Термінатор-3: Бунт машин

Термінатор-3: Бунт машин (Terminator 3: Rise of the Machines / Терминатор-3: Бунт машин). США, 2003. Режисер Джонатан Мостоу. У ролях: Арнольд Шварценеггер, Нік Стал, Крістанна Локен, Клер Дейнс, Ерл Боен, Тімоті Даулінг, Метью Боннер, Дейвід Ендрюс, Мойра Харріс.

ТРК “Україна”, середа 25 березня, 00.05

Кіборг-вбивця із зовнішністю чарівної дівчини (Локен) прибуває з майбутнього, щоб вбити Джона Коннора (Стал), майбутнього лідера людей у війні з машинами. Захистити Джона намагається його давній знайомий – термінатор Т-800 (Шварценеггер)…

term3x.jpg

Стрічку Мостоу, в якій вистачає видовищних сцен та «чорних» жартів, можна було б занести до списку більш-менш вдалих блокбастерів літа-2003, якби їй не передували два перших «Термінатора». Після захоплюючих і розумних картин Джеймса Кемерона, вплив яких на сучасну кінофантастику важко переоцінити, «Термінатор-3», в якому усі ідеї його попередників зведено до фарсу, самопародії, не може не викликати розчарування. Двобій кіборгів, від результату якого нібито залежить доля людства, цього разу породжує чисто комічний ефект. Апокаліптичні сцени війни з роботами, які у перших двох «Термінаторах» були попередженням про можливу небезпеку обраного людством шляху розвитку, у третьому є лише приводом для демонстрації новітніх спецефектів, і, як виявляється, тепер навіть не треба рятувати планету від ядерної катастрофи і зупиняти жахливий бунт машин, бо він буде сюжетом чергового продовження. «Термінатора-3», який став майже останнім фільмом у доробку губернатора Каліфорнії, навряд чи можна назвати гідним фіналом його зоряної кінокар’єри, але це все ж таки була найбільш вдала робота актора за сім чи вісім років, в тому числі і з комерційного боку (150 млн. доларів у США).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *