Медальйон

Медальйон (The Medallion / Медальон). США-Гонконг, 2003. Режисер Гордон Чан. У ролях: [Джекі Чан->jackie-chan], Лі Еванс, [Клер Форлані->claire-forlany], Джуліан Сендс, Джон Ріс-Дейвіс, Ентоні Вонг, Крісті Чанг, Джоанн Маєрс.

ТРК “Україна”, субота 4 квітня, 15.00

Гонконгівський поліцейський Едді Янг (Чан) переслідує злочинця, який намагається викрасти хлопчика, що володіє медальйоном, за допомогою якого може воскрешати людей, перетворюючи їх на суперменів. Коли Едді гине, рятуючи малого, медальйон оживляє його і дає йому надлюдські здібності, однак те саме відбувається і з його противником (Сендс)… Продовжити читання “Медальйон”

П’ятниця, 13-те

Чергова спроба відродити один з популярних кіносеріалів жахів з 80-х. І відносно вдала – у тому плані, що дає глядачу те, на що він розраховував, і нічого більше.

fridd1.jpg

Продовжити читання “П’ятниця, 13-те”

Тарас Бульба

Тарас Бульба (Тарас Бульба). Історичний фільм / драма / пригоди. Росія, 2009. Режисер Володимир Бортко. У ролях: Богдан Ступка, Володимир Вдовиченков, Ігор Петренко, Ада Роговцева, Магда Мельцаж, Володимир Ільїн, Юрій Бєляєв, Михайло Боярський, Лесь Сердюк, Олександр Дедюшко.

taras-bulba-poser.jpg

Досвідчений козак Тарас Бульба (Ступка) виходить на бій з Річчю Посполитою разом зі своїми синами Остапом та Андрієм, не підозрюючи, що один з них стане зрадником… Продовжити читання “Тарас Бульба”

Шпигуни як ми

Шпигуни як ми (Spies Like Us / Шпионы как мы). США, 1985. Режисер Джон Лендіс. У ролях: Чеві Чейз, [Ден Ейкройд->dan-aykroyd], Стів Форрест, Донна Діксон, Брюс Дейвісон, Вільям Прінс, Берні Кейсі.

ICTV, середа 1 квітня, 23.00

Двоє бовдурів (Чейз та Ейкройд) настільки по-ідіотськи поводились на державному іспиті, що ЦРУ вирішило відправити їх з небезпечним завданням у район афгано-пакистанського кордону. Там герої зустрічають шпигунку, яка збирається запустити радянську ракету… Досить типова для 80-х комедія з двома дуже популярними у той час акторами, у яких, тим не менш, є набагато смішніші фільми. Від інших цю картину відрізняє хіба що антивоєнна тематика та велика кількість знаменитостей в епізодах.

Подвійна гра

Досить рідкісний для сучасного розважального кіно зразок. Жодних спроб підіграти глядачу-підлітку – спростити інтригу чи зробити чітке ділення на чорне та біле. Жодних спроб підіграти зіркам – зробити їх персонажів привабливішими, ніж вони були задумані в оригіналі. І при цьому кандидат на звання хіта – напевно, він буде все ж таки не таким успішним, як думала студія, але свій бюджет виправдає і прихильні рецензії здобуде.

dupli1.jpg

Продовжити читання “Подвійна гра”

Подвійна гра

Подвійна гра (Duplicity / Ничего личного). Трилер. США, 2009. Режисер Тоні Гілрой. У ролях: [Джулія Робертс->julia-roberts], [Клайв Овен->clive-owen], [Том Вілкінсон->tom-wilkinson], [Пол Гіаматті->paul-giamatti].

duplicity

Клер Стенвік (Робертс) раніше працювала у ЦРУ. Рей Ковал (Овен) – колишній оперативник британської розвідки. Багато років тому у них був роман. Зараз вони обоє залишили державну службу і перейшли у великі корпорації, де займаються промисловим шпіонажем. Контори, в яких вони працюють, зацікавились одним і тим самим продуктом… Продовжити читання “Подвійна гра”