Перевага Борна

Перевага Борна (The Bourne Supremacy / Превосходство Борна). США, 2004. Режисер Пол Грінграсс. У ролях: [Метт Деймон->matt-damon], [Джоан Аллен->joan-allen], [Браян Кокс->brian-cox], [Джулія Стайлз->julia-stiles], [Франка Потенте->franka-potente].

ICTV, неділя 7 грудня, 22.00

Через три роки після подій “Ідентифікації Борна” ЦРУ знову починає переслідувати колишнього агента Джейсона Борна (Деймон), який втратив пам’ять. Коли внаслідок цього гине подруга Борна, він змушений знову вийти на стежку війни…

born-supr

Продовжити читання “Перевага Борна”

Підміна

Підміна (Changeling / Подмена). Драма / трилер. Режисер [Клінт Іствуд->clint-eastwood]. У ролях: [Анжеліна Джолі->angelina-jolie], Джеффрі Донован, [Джон Малкович->john-malkovich], Джейсон Батлер Гарнер, Майкл Келлі, Емі Раян, Джефф Пірсон, Колм Фіоре.

change

Картина базується на реальних подіях. У березні 1928 р. лос-анджелеська самотня мати Крістін Коллінз пішла з дому, залишивши сина Волтера самого. Повернувшись додому, вона побачила, що малого немає. Через деякий час Крістін привезли хлопчика, проте вона запевнила поліцейських, що, попри зовнішню подібність, це не її син… Продовжити читання “Підміна”

Макс Пейн: Погляд знавця гри

На диво, хочу сказати, творцям стрічка вдалася. Всупереч екранізації гри Doom, режисеру таки вдалося передати справжню атмосферу, яка є в комп’ютерній грі – в першу чергу декорації міста виконані блискуче, напис Liqour та інші дрібниці викликають в глядача відчуття “дежавю”. Дуже не погана оптимізована історія, і як зазначено вище, авторам фільма вдалося стрворити окрему історію, яку цікаво переглянути, навіть не гравши в цю гру. Тривалість кіна тримає глядача завжди в захваті, не має “затягнутостей” – все в міру. Окремо заслуговують на увагу кадри філму, які практично один до одного повторюють кадри з гри (найкраще це показано у головного героя в домівці,як на мене), що повністю “завантажує” нас в гру і дає можливість пережити ті ж самі відчуття, що і тоді, коли ми були в ролі Макса, керуючи його діями клавіатурою и комп’ютерною мишею 🙂

maxpay

Продовжити читання “Макс Пейн: Погляд знавця гри”

Білі ципоньки

Білі ципоньки (White Chicks / Белые цыпочки). США, 2004. Режисер Кінен Айворі Веянс. У ролях: Марлон Веянс, Шон Веянс, Джеймі Кінг, Френкі Фейсон, Локлін Манро.

ТРК “Україна”, середа 3 грудня, 21.30

Двоє темношкірих поліцейських, які щойно зірвали операцію із затримки наркоділків, отримують нове завдання: зустріти двох юних мільйонерок, яких, судячи з усього, невдовзі викрадуть. Герої вирішують розкрити справу, зайнявши місце потенційних жертв… Продовжити читання “Білі ципоньки”

Сукупність брехні

Офіційний український переклад назви стрічки підтримати важко. “Тіло брехні”. Рука брехні, нога брехні… маячня. Був би хоча б труп у центрі сюжету, тоді можна було б якось виправдати. Брехні у фільмі багато, а от тіл… не те щоб мало, але здебільшого випадкові. Тому краще сукупність.

bodylies

Продовжити читання “Сукупність брехні”

Директор

Директор (The Principal / Директор). США, 1987. Режисер Крістіан Кейн. У ролях: [Джеймс Белуші->james-belushi], [Луїс Госсетт-мол.->louis-gossett-jr], Рей Дон Чонг, Майкл Райт, Ісай Моралес.

К1, понеділок 1 грудня, 13.45

Вчителя Ріка Летімера (Белуші) несподівано підвищують – він стає директором найжахливішої школи району, яку тероризують неповнолітні злочинці. Вчителі у ній навіть бояться заходити у класи. Не бажаючи миритись з ситуацією, Рік оголошує війну хуліганам… Досить типовий для 80-х “шкільний бойовик”: тоді знімали багато фільмів про юних правопорушників з різним ступенем жорстокості. Цей зразок страшним не виглядає, серйозним погляд на проблему аж ніяк не є, але актори непогані, і Белуші саме у ті роки перебував у своїй найкращій формі.