Кравець з Панами

Кравець з Панами (The Tailor of Panama / Портной из Панамы). США-Iрландiя, 2001. Режисер Джон Бурмен. У ролях: Пiрс Броснан, Джеффрi Раш, Джеймi Лi Кертiс, Брендан Глiзон, Кетрiн Маккормак, Лiонор Варелла, Мартiн Ферреро, Джон Полiто, Харолд Пiнтер.

ENTER-фiльм, п’ятниця 16 вересня, 20.30

Агент британськоi розвiдки (Броснан) пiсля гучного провалу отримуe останнiй шанс реабiлiтуватися, виконавши не надто складне завдання в Панамi. Герой швидко знаходить собi iнформатора в особi кравця-англiйця (Раш), який вирiшив просто подурити самовпевненого шпигуна i заробити трохи грошенят…

Режисер Бурмен, вiдомий майстер фiлософсько-пригодницького кiно (“Звiльнення”, “Екскалiбур”, “Смарагдовий лiс”), цього разу звернувся до роману Джона Ле Карре. Наповнивши розповiдь про походеньки агента-пройдисвiта в’iдливим сарказмом, постановник висмiяв численнi мiфи про всемогутнiсть та обiзнанiсть розвiдок, а також звичаi та стереотипи поведiнки британцiв. Втiм, цей недорогий трилер може зацiкавити i прихильникiв традицiйних “шпигунських пристрастей” завдяки вигадливiй iнтризi та доброму акторському ансамблю на чолi з “оскарiвським” лауреатом Рашем i напрочуд жвавим Броснаном.

Кравець з Панами (The Tailor of Panama / Портной из Панамы). США-Iрландiя, 2001. Режисер Джон Бурмен. У ролях: [Пiрс Броснан->pierce-brosnan], [Джеффрi Раш->jeffry-rush], [Джеймi Лi Кертiс->jamie-lee-curtis], Брендан Глiзон, Кетрiн Маккормак, Лiонор Варелла, Мартiн Ферреро, Джон Полiто, Харолд Пiнтер.

НТН, субота 21 березня, 21.20

Агент британської розвiдки (Броснан) пiсля гучного провалу отримує останнiй шанс реабiлiтуватися, виконавши не надто складне завдання в Панамi. Герой швидко знаходить собi iнформатора в особi кравця-англiйця (Раш), який вирiшив просто подурити самовпевненого шпигуна i заробити трохи грошенят…

Продовжити читання “Кравець з Панами”

Справжня Маккой

Справжня Маккой (The Real McCoy / Настоящая Маккой). США, 1993. Режисер Рассел Малкехі. У ролях: [Кім Бесінгер->kim-basinger], [Вел Кілмер->val-kilmer], Теренс Стемп, Гейлард Сартейн, Зак Інгліш.

СТБ, п’ятниця 20 березня, 22.20

Карен Маккой (Бесінгер) – талановита спеціалістка з пограбування банків. За це вона потрапляє до в’язниці на шість років. Вийшовши на волю, Карен намагається розпочати нове життя, але злочинний світ не збирається її відпускати і шантажем примушує Маккой узятися за останню справу… Непоганий мелодраматичний трилер з незвичною роллю Бесінгер.

Марлі і я

Картина, яка вчить любити наших братів менших, а може, і не вчить – навряд чи ті, хто принципово не люблять собак, висидять дві години, спостерігаючи за “подвигами” вкрай неслухняного пса. Але й не всі з тих, хто до песиків відноситься нейтрально, тобто швидше любить, ніж ні, будуть після кінця сеансу вважати свій вибір фільму для відпочинку стовідсотково вдалим.

marley1

Продовжити читання “Марлі і я”

Джош Бролін

Джош Бролін (Josh Brolin / Джош Бролин) народився 12 лютого 1968 р. у Каліфорнії. Він син відомого голлівудського актора Джеймса Броліна, який через кілька років після його народження розлучився з його матір’ю Джейн Камерон Ейджи. Джош з дитинства відчув смак слави і вирішив стати видатним актором. Він почав наслідувати свого батька, проявляючи при цьому неабиякий талант. Кар’єру почав у шкільних виставах, потім вивчав акторську майстерність під керівництвом Стелли Адлер, п’ять років грав у виставах фестивалю “Відображення” в Рочестері, в театрі “Гева”, а у 1985 р. дебютував на великому екрані, виконавши одну з ролей у підлітковому пригодницькому фільмі Річарда Доннера “Бовдури”, продюсером якого був Стівен Спілберг. Багато хто вважав, що кар’єрою юного актора опікується його батько, і після цього Джош ще довго не міг позбутись татової тіні. Він багато знімався у телесеріалах, але перевагу віддавав кінематографу.

brolin

Продовжити читання “Джош Бролін”

Сутінки

Сутінки (Twilight / Сумерки). Містичний трилер / мелодрама. США, 2008. Режисер Кетрін Хардвік. У ролях: Крістен Стюарт, Роберт Паттінсон, Тейлор Лотнер, Сара Кларк, Пітер Фасінеллі, Ешлі Грін, Джексон Ретбоун.

tw

Він – Едвард Каллен, вродливий і надзвичайно сильний 100-річний вампір у тілі 17-річного старшокласника. Вона – Ізабелла Свон, його однокласниця, яка звикла до самотності. Між ними виникає неземне кохання, яке змітає усі перешкоди… Продовжити читання “Сутінки”

Шостий день

Шостий день (The 6th Day / Шестой день). США, 2000. Режисер Роджер Споттiсвуд. У ролях: Арнольд Шварценеггер, Тонi Голдуiн, Роберт Дюволл, Майкл Рапапорт, Майкл Рукер, Сара Вiнтер, Род Роуланд.

ICTV, понедiлок 2 сiчня, 21.00

Дiя стрiчки вiдбуваeться у недалекому майбутньому, коли клонування живих iстот набуло особливого розмаху. Пiлот Адам Гiбсон (Шварценеггер), випадково зустрiвшись зi своiм двiйником, стаe небезпечним для злочинцiв, котрi займаються забороненими бiологiчними експериментами…

Одна з найдорожчих пропозицiй рiздвяного кiно сезону 2000 р. виявилась його найбiльшим розчаруванням. Розкiшнi спецефекти та 82-мiльйонний бюджет не врятували вiд провалу картину, яка ледве зiбрала 30 млн. доларiв у прокатi США. Спроба авторiв фiльму проексплуатувати серйозну i актуальну тематику зазнала цiлковитоi невдачi, а Сталевий Арнi не виправдав свiй 20-мiльйонний гонорар. З середини 90-х спостерiгався поступовий спад популярностi колишнього короля Голлiвуду. Його робота у “Шостому днi” стала об’eктом неприхованого глузування: Шварценеггера оголосили претендентом на премiю “Золота малина” за найгiршу чоловiчу роль, найгiршу роль другого плану (клон головного героя) та за найгiрший дует обох персонажiв. На початку 90-х американськi критики попереджували, що “у кожноi зiрки “екшн” час дii обмежений”. Можливо, саме часткове пiдтвердження цього похмурого прогнозу пiдштовхнуло Арнольда до рiшення залишити кiнематограф i присвятити себе полiтичнiй кар’eрi.

Шостий день (The 6th Day / Шестой день). США, 2000. Режисер Роджер Споттiсвуд. У ролях: [Арнольд Шварценеггер->arnold-schwarzenegger], Тонi Голдуїн, [Роберт Дюволл->robert-duvall], Майкл Рапапорт, Майкл Рукер, Сара Вiнтер, Род Роуланд.

Новий канал, понедiлок 16 березня, 22.05

Дiя стрiчки вiдбувається у недалекому майбутньому, коли клонування живих iстот набуло особливого розмаху. Пiлот Адам Гiбсон (Шварценеггер), випадково зустрiвшись зi своїм двiйником, стає небезпечним для злочинцiв, котрi займаються забороненими бiологiчними експериментами…

Одна з найдорожчих пропозицiй рiздвяного кiносезону 2000 р. виявилась його найбiльшим розчаруванням. Розкiшнi спецефекти та 82-мiльйонний бюджет не врятували вiд провалу картину, яка ледве зiбрала 30 млн. доларiв у прокатi США. Спроба авторiв фiльму проексплуатувати серйозну i актуальну тематику зазнала цiлковитої невдачi, а Сталевий Арнi не виправдав свiй 20-мiльйонний гонорар. З середини 90-х спостерiгався поступовий спад популярностi колишнього короля Голлiвуду. Його робота у “Шостому днi” стала об’єктом неприхованого глузування: Шварценеггера оголосили претендентом на премiю “Золота малина” за найгiршу чоловiчу роль, найгiршу роль другого плану (клон головного героя) та за найгiрший дует обох персонажiв. На початку 90-х американськi критики попереджували, що “у кожної зiрки “екшн” час дiї обмежений”. Можливо, саме часткове пiдтвердження цього похмурого прогнозу пiдштовхнуло Арнольда до рiшення залишити кiнематограф i присвятити себе полiтичнiй кар’єрi.