Фаворит

Фаворит (Seabiscuit / Фаворит). США, 2003. Режисер Герi Росс. У ролях: Тобi Магвайр, Джефф Брiджес, Крiс Купер, Вiльям Х. Мейсi, Елiзабет Бенкс, Гарi Стiвенс, Майкл О’Нiл, Ед Лотьe.

ICTV, недiля 26 червня, 13.05

Дiя стрiчки вiдбуваeться пiд час Великоi депресii у США. Троe зовсiм рiзних людей – торговець автомобiлями Чарлз Ховард (Брiджес), колишнiй ковбой Том Смiт (Купер) та напiвслiпий жокей i боксер Ред Поллард (Магвайр) – об’eднують зусилля, щоб перетворити непокiрливого жеребця на прiзвисько Сухар на непереможного лiдера перегонiв… Сюжет фiльму, який насправдi називаeться “Сухар”, базуeться на реальних подiях 30-х рокiв, описаних у книзi Лори Хiлленбранд “Сухар: легенда Америки”. У 1949 р. за мотивами цього роману було знято картину “Iсторiя Сухаря” з Ширлi Темпл. У 1998 р., коли проектом зацiкавилась студiя “Юнiверсал”, вiн називався “Чотири добрих ноги” (саме такою була перша назва книги Хiлленбранд).

Фаворит (Seabiscuit / Фаворит). США, 2003. Режисер Герi Росс. У ролях: [Тобi Магвайр->toby-maquire], [Джефф Брiджес->jeff-bridges], [Крiс Купер->chris-cooper], [Вiльям Х. Мейсi->william-h-macey], Елiзабет Бенкс, Гарi Стiвенс, Майкл О’Нiл, Ед Лотьє.

НТН, субота 24 січня, 11.40

Дiя стрiчки вiдбувається пiд час Великої депресii у США. Троє зовсiм рiзних людей – торговець автомобiлями Чарлз Ховард (Брiджес), колишнiй ковбой Том Смiт (Купер) та напiвслiпий жокей i боксер Ред Поллард (Магвайр) – об’єднують зусилля, щоб перетворити непокiрливого жеребця на прiзвисько Сухар на непереможного лiдера перегонiв…

Сюжет фiльму, який насправдi називається “Сухар”, базується на реальних подiях 30-х рокiв, описаних у книзi Лори Хiлленбранд “Сухар: легенда Америки”. У 1949 р. за мотивами цього роману було знято картину “Iсторiя Сухаря” з Ширлi Темпл. У 1998 р., коли проектом зацiкавилась студiя “Юнiверсал”, вiн називався “Чотири добрих ноги” (саме такою була перша назва книги Хiлленбранд).

Фiльм з 80-мiльйонним бюджетом довгий час вважався “темною конячкою” прокатних перегонiв другої половини лiтнього кiносезону, однак несподiвано опинився у числi глядацьких фаворитiв, зiбравши понад 113 млн. доларiв. Епiчний тон розповiдi, захоплюючi епiзоди на iподромi i переконливi характери персонажiв зробили “Фаворита” одним з найцiкавiших кiновидовищ, що виходили на екрани у 2003-му. Для Магвайра роль Реда є поки що найкращою роботою, а Мейсi у ролi радiоведучого взагалi заслужив номiнацiю на “Оскар”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *