Гуртом дешевше

Гуртом дешевше (Cheaper by the Dozen / Оптом дешевле). США, 2003. Режисер Шон Леві. У ролях: [Стів Мартін->steve-martin], Бонні Хант, [Гілларі Дафф->hillary-duff], Том Веллінг, [Пайпер Пірабо->piper-perabo].

Новий канал, субота 15 серпня, 20.05

У сучасній Америці одна родина має в середньому одну або дві дитини, однак Том Бейкер (Мартін) та його дружина Кейт (Хант) вирішили кинути виклик статистиці і завели цілу дюжину. У їх будинку можна знайти дітей будь-якого віку, тому хаос є невід’ємною частиною повсякденного життя цієї сім’ї.

cheaper1

Картина є римейком знятої у 1950 р. однойменної комедії Волтера Ланга та екранізацією популярної книжки 40-х, в якій письменник Френк Гілберт розповів історію своєї родини. Деталі сюжетів двох фільмів сильно відрізняються: дія першого з них відбувається на початку двадцятого сторіччя, другого – на початку двадцять першого. Проект римейку розроблявся студією «ХХ сторіччя – Фокс» з 1998 р., однак по-справжньому ним зайнялися тільки наприкінці 2001-го. Перший варіант сценарію написав Крейг Тайтлі («Агент на прізвисько Спот»), а постановником мав стати Метт Вільямс («Там, де серце»). Наступного року їх змінили кінематографісти, які створили комедію [«Молодята»->just-married], – сценарист Сем Гарпер та режисер Шон Леві. За словами постановника, його зацікавила можливість поєднати сучасну комедію зі старомодною сентиментальністю. «Мені дуже сподобалась ця ідея – з симпатією показати диваків, що заводять великі сім’ї, – стверджує Леві. – «Гуртом дешевше» розповідає про родину, вірність і життєві цінності».

На головні ролі студія запросила досвідчених комедійних акторів Мартіна та Хант. «За допомогою Мартіна ми відкрили у його герої і в самій комедії шари, котрі виходять за межі сценарію, – каже режисер. – Створюючи образ Тома Бейкера, Стів використовував свій незабутній фізичний та словесний гумор». Що ж стосується Хант, то для неї тема стрічки є дуже близькою: акторка росла у родині, де було семеро дітей. Зйомки картини проходили у Лос-Анджелесі та його околицях у березні-червні 2003 р.

На екрани США фільм вийшов наприкінці грудня 2003 р., незважаючи на конкуренцію з боку такого титана, як [«Володар перснів: Повернення короля»->lord-of-the-rings-3], за шість тижнів демонстрації зібрав понад 120 млн. доларів. Для Мартіна це був другий стомільйонний хіт поспіль (попереднім був «Будинок догори дном») – актор, який здобув славу на початку 80-х, довів, що все ще здатен змагатись з представниками нового покоління голлівудських комедіантів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *