Наперекір смерті

Наперекір смерті (Hard to Kill / Смерти вопреки). США, 1990. Режисер Брюс Малмут. У ролях: Стівен Сігал, Келлі Ле Брок, Білл Седлер, Фредерік Коффін, Бонні Берроуз.

ICTV, неділя 15 березня, 19.30

Поліцейський Мейсон Сторм (Сігал) викриває корумпованого політика і в перестрілці отримує тяжке поранення. Його дружину вбито, і сина теж вважають загиблим. Після багатьох років перебування у комі Сторм приходить до тями і починає мстити ворогам… Хоч насправді навіть суперкопи після стількох років з коми живими-здоровими не виходять, це один з більш-менш вдалих бойовиків Сігала, в тому числі з комерційного боку. Нічого особливого, але всі потрібні для його фільмів компоненти на місці і в потрібних дозах. Виконавиця головної жіночої ролі Ле Брок певний час була дружиною Сігала.

Міцний горішок-3

Міцний горішок-3 (Die Hard With a Vengeance / Крепкий орешек-3). США, 1995. Режисер Джон Мактірнен. У ролях: [Брюс Вілліс->bruce-willis], [Джеремі Айронс->jeremy-irons], [Самюел Л. Джексон->samuel-l-jackson], Колін Кемп.

ICTV, субота 14 березня, 19.00

У місті пролунав потужний вибух, і він може повторитися, якщо поліція не погодиться грати у гру терориста, який називає себе Саймоном. Йому потрібен ніхто інший, як детектив Джон Макклейн (Вілліс), бо він вбив брата лиходія, Ганса Грубера. Однак Саймон думає зовсім не про помсту, і хто, як не Макклейн, здогадається про це у потрібний момент… Третя частина “Горішка” більше нагадує “Смертельну зброю”: замкнутого простору більше немає, натомість напарником Макклейна стає афро-американець. Як писав один рецензент: заміняємо Вілліса і Джексона на Гібсона і Гловера – і ніхто не помічає різниці. Хоча це не та причина, яка завадить любителям бойовиків насолоджуватись масштабними баталіями на екрані. Врешті-решт, Вілліс і Джексон – доволі харизматичний дует, Айронс – чудовий лиходій (одна з небагатьох його ролей у суто комерційному кіно), а фінал пропонує поповнення світової кіноскарбниці способів знищення гелікоптера.

Кері Рассел

Кері Рассел (Keri Russell / Кери Рассел) народилась 23 березня 1976 р. у Каліфорнії. З юних років захоплювалась танцями, і це пізніше дуже допомогло їй в акторській професії. Саме танці привели Кері в модельний бізнес, після чого вона вирушила до Лос-Анджелесу, щоб випробувати себе у цій справі. У 1991 р. її прийняли до “Клубу Міккі Мауса”, де акторка виступала до 1993 р. У цей період вона знялась у своєму першому фільмі – фантастичній комедії “Люба, я збільшив дитину” (1992) з Ріком Моранісом.

rusel1.jpg

Продовжити читання “Кері Рассел”

Хранителі

Довгоочікувана екранізація одного з найбільш уславлених графічних романів не розчаровує. Минулорічний [“Темний Лицар”->dark-knight] підняв планку для подібних картин дуже високо, і хоча “Хранителі” його не перевершили, вони, без сумнівів, порадують прихильників подібної сучасної міфології.

watchm

Продовжити читання “Хранителі”

Марлі і я

Марлі і я (Marley & Me / Марли и я). Комедія. США, 2009. Режисер Дейвід Френкел. У ролях: [Овен Вілсон->owen-wilson], [Дженніфер Аністон->jennifer-aniston], Ерік Дейн, Кетлін Тернер, [Алан Аркін->alan-arkin], Натан Гембл, Хейлі Беннетт.

marlet

Молодий журналіст (Вілсон) одружується. Подружжя переїздить до Флориди і заводить лабрадора Марлі, з яким буде весело жити наступні 10 років.

Стрічку знято за однойменною книгою журналіста Джона Грогана, яка стала у США бестселером.

Земля проти павука

Земля проти павука (Earth vs. The Spider / Земля против паука). США, 2001. Режисер Скотт Зіл. У ролях: Ден Ейкройд, Тереза Рассел, Девон Гаммерсол, Амелія Хейнлі, Джон Чо.

К1, понеділок 9 березня, 22.20

Квентін працює охоронцем у біохімічній лабораторії і захоплюється коміксами про Людину-Павука. Мріючи стати схожим на свого кумира, він робить собі ін’єкцію секретної сироватки, але, виявляється, це не завжди добра ідея… Фільм з серії римейків класичних фільмів про монстрів навряд чи порадує когось, крім великих прихильників жанру.