Банда

Банда (The Crew / Банда). США, 2000. Режисер Майкл Діннер. У ролях: [Річард Дрейфус->richard-dreyfuss], Берт Рейнолдс, Ден Хедая, Сеймур Кассель, [Керрі-Енн Мосс->carrie-ann-moss], Дженніфер Тіллі, Лейні Казан, Мігель Сандовал, Джеремі Пайвен.

1 Національний, неділя 4 травня, 19.05

Чотири колишніх гангстери доживають останні роки у Маямі. Коли старих намагаються виселити з готелю, вони згадують бурхливе минуле та імітують «бандитську розбірку». Завдяки такому розіграшу герої потрапляють у поле зору як поліції, так і могутнього наркобарона, котрий влаштовує на них справжнє полювання… Продовжити читання “Банда”

Відвали

Відвали (Cops and Robbersons / Отвали). США, 1994. Режисер Майкл Річі. У ролях: [Чеві Чейз->chavy-chase], [Джек Пеланс->jack-palance], Даян Віст, Роберт Деві, Джейсон Джеймс Ріхтер, Фей Мастерсон.

ENTER-фільм, субота 3 травня, 19.05

Для того, щоб вислідити небезпечного злочинця, двоє поліцейських звертаються по допомогу до його сусіда, з вікон якого найзручніше стежити за негідником. Охоронцям закону не пощастило: голова сім’ї (Чейз) виявився великим прихильником поліцейських серіалів і вирішив допомагати новим знайомим, проявляючи ініціативу… Місцями смішна, але нерівна комедія (справжня назва – “Фараони і Робберсони”), як і більшість стрічок Чейза.

Лаям Нісон

Дивне на перший погляд ім’я актора Лаям Нісон (Liam Neeson / Лайам Нисон) – це ірландський варіант скорочення від імені Вільям. Вільям Джон Нісон народився 7 червня 1952 р. у католицькій сім’ї сторожа і кухарки у протестантському містечку Баллімена у Північній Ірландії. В школі захоплювався боксом і в 15 років зламав ніс, що не завадило йому виграти юнацький чемпіонат у своїй вазі серед любителів. Іншим захопленням Нісона був театр: після школи він почав грати у маленьких любительських трупах. Лаям вчився у Королівському університеті в Белфасті, звідки його вигнали за погані оцінки. Незважаючи на це, пізніше Нісона запросили викладати у Королівський коледж цього ж міста, однак він віддав перевагу акторській кар’єрі.

nison

Продовжити читання “Лаям Нісон”

Залізна Людина

Відкриття літнього сезону-2008 вийшло зовсім не поганим. Нічого особливого, але стрічка не дурна, чесно виконує всю необхідну розважальну програму і закладає міцний фундамент для нової марвелівської франчізи – причому робить це набагато краще, ніж [“Фантастична четвірка”->fantastic-four], яка сама по собі була ще далеко не найгіршим прикладом.

ironman

Продовжити читання “Залізна Людина”

Старі леви

Старі леви (Secondhand Lions / Старые львы). США, 2003. Режисер Тім Маккенліс. У ролях: [Майкл Кейн->michael-cain], [Роберт Дюволл->robert-duvall], [Гейлі Джоел Осмент->heily-joel-osment], Кіра Седжвік, Ніккі Катт, Майкл О’Ніл, Дейдре О’Коннелл, Крістіан Кейн, Ерік Белфоур, Еммануель Валіжіє, Дженніфер Стоун.

1+1, четвер 1 травня, 1.15

Дія стрічки відбувається у 1960-х роках у Техасі. Безвідповідальна мати (Седжвік) залишає свого сина Волтера (Осмент) на літо у двох його дядьків (Кейн та Дюволл) – старих вередливих диваків, котрі, як вважають усі їх родичі, десь ховають велику суму грошей. Спілкуючись зі старими, хлопець отримує кілька важливих життєвих уроків… Продовжити читання “Старі леви”

Залізна Людина

Залізна Людина (Iron Man / Железный Человек). Кінокомікс / фантастичний бойовик. США, 2008. Режисер Джон Фавро. У ролях: [Роберт Дауні-мол.->robert-dawney-jr], [Гвінет Пелтроу->gwyneth-paltrow], [Джефф Бріджес->jeff-bridges], Теренс Говард.

ironman

Тоні Старк, засновник корпорації, що займається продажем зброї, потрапляє у полон до терористів, які примушують його конструювати потужну ракету. Підслухавши плани терористів, Старк вирішує використати їх зброю проти них самих. Замість ракети він збирає залізну броню, карає негідників і звільняє з полону невинних людей… Продовжити читання “Залізна Людина”

Лисий нянька: Спецзавдання

Лисий нянька: Спецзавдання (The Pacifier / Лысый нянька: Спецзадание). США, 2005. Режисер Адам Шенкман. У ролях: [Він Дізель->vin-diesel], Лорен Грем, Фейт Форд, Бріттані Сноу, Макс Теріо, Морган Йорк.

1+1, понеділок 28 квітня, 21.00

Лейтенант елітного підрозділу «Морські котики» Шон Вулф (Дізель) отримує нове завдання – наглянути за дітьми вбитого вченого і дізнатись, де їх батько сховав секретну розробку під назвою “Привид”, яка стане проривом у розвитку оборонної техніки… Продовжити читання “Лисий нянька: Спецзавдання”