Патріот

Патріот (The Patriot / Патриот). США, 2000. Режисер [Роланд Еммеріх->roland-emmerich]. У ролях: [Мел Гібсон->mel-gibson], [Хіт Леджер->heath-ledger], Джоелі Річардсон, [Кріс Купер->chris-cooper], Чекі Каріо, Леон Ріппі, Адам Болдуїн.

Інтер, неділя 5 жовтня – 10.40, понеділок 6 жовтня – 2.25

Дія фільму відбувається у 1776 році. Бенджамін Мартін (Гібсон), ветеран війни з індіанцями, відмовляється брати участь у боротьбі за незалежність північноамериканських колоній. Лише коли англійці на чолі з жорстоким полковником Тевінгтоном вбивають сина Мартіна, герой згадує минуле та дістає зброю… Продовжити читання “Патріот”

Наймані вбивці

Наймані вбивці (Assassins / Наемные убийцы). США, 1995. Режисер Річард Доннер. У ролях: [Сильвестр Сталлоне->sylvester-stallone], [Антоніо Бандерас->anthonio-banderas], [Джуліанна Мур->julianne-moore], Анатолій Давидов, М’юз Вотсон, Рід Даймонд, Келлі Ровен.

ICTV, субота 4 жовтня, 19.00

Досвідчений професійний кілер (Сталлоне) хоче зав’язати, виконавши чергове завдання – вбити хакершу (Мур), яка краде цінну інформацію. Однак завдання перехоплює молодий психопатичний колега Мігель (Бандерас), який вважає, що настав час змінювати старе покоління. В результаті герой Сталлоне рятує жертву, щоб разом з нею з’ясувати стосунки з конкурентом, і це далеко не останній несподіваний поворот… Непогано закручений сюжет, Сталлоне на своєму місці і Бандерас у незвичній для нього маніакальній ролі – тобто ніби все професійно, але якоїсь родзинки не вистачило, згадати майже нема чого. У США фільм провалився, у нас на відео був популярним.

Санні

Санні (Sonny / Санни). США, 2002. Режисер [Ніколас Кейдж->nicolas-cage]. У ролях: [Джеймс Франко->james-franco], [Міна Суварі->mena-suvari], [Бренда Блетін->brenda-bletin], Гаррі Дін Стентон, Скотт Каан, Ніколас Кейдж.

НТН, субота 4 жовтня, 1.00

1981 рік. Відслуживши в армії, Санні Філліпс (Франко) повертається до матері (Блетін), власниці борделю. Він більше не хоче бути жиголо для старіючих жінок, а саме цю кар’єру підготувала для нього матуся. Разом з повією Керол (Суварі) Санні хоче почати нове життя, однак порвати з минулим нелегко… Режисерський дебют Кейджа – досить похмура драма, дуже далека від суто комерційних стрічок, в яких він останнім часом знімається. Добрий акторський ансамбль, в якому всіх затьмарює Блетін. Сам Кейдж виконує епізодичну роль, в якій його нелегко впізнати.

Стеллан Скарсгард

Стеллан Скарсгард (Stellan Scarsgard / Стеллан Скарсгард) народився 13 червня 1951 р. у шведському місті Готенберг. Популярність завоював ще в юності завдяки ролям у серіалах на національному телебаченні. У 1972-1988 рр. грав на сцені Королівського драматичного театру в Стокгольмі, беручи участь у постановках різних класичних п’єс. Одночасно він знімався в кіно у шведських режисерів, а за роль у стрічці “Звичайне вбивство” отримав шведський аналог “Оскара” і приз “Срібний ведмідь” у Берліні.

scarsg

Продовжити читання “Стеллан Скарсгард”

Ерін Брокович

Ерін Брокович (Erin Brockovich / Эрин Брокович). США, 2000. Режисер Стівен Содерберг. У ролях: [Джулія Робертс->julia-roberts], Альберт Фінні, Аарон Екхарт, Марг Хелгенбергер, Черрі Джонс.

Інтер, вівторок 30 вересня, 23.55

Сюжет цієї драми заснований на реальних подіях. Ерін Брокович (Робертс), самотня мати трьох дітей, була змушена найнятися асистенткою у маленьку адвокатську контору. Вивчаючи чергову справу, вона звернула увагу на факти забруднення довкілля могутньою енергетичною компанією і вирішила використати цю інформацію для судового позову… Продовжити читання “Ерін Брокович”

Мамма Міа

“Це мюзикл, ви знаєте?” – обережно попередила мене пані в касі “Кінопалацу”, віддаючи мені квиток. І була права – це таки мюзикл, і всі співають. Попередження, яке я спочатку сприйняв з прихованим обуренням (хіба мюзикл не вважається кіном?), через півгодини перегляду вже сприймалось по-іншому. Мюзикл дійсно на місці, а от з кіном вийшло не зовсім.

mamma1

Продовжити читання “Мамма Міа”