Пригоди Десперо

Пригоди Десперо (The Tale of Despereaux / Приключения Десперо). Анімаційний фільм / пригоди / комедія. США, 2008. Режисери Сем Фелл, Роберт Стівенхейген. Ролі озвучують: [Емма Вотсон->emma-watson], [Метью Бродерік->matthew-broderik], [Дастін Хоффман->dustin-hoffman], [Сігурні Вівер->sigurney-wiver].

d

Маленький Десперо народився із занадто великим для мишачого світу серцем, він обожнює пригоди і не може уявити своє життя без них. Одного дня сміливець проникає у королівську бібліотеку і, читаючи книжки, відкриває для себе дивовижний світ, сповнений рицарів, драконів і чарівних дам. Продовжити читання “Пригоди Десперо”

Талановитий мiстер Рiплi

Талановитий мiстер Рiплi (The Talanted Mr. Ripley / Талантливый мистер Рипли). США, 1999. Режисер Антонi Мiнгелла. У ролях: Метт Деймон, Гвiнет Палтроу, Джуд Лоу, Кейт Бланшет, Джек Девенпорт, Джеймс Ребхорн, Фiлiпп Бейкер Холл.

ENTER-фiльм, недiля 14 серпня, 12.50

Том Рiплi (Деймон), хлопець з бiдноi родини, отримуe вiд мiльйонера Грiнлiфа запрошення поiхати до Iталii i умовити його сина Дiккi повернутися додому. Для Рiплi подорож стаe шансом здiйснити своi мрii, виявивши прихованi злочиннi таланти… Лауреат “Оскара” за режисуру “Англiйського пацieнта” цього разу звернувся до давнього роману Патрiцii Хайсмiт. Попередня екранiзацiя твору, зроблена Рене Клеманом (“На яскравому сонцi”, 1959), стала класикою психологiчного детективу. Англieць Мiнгелла у своiй стрiчцi намагався здiйснити своeрiдну подорож у складний внутрiшнiй свiт головного героя. I хоча цi спроби розширити межi жанру викликали суперечливу реакцiю з боку критикiв, режисеру вдалося створити захоплюючу кримiнальну драму, чудово зняту та добре зiграну. Картина отримала 5 номiнацiй на “Оскара” i 7 – на премiю Британськоi кiноакадемii, користувалась i чималим глядацьким успiхом (касовi збори у прокатi США перевищили 75 млн. доларiв). Роль Тома Рiплi, на яку спочатку претендував Леонардо Дi Капрiо, врештi-решт дiсталася iншiй молодiй зiрцi, Метту Деймону. Найкращi ж вiдгуки з акторського складу фiльму отримав Лоу, який за виконання ролi Дiккi Грiнлiфа був вiдзначений премieю Британськоi кiноакадемii i висувався на здобуття “Оскара” як кращий актор другого плану.

Талановитий мiстер Рiплi (The Talented Mr. Ripley / Талантливый мистер Рипли). США, 1999. Режисер Антонi Мiнгелла. У ролях: [Метт Деймон->matt-damon], [Гвiнет Палтроу->gwineth-paltrow], [Джуд Лоу->jude-law], [Кейт Бланшетт->kate-blanschett], Джек Девенпорт, Джеймс Ребхорн, Фiлiпп Бейкер Холл.

ТРК “Україна”, субота 20 грудня, 23.00

Том Рiплi (Деймон), хлопець з бiдної родини, отримує вiд мiльйонера Грiнлiфа запрошення поїхати до Iталiї i умовити його сина Дiккi повернутися додому. Для Рiплi подорож стає шансом здiйснити свої мрiї, виявивши прихованi злочиннi таланти… Продовжити читання “Талановитий мiстер Рiплi”

Вінс Вон

Вінс Вон (Vince Vaughn / Винс Вон) народився 28 березня 1970 р. у Мінеаполісі, а виріс у передмісті Чикаго. Його рідні не мали жодного відношення до мистецтва – батько Вернон, наприклад, продавав м’ясо. Крім Вінса у сім’ї були дві старші сестри – Валері та Вікторія. Дітей виховували досить-таки суворо; Вон неодноразово розповідав в інтерв’ю, наскільки вплинуло на його майбутні переконання і моральні правила виховання батьків – тата-протестанта та матері-католички.

vaun1

Продовжити читання “Вінс Вон”

Прибув мертвим

Прибув мертвим (D.O.A. / Мертв по прибытию). США, 1988. Режисери Роккі Мортон, Аннабел Дженкел. У ролях: [Денніс Квейд->dennis-quaid], [Мег Раян->meg-ryan], Шарлотта Ремплінг, Денієл Стерн, Джейн Качмарек.

К1, четвер 18 грудня, 22.00

Викладач коледжу (Квейд) дізнається, що його хтось отруїв і через деякий час він помре. Він та його студентка (Раян) намагаються знайти вбивцю… Римейк однойменного фільму 1950 р. може зацікавити хіба що участю зоряної (тоді) пари Квейд та Раян, бо як трилер він ледве дотягує до середнього рівня.

Чотири Різдва

Чотири Різдва (Four Christmases / Четыре Рождества). Комедія. Режисер Сет Гордон. У ролях: [Різ Візерспун->reese-witherspoon], [Вінс Вон->vince-vaughn], [Джон Войт->jon-voight], [Роберт Дювалл->robert-duvall], Сіссі Спейсек, Мері Стінберген, Джон Фавро.

Бред (Вон) і Кейт (Візерспун) щороку 25 грудня вирушають відпочивати за кордон. Однак цього року все буде по-іншому. Бред та Кейт застрягають в аеропорту, і про це дізнаються їх батьки. Тепер їм за один день доведеться пережити чотири Різдва.

fourhr

Продовжити читання “Чотири Різдва”

День, коли Земля зупинилась

Металева сарана прилетіла, сіла, багато чого з’їла, але далі вже не полетіла. От короткий зміст нового голлівудського блокбастеру з прибульцями.

dayea

Продовжити читання “День, коли Земля зупинилась”

Темрява настає

Темрява настає (Darkness Falls / Тьма наступает). США, 2003. Режисер Джонатан Лібесман. У ролях: Чейні Клей, Емма Колфілд, Джошуа Андерсон, Ендрю Бейлі, Емілі Браунінг, Пітер Кертін, Лі Кормі, Ентоні Берроуз, Марк Блекмор, Ребекка Макколі, Пітер Стентон.

1+1, понеділок 15 грудня, 23.05

Згідно з давньою легендою, «Зубна фея» робить добро дітям, які поклали під подушку молочний зуб, але у даній стрічці це істота, що знищує людей впродовж століть. Одного разу, прокинувшись вночі, її побачив хлопчик Кайл Волш. Вранці його матір знайшли мертвою, і Кайла відправили до божевільні. Через кілька десятиріч «фея» повернулась…

darknessf

Продовжити читання “Темрява настає”