Погані дівчата

Погані дівчата (Mean Girls / Дрянные девчонки). США, 2004. Режисер Марк С. Вотерс. У ролях: [Ліндсей Лохан->lindsey-lohan], [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams], Джонатан Беннетт, Тіна Фей, Лесі Чеберт, [Аманда Сейфрід->amanda-seyfried], Ліззі Каплан, Денієл Френзісі, Тім Мідоуз, Емі Поулер, Ніл Флінн.

Новий канал, неділя 19 жовтня, 17.45

Кеді Херон (Лохан) вперше пішла до школи у 15 років: дитинство вона провела в Африці, вивчаючи разом з батьками тваринний світ. Тепер їй доводиться не лише звикати до правил існування у «кам’яних джунглях», а й вести справжню війну з головною шкільною красунею, хитрою та підступною Реджиною Джордж (Макадамс)… Продовжити читання “Погані дівчата”

Великий куш

Великий куш (Snatch / Большой куш). Великобританія-США, 2000. Режисер Гай Річі. У ролях: Беніціо Дель Торо, Денніс Фаріна, Джейсон Стетем, Бред Пітт, Вінні Джонс, Джейсон Флемінг, Раде Шербеджія, Алан Форд, Майк Рейд, Ленні Джеймс, Івен Бремнер.

Новий канал, п’ятниця 24 лютого, 21.10

Виконуючи замовлення американського гангстера Ейві (Фаріна), декілька грабіжників на чолі з запеклим гравцем Френкі (Дель Торо) викрадають великий діамант. Один з членів банди виявляється зрадником, тому про цінну здобич дізнаються інші злочинні угрупування, які починають справжнє полювання на прокляту коштовність…

Великий куш (Snatch / Большой куш). Великобританія-США, 2000. Режисер Гай Річі. У ролях: [Беніціо Дель Торо->benicio-del-toro], Денніс Фаріна, [Джейсон Стетем->jason-statham], [Бред Пітт->brad-pitt], Вінні Джонс, Джейсон Флемінг, Раде Шербеджія, Алан Форд, Майк Рейд, Ленні Джеймс, Івен Бремнер.

Інтер, субота 18 жовтня, 22.30

Виконуючи замовлення американського гангстера Ейві (Фаріна), декілька грабіжників на чолі з запеклим гравцем Френкі (Дель Торо) викрадають великий діамант. Один з членів банди виявляється зрадником, тому про цінну здобич дізнаються інші злочинні угрупування, які починають справжнє полювання на прокляту коштовність…

Бадьора кримінальна комедія «Карти, гроші, два стволи» зробила 31-річного англійця Річі культовою фігурою і поставила його в один ряд з Тарантіно та Денні Бойлом. Наступний фільм режисера викликав підвищений інтерес: навіть суперзірка Пітт, на якого «Карти…» справили враження, довго вмовляв постановника дати йому будь-яку роль і врешті-решт зіграв Міккі О’Ніла – цигана з дивовижними бійцівськими здібностями. Участь секс-символа «фабрики мрій» мало не призвела до нещасних випадків під час божевільної давки на прем’єрі «Куша» в Лондоні, але значно збільшила касові збори картини (22 млн. доларів у прокаті США). Річі пішов перевіреним шляхом і створив ще одну кумедну замальовку з життя британських маргіналів, проте цього разу ввів у сюжет багатонаціональний склад персонажів. У відтвореному ним світі кривавих розбірок негри, англійці, євреї, росіяни, цигани мають рівні права на омріяне багатство. Саме завдяки «інтернаціоналізму» стрічки, а також її гумору та динамічності деякі критики поблажливо пробачили Річі численні повтори і запозичення з попереднього фільму.

Невидимка

Невидимка (Hollow Man / Невидимка). США, 2000. Режисер [Пол Верховен->paul-verhoven]. У ролях: [Кевін Бейкон->kevin-bacon], [Елізабет Шу->elisabeth-shu], Джош Бролін, Кім Діккенс, Грег Гранберг.

К1, п’ятниця 17 жовтня, 22.00

Доктор Себастьян Кейн (Бейкон) винайшов формулу, яка робить об’єкти невидимими. Він випробує засіб на собі, однак експеримент проходить не зовсім вдало: вчений не може знову стати видимим і поступово божеволіє… Чомусь в момент виходу всі ополчилися на це кіно, хоча воно цілком відповідає видовищним стандартам сучасних жорстких фантастичних трилерів і в жодному разі не є одним з найгірших фільмів 2000 року. Чудові спецефекти і напружений сюжет.

Втеча з Лос-Анджелесу

Втеча з Лос-Анджелесу (Escape from L.A. / Побег из Лос-Анджелеса). США, 1996. Режисер [Джон Карпентер->john-carpenter]. У ролях: [Курт Рассел->curt-russel], Стейсі Кіч, Кліфф Робертсон, [Стів Бушемі->steve-buscemi], Пем Грір, Мішель Форбс.

ICTV, четвер 16 жовтня, 23.00

Дія відбувається у 2003 р., коли Лос-Анджелес перетворився на колонію, куди відправляють людей, позбавлених громадянства. Коли на цю територію потрапляє дочка президента США разом з обладнанням, здатним вивести з ладу усю електрику й електроніку на планеті, уряд змушений відправити туди ветерана, а нині злочинця “Змія” Пліскена (Рассел)… Продовження культового фантастичного бойовика “Втеча з Нью-Йорка” не стало великою подією: воно порадувало прихильників першого фільму, але решта сприйняла його як повторення пройденого. Картину, яка дійсно видається вторинною, оживляє хіба що цікавий, як завжди, Бушемі.

Прочитати та спалити

Вже другий фільм поспіль, створений братами Коенами, викликає у глядачів в кінозалі наприкінці перегляду одну й ту саму реакцію: “І що це було?” Що це значить? Що зараз брати знаходяться у чудовій формі і продовжують робити цікаве, нетрадиційне кіно.

burn1.jpg

Продовжити читання “Прочитати та спалити”

Маньчжурський кандидат

Маньчжурський кандидат (The Manchurian Candidate / Маньчжурский кандидат). США, 2004. Режисер [Джонатан Демм->jonathan-demme]. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washingthon], [Меріл Стріп->meryl-streep], [Лів Шрайбер->liev-shreiber].

ICTV, вівторок 14 жовтня, 23.00

Під час війни у Персидській затоці загін американців потрапив у пастку. Сержант, який усіх врятував, зробив чудову політичну кар’єру: йому залишився крок до посади віце-президента США. І в цей момент він розуміє, що став жертвою психологічної обробки…

manchj

Продовжити читання “Маньчжурський кандидат”

Подорож до центру Землі

Подорож до центру Землі (Journey to the Center of the Earth / Путешествие к центру Земли). Пригоди / фантастика. США, 2008. Режисер Ерік Бревіг. У ролях: [Брендан Фрейзер->brendan-fraser], Джош Хатчерсон, Аніта Брієм.

journey

Під час наукової експедиції в Ісландію вчений-романтик Тревор Андерсон (Фрейзер), його племінник Шон та їх місцевий провідник Ханна опиняються у печері, вибратися з якої можна, тільки спускаючись все глибше й глибше до центру Землі. Продовжити читання “Подорож до центру Землі”