Ерік Робертс

Ерік Робертс (Eric Roberts / Эрик Робертс) народився 18 квітня 1956 р. у Білоксі (штат Міссісіпі). Його вибір майбутньої професії був цілком очевидним, оскільки його батько Волтер Робертс був режисером і керівником театральної студії, а мати Бетті Лу захоплювалась акторською грою. У п’ять років Ерік дебютував перед камерою, зігравши дитину-каліку у телевізійній драмі “Маленькі першопрохідці”, яку поставив його батько: Волтер розраховував, що гра допоможе сину вилікуватись від заїкання. Ще коли Ерік був дитиною, батько помітив у ньому важливу особливість: щойно він заучував текст напам’ять, заїкання зникало. Продовжити читання “Ерік Робертс”

Аналізуй те

Аналізуй те (Analyze That / Анализируй то). США, 2002. Режисер Гарольд Реміс. У ролях: Роберт Де Ніро, Біллі Крістал, Лайза Кудроу, Джо Вітереллі, Рег Роджерс, Кеті Моріарті-Джентіль, Джон Фінн, Келлі Торн, Пет Купер, Френк Джио, Доннамарі Рекко.

Новий канал, вівторок 27 червня, 21.35

Знаменитий мафіозі дон Пол Вітті (Де Ніро) вдає з себе божевільного, щоб вийти з в’язниці і дізнатися, хто намагається його вбити. Психоаналітик Бен Собел (Крістал) повинен стежити за гангстером і знайти йому роботу. Однак колишні колеги Пола не вірять у те, що дон розпочав нове життя, і все ще вважають його небезпечним конкурентом… У 1999 р. доволі дотепна кримінальна комедія «Аналізуй це» максимально використала гумористичний потенціал сюжету «мафіозі на прийомі у психоаналітика» і несподівано добре пройшла у прокаті, зібравши тільки у США понад 107 млн. доларів. Автори фільму, головні виконавці і навіть продюсери чудово розуміли, що тему вичерпано, і не поспішали робити продовження. «Я чекав, доки з’явиться нова ідея для сюжету, така ж цікава, як і попередня», – розповідає режисер Реміс. Джерелом натхнення для нього став популярний телесеріал «Клан Сопрано», герой якого вирішив залишити кримінальний світ і обрати нову професію. Проте однієї ідеї виявилось замало: друга частина пригод гангстера та його психоаналітика є вторинною і майже не смішною. Вона була б не варта уваги, якби не гра Де Ніро. Славетний актор, якого за «Аналізуй це» висували на «Золотий глобус» за найкращу комедійну роль, сумлінно відпрацював рекордний для нього 20-мільйонний гонорар: відвідував психіатричну лікарню, розмовляв з лікарями та пацієнтами, вивчав симптоми хвороби, яку мав симулювати його персонаж. Під час цього тренінгу один з психіатрів заявив, що Де Ніро здатен ввести в оману будь-якого фахівця, переконавши його у своїй повній психічній кризі.

Аналізуй те (Analyze That / Анализируй то). США, 2002. Режисер Гарольд Реміс. У ролях: [Роберт Де Ніро->robert-de-niro], [Біллі Крістал->billy-cristal], Лайза Кудроу, Джо Вітереллі, Рег Роджерс, Кеті Моріарті-Джентіль, Джон Фінн, Келлі Торн, Пет Купер, Френк Джио, Доннамарі Рекко.

Інтер, п’ятниця 25 липня, 23.20

Знаменитий мафіозі дон Пол Вітті (Де Ніро) вдає з себе божевільного, щоб вийти з в’язниці і дізнатися, хто намагається його вбити. Психоаналітик Бен Собел (Крістал) повинен стежити за гангстером і знайти йому роботу. Однак колишні колеги Пола не вірять у те, що дон розпочав нове життя, і все ще вважають його небезпечним конкурентом… Продовжити читання “Аналізуй те”

Серця і душі

Серця і душі (Heart and Souls / Сердца и души). США, 1993. Режисер Рон Андервуд. У ролях: [Роберт Дауні-мол.->robert-dawney-jr], Чарлз Гродін, Кіра Седжвік, Том Сайзмор.

Новий канал, четвер 24 липня, 22.20

Душі чотирьох людей, які загинули в катастрофі, стають янголами-хоронителями хлопчика. Коли він дорослішає, вони розуміють, що лише завдяки ньому можуть закінчити свої незавершені справи на землі… Один з ранніх бенефісів Дауні-мол., де йому доводиться переграти чимало персонажів, живих і мертвих.

Хеллбой-2: Золота армія

Цей сезон інакше й не назвеш, як літом супергероїв. Як не дивно, майже всі коміксові екранізації цього року виявились більш-менш успішними, і не лише з комерційного боку. Не став винятком і другий “Хеллбой”.

hellbo

Продовжити читання “Хеллбой-2: Золота армія”

Великий кайф

Великий кайф (The Big Easy / Большой кайф). США, 1986. Режисер Джим Макбрайд. У ролях: [Денніс Квейд->dennis-quade], [Еллен Баркін->ellen-barkin], Нед Бітті, Джон Гудмен, Ліза Джейн Перскі.

Кіно, вівторок 22 липня, 21.40

Життя у “Великому кайфі” (так називають Новий Орлеан) було легким для детектива з відділу з розслідування вбивств Ремі Максвейна (Квейд), доки він не познайомився з замісницею прокурора Енн Осборн (Баркін). Бажаючи справити враження на вродливу жіночку, Ремі, який раніше сам брав хабарі, необережно влізає у справи великих наркоділків… Дуже непогана і легка сучасна варіація поліцейських картин 30-40-х рр., яка змішує трилер і любовну історію і свого часу допомогла заробити додаткові бали у глядачів Квейду та Баркін.

Гільєрмо Дель Торо

Гільєрмо Дель Торо (Guillermo Del Toro / Гильермо Дель Торо) народився 9 жовтня 1964 р. у Гвадалахарі (штат Халіско, Мексика). Його виховувала бабуся, дуже консервативна католичка. Гільєрмо навчався в Інституті наук. Виробництвом фільмів він захопився ще підлітком. Дель Торо вчився мистецтву створення гриму та спецефектів у Діка Сміта, який свого часу працював над легендарним фільмом жахів “Екзорцист”. Гільєрмо десять років пропрацював гримером, а на початку 80-х створив власну компанію “Некропія”. Одночасно він займався продюсуванням і знімав мексиканські телепрограми. Дель Торо також був одним із засновників Мексиканського кінофестивалю у Гвадалахарі.

guill1

Продовжити читання “Гільєрмо Дель Торо”