Арнетт, Ден Фоглер, Сет Роген, Емі Полер.

horton

Слоненя на ім’я Хортон чує тихий крик про допомогу з крихітної пилинки, яка кружляє у повітрі. Хортон дізнається, що на пилинці знаходиться ціле місто Хтовіль, в якому живуть мікроскопічні істоти і головою якого є Мер. Продовжити читання “Хортон”