Аєлет Зурер

Аєлет Зурер (Ayelet Zurer / Айелет Зурер) народилась 28 червня 1969 р. в Тель-Авіві (Ізраїль). Акторської майстерності вона навчалась у Нью-Йорку, а у 1991 р. повернулась в Ізраїль. Вже наступного року Зурер грала у серіалі, а у 1993-му виконала свою першу головну роль у кіно. За створений у картині “Трагедії Ніни” (2003) образ молодої жінки, яка намагається зажити новим життям після смерті чоловіка, Аєлет отримала премію Ізраїльської кіноакадемії. Вона також багато грала в театрі і на телебаченні.

zor1.jpg

Першою американською стрічкою у доробку акторки був [“Мюнхен”->munich] (2005) [Стівена Спілберга->steven-spielberg], де Зурер перевтілилась у багатостраждальну дружину головного героя ([Ерік Бана->eric-bana]). У 2008 р. Аєлет зіграла терористку Вероніку у трилері [“Точка обстрілу”->vantage-point-ann]. У “Воскрешенні Адама” (2008) Пола Шредера героїнею актриси стала медсестра Джина Грей, яка закохується у чоловіка, який пережив голокост (Джефф Голдблум).

В [“Янголи і демони”->angels-and-demons] Зурер запросили після того, як стало відомо, що Наомі Воттс зніматись не зможе: для того, щоб не стати жертвами обіцяного акторського страйку, творці фільму почали шукати акторів-іноземців. Проби на роль Вітторії Ветра Аєлет проходила у дуже маленькому дитячому театрі в Санта-Моніці, куди вона прийшла разом зі своїм сином. Акторка нервувала, проте не відчувала особливого дискомфорту, бо раніше грала в театрі і звикла не бачити облич глядачів у залі, коли на неї направляли світло. На прохання режисера Рона Говарда Зурер зіграла кілька варіантів своєї сцени. Три тижні потому вона дізналась, що отримала роль. Готуючись до зйомок, актриса їздила в університет Каліфорнії (UCLA) на факультет фізики та астрофізики.

zurer1.jpg

“Я розмовляла з різними жінками-вченими, яких дійсно меншість, – згадує Аєлет. – Я відкрила для себе YouTube – чудове джерело інформації! Досить набрати “фізика частинок” – і вивалюється тонна матеріалу, навіть теорія Ейнштейна. Візуально сприймати таку інформацію простіше, ніж читати книги. Тому я провела багато часу в Інтернеті. А в UCLA теж було чудово. Нам не тільки все розповіли, а й показували різні експерименти – те, над чим вони безпосередньо працювали. Нас возили в CERN, де я бачила колайдер. Напевно, те саме відчував Рон, коли знімав “Аполло-13” і відвідував NASA”. Зурер не дуже сподобалось, що з фільму вирізали любовну лінію, хоча вона розуміє, що на це просто не вистачило екранного часу: “У нас залишився якийсь флірт, жарти, та й “хімія”, як мені здається, вдалася”.

zurer2.jpg

З 2007 р. Аєлет Зурер живе у Каліфорнії зі своїм чоловіком Гіладом Лондовскі та сином Ліадом, який народився у 2005 р. Крім акторської роботи вона іноді працює ілюстратором дитячих книжок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *