Екзорцист: Початок

Екзорцист: Початок (Exorcist: The Beginning / Экзоцист: Начало). США, 2004. Режисер Ренні Харлін. У ролях: [Стеллан Скарсгард->stellan-scarsgaard], Ізабела Скорупко, Ремі Суїні, Джеймс Д’Арсі.

ICTV, неділя 29 березня, 21.25

Колишнього священика Мерріна (Скарсгард) запрошують на розкопки християнської церкви в Африці. Саме там він вперше стикається з дияволом, який, здається, вселився у тіло маленького хлопчика і починає провокувати криваві конфлікти між місцевими. Для того, щоб перемогти сатану, Меррін повинен знайти віру, яку втратив під час Другої світової війни… Спроба створити пріквел до одного з найвідоміших фільмів жахів стала частковим розчаруванням. Кілька відносно ефектних смертей, непогані акторські роботи Скарсгарда (спочатку роль Мерріна пропонували Лаяму Нісону) та Скорупко, мотиви пошуків віри – все це не зрівняється з враженням, яке досі справляє на публіку оригінальний “Екзорцист”.

Монстри проти чужих

Назва чітко характеризує зміст цього фільму, зовсім як це було у дешевих фантастичних стрічках 50-х, які він намагається пародіювати. Оскільки знайомих з цим різновидом картин у нас знайдеться дуже небагато (це ж не чергове “Дуже… кіно”, де висміюються фільми, які вийшли вчора), сприймати “Монстрів” як пародію будуть одиниці – для решти він залишиться опусом на тему “добрі потвори проти поганих потвор”.

monstrr1.jpg

Продовжити читання “Монстри проти чужих”

Майкл Шин

Майкл Шин (Michael Sheen / Майкл Шин) народився у 1969 р. у британському місті Ньюпорт (графство Уельс), а виріс у місті Порт Телбот, на батьківщині двох славетних акторів – Ентоні Гопкінса та Річарда Бертона. Тато Шина у молодості був дуже схожий на Джека Ніколсона і підробляв на місцевих гумористичних і театральних конкурсах, імітуючи зірку. Батьки часто водили Майкла та його сестру Джоанну в театр і всіляко заохочували їх інтерес до лицедійства. Під час навчання у старших класах школи Шин думав стати професійним футболістом, але потім вибрав акторство. Він вступив до театральної школи у Брістолі “Old Vic Theatre School”, а через рік йому дали стипендію імені Лоренса Олів’є як найкращому учню у класі.

mshin1.jpg

Продовжити читання “Майкл Шин”

Зазубрене лезо

Зазубрене лезо (Jagged Edge / Зазубренное лезвие). США, 1985. Режисер Річард Марканд. У ролях: Гленн Клоуз, Джефф Бріджес, Пітер Койот, Роберт Лоджа.

ENTER-фільм, понеділок 9 жовтня, 21.00

Енергійна жінка-адвокат (Клоуз) захищає багатого бізнесмена, звинуваченого у вбивстві дружини, і закохується у нього… Не найнапруженіший трилер і далеко не найкращі роботи Клоуз та Бріджеса, але для одноразового перегляду згодиться.

Зазубрене лезо (Jagged Edge / Зазубренное лезвие). США, 1985. Режисер Річард Марканд. У ролях: [Гленн Клоуз->glenn-close], [Джефф Бріджес->jeff-bridges], Пітер Койот, Роберт Лоджа.

K1, середа 25 березня, 22.00

Енергійна жінка-адвокат (Клоуз) захищає багатого бізнесмена, звинуваченого у вбивстві дружини, і закохується у нього… Не найнапруженіший трилер і далеко не найкращі роботи Клоуз та Бріджеса, але для одноразового перегляду згодиться.

Термінатор-3: Бунт машин

Термінатор-3: Бунт машин (Terminator 3: Rise of the Machines / Терминатор-3: Бунт машин). США, 2003. Режисер Джонатан Мостоу. У ролях: Арнольд Шварценеггер, Нік Стал, Крістанна Локен, Клер Дейнс, Ерл Боен, Тімоті Даулінг, Метью Боннер, Дейвід Ендрюс, Мойра Харріс.

ТРК “Україна”, середа 25 березня, 00.05

Кіборг-вбивця із зовнішністю чарівної дівчини (Локен) прибуває з майбутнього, щоб вбити Джона Коннора (Стал), майбутнього лідера людей у війні з машинами. Захистити Джона намагається його давній знайомий – термінатор Т-800 (Шварценеггер)…

term3x.jpg

Продовжити читання “Термінатор-3: Бунт машин”

Монстри проти чужих

Монстри проти чужих (Monsters vs. Aliens / Монстры против чужих). Анімаційний фільм / фантастика / комедія. США, 2009. Режисери Роб Леттерман та Конрад Вернон. Ролі озвучують: [Різ Візерспун->reese-witherspoon], Кіфер Сазерленд, Х’ю Лорі, [Сет Роген->set-rogen], Вілл Арнетт, Раян Вілсон, Стівен Колберт.

monstersvsaliens1_large.jpg

Коли на звичайну каліфорнійську дівчину Сюзан у день її весілля падає метеорит, вона виростає до п’ятнадцяти метрів. Військові хапають Сюзан і відвозять її на секретну урядову базу. Там їй дають нове ім’я – Гігантіка – і знайомлять з групою монстрів… Продовжити читання “Монстри проти чужих”