Медальйон

Медальйон (The Medallion / Медальон). США-Гонконг, 2003. Режисер Гордон Чан. У ролях: [Джекі Чан->jackie-chan], Лі Еванс, [Клер Форлані->claire-forlany], Джуліан Сендс, Джон Ріс-Дейвіс, Ентоні Вонг, Крісті Чанг, Джоанн Маєрс.

ТРК “Україна”, субота 4 квітня, 15.00

Гонконгівський поліцейський Едді Янг (Чан) переслідує злочинця, який намагається викрасти хлопчика, що володіє медальйоном, за допомогою якого може воскрешати людей, перетворюючи їх на суперменів. Коли Едді гине, рятуючи малого, медальйон оживляє його і дає йому надлюдські здібності, однак те саме відбувається і з його противником (Сендс)…

Незважаючи на зростаючу популярність Чана у США, картина з рекордним для знятого у Гонконгу фільму 35-мільйонним бюджетом зібрала в американському прокаті лише 17 млн. доларів. Можна назвати декілька причин цього провалу. По-перше, в усіх голлівудських хітах актора («Година пік», «Шанхайські лицарі» тощо) у нього були більш-менш вдало підібрані партнери, які доповнювали його карколомні трюки кумедною балаканиною. У «Медальйон» продюсери хотіли запросити Ровена Аткінсона («Містер Бін»), а коли той відмовився, напарником героя Чана став комік Еванс («Мишаче полювання»), чиї кривляння викликають тільки відразу. По-друге, сценарій стрічки – це дика суміш «Смертельної зброї», «Привида» та ще двох десятків фільмів різних жанрів. Але навіть ті прихильники азіатської зірки, які зможуть перетравити сюжет, не пробачать Чану те, що він все частіше покладається на спецефекти, а не на власну фізичну майстерність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *