Гаррі Поттер та принц-напівкровка

Гаррі Поттер та принц-напівкровка (Harry Potter and the Half-Blood Prince / Гарри Поттер и принц-полукровка). Казка / пригоди / містика. США, 2009. Режисер Дейвід Єйтс. У ролях: [Денієл Редкліфф->daniel-redkliff], [Емма Вотсон->emma-watson], Руперт Грінт, [Хелена Бонем Картер->helena-bonham-carter], Дейвід Бредлі, Роббі Колтрейн, Ворвік Дейвіс, Том Фелтон, Майкл Гембон, Алан Рікмен, Меггі Сміт, Джим Броадбент.

phrbnwvwg6qsuw_m.jpg

Тепер не тільки світ чаклунів, а й звичайні люди відчувають на собі силу Волан-де-Морта, яка щодня зростає. Гаррі підозрює, що в самому замку приховується якась небезпека, але Дамблдор більше зосереджений на тому, щоб підготувати Поттера до фінальної сутички, яка, як він знає, наближується…

Сценарій написав Стівен Клоувз, який адаптував для великого екрану чотири перші книги про юного чародія. До зоряного ансамблю кіносеріалу приєднались двоє відомих акторів: лауреат “Оскара” Джим Броадбент (“Айріс”, “Хроніки Нарнії”) зіграв професора Горація Слізнорта, а Хелен Маккрорі (“Джейн Остін”, “Королева”) перевтілилась у Нарцису Малфой, матір Драко Малфоя та сестру злої Белатріси Лестрейндж. У стрічці також дебютували кілька молодих акторів: Джессі Кейв отримала роль Лаванди Браун, яка закохалася у Рона Візлі, дев’ятирічний Хіро Файнс Тіффін зіграв 11-річного Тома Реддла, а 16-річний Френк Діллейн перевтілився у Реддла-підлітка, коли той вже був на шляху до свого перетворення у зловісного лорда Волан-де-Морта.

Студія “Ворнер Бразерс” спеціально призначила прем’єру на 15 липня, щоб глядачі встигли трохи втратити інтерес до “Трансформерів-2” та “Льодовикового періоду-3”. “Гаррі Поттер та принц-напівкровка” – одна з найулюбленіших книг у прихильників цієї серії, насичена подіями та тривожними передчуттями, але в деяких ключових епізодах фільм суттєво відрізняється від роману.

1 коментар для “Гаррі Поттер та принц-напівкровка”

  1. Тяжко дати адекватну оцінку фільму, якщо вже перед тим прочитав книжку. Тут, зрештою як і попередніх частинах, є випущені моменти і доволі багато. Але не зважаючи на це, дивився із захопленням.
    Для шанувальників Гаррі Поттера та його світу цей фільм буде не ідеальним, проте для пересічного глядача, який не посвячений у всі тонкощі твору Роулінг стрічка доволі пристойна. Єдине, що не сподобалось то це відповідь на запитання хто такий Напівкровний Принц. Принц просто сказав – це я. Ніяких пояснень і натяків по ходу фільму не було. Чистий факт.
    Хоча творців можна зрозуміти. Наважитись знімати фільми протяжністю як Третій Володар Перстнів не кожен режисер наважиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *