Бредлі Купер

Бредлі Купер (Bradley Cooper / Брэдли Купер) народився у 1975 р. у Філадельфії. Його мати Глорія – американка італійського походження, батько Чарлз – американець ірландського походження. “Я з дитинства був справжнім кіноманом, – згадує Купер. – Я завжди знав, що буду займатися кіно”. Однак він не зразу зрозумів, що буде займатися саме лицедійством: “У дитинстві я був дуже сором’язливим. Я ніколи не виходив на сцену. Тільки у старших класах почав виступати перед хлопцями з гумористичними номерами. Я так хвилювався перед виступами, що не спав вночі”. Після школи Бредлі вчився в університеті “Вілланова” та в університеті Джорджтауна, а у 1997 р. отримав диплом викладача англійської мови та літератури. Після цього він вступив до Акторської студії при університеті Нью-Йорка і невдовзі почав отримувати ролі в кіно й на телебаченні.

cuper1.jpg

Першою роллю Купера був коханий героїні Сари Джессіки Паркер у серіалі “Секс і місто”. Актор згадує, що цілувати знамениту колегу йому довелося у перший же день зйомок: “Я не міг у це повірити. Перед зйомками до мене підійшов її асистент і сказав: “Будеш цілувати без язика”. Під час зйомок поцілунку я тільки про це й думав. Я намагався запхати свій язик якомога глибше собі в горлянку, тому що боявся, що він випадково вилізе, і мене миттєво зі скандалом прогонять зі знімального майданчика”. Після кількох дрібних ролей Бредлі увійшов до основного акторського складу популярного серіалу “Шпигунка” (2001-2006), який приніс йому першу популярність і перші розчарування. Йому довелося переїхати з Нью-Йорка в Лос-Анджелес, хоча актор знімався два-три дні на тиждень, а решту часу почувався гостем на чужому банкеті. Головна героїня у виконанні Дженніфер Гарнер дуже сподобалась публіці, і акторка стала суперзіркою, а от героя Купера критикували. У вільний час актор читав, що фанати пишуть на Інтернет-форумах, сприймав це занадто близько до серця і питав себе: “Невже так буде все життя?”

cuper2.jpg

Після двох сезонів Бредлі залишив “Шпигунку”, хоча кілька разів повертався в шоу у якості гостьової зірки. Подивившись картину “Кохання, що збиває з ніг”, він зрозумів, що йому потрібно суттєво змінити відношення до життя. Повернувшись у Нью-Йорк, Купер продовжив акторську кар’єру, але почав робити ставку на характерні ролі. У 2005 р. він виконав невелику, але колоритну сатиричну роль у комедії [“Незвані гості”->wedding-crashers], потім знявся у стрічках “Кохання та інші неприємності” (2006), “Завжди кажи “так” (2008), “Обіцяти – не значить одружитися” (2009).

cuper3.jpg

У 2006 р. актор зіграв на бродвейській сцені разом з Джулією Робертс у виставі “Три дні дощу”. Комедія за його участю “Хлопчача вечірка у Вегасі” була одним з найбільших літніх хітів, а зараз на наших екранах демонструють фільм жахів [“Справа № 39”->case-39], де Купер став партнером Рене Зельвегер. Цього року Бредлі можна буде побачити у комедії “Все про Стіва”, де його партнеркою стала [Сандра Баллок->sandra-bullock]. Невдовзі він розпочне зйомки у романтичній комедії Гаррі Маршалла “День святого Валентина” за участю Джулії Робертс, [Джессіки Альби->jessica-alba] та [Енн Гетевей->anne-hatteway].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *