Зорро

Зорро (Zorro / Зорро). Італія-Франція, 1974. Режисер Дучо Тесарі. У ролях: [Ален Делон->alen-delon], Стенлі Бейкер, Оттавія Пікколо, Енцо Черузіко.

НТН, неділя 3 травня, 18.30

Шляхетний дворянин стає вночі невловимим месником, захисником пригноблених і ображених. Разом з ченцем Франциско і чарівною Гортензією він починає нерівний бій з лиходіями… Фани Делона люблять це кіно, але навіть у своєму жанрі воно ніколи не було чимось особливим – лише черговий переспів французьких і американських сюжетів “плащу та шпаги”. Принаймні ця картина краща за [“Легенду Зорро”->legend-of-zorro] з [Бандерасом->antonio-banderas].

Нью-йоркське таксі

Нью-йоркське таксі (Taxi / Нью-йоркское такси). США, 2004. Режисер Тім Сторі. У ролях: Куїнн Латіфа, Джиммі Феллон, Жизель Бюндхен, Генрі Сіммонс.

Новий канал, субота 2 травня, 18.15

Найвідчайдушніша таксистка Нью-Йорка (Латіфа) та найбезглуздіший поліцейський Нью-Йорка (Феллон) об’єднують зусилля, щоб упіймати банду довгоногих грабіжниць банків. Як не дивно, з них виходить досить ефективний дует… Продовжити читання “Нью-йоркське таксі”

Літаком, потягом, автомобілем

Літаком, потягом, автомобілем (Planes, Trains and Automobiles / Самолетом, поездом, автомобилем). США, 1987. Режисер Джон Х’юз. У ролях: [Стів Мартін->steve-martin], [Джон Кенді->john-candy], Майкл Маккін, Лейла Роббінс, Кевін Бекон.

Новий канал, п’ятниця 1 травня, 15.00

Бізнесмен (Мартін), якому весь час не щастить, намагається дістатись додому на День подяки, але численні невдачі переслідують його, до того ж йому дістається невгамовний товариш за нещастям (Кенді)… Добрий зразок американської комедії 80-х, з двома акторами, які саме тоді переживали свій зоряний час, і обов’язком для Х’юза моралізаторством.

Люди Ікс: Початок. Росомаха

Люди Ікс: Початок. Росомаха (X-Men Origins: Wolverine / Люди Икс: Начало. Россомаха). Фантастичний бойовик / кінокомікс. США, 2009. Режисер Гевін Худ. У ролях: [Х’ю Джекмен->hu-jackman], [Лів Шрайбер->liev-shriber], [Раян Рейнольдс->ryan-reynolds], Домінік Монахан.

wolvrin1.jpg

Стрічка розповідає про те, як військовий Логан (Джекмен) став мутантом-супергероєм Росомахою, отримав свої залізні кігті і неймовірну здатність до виживання, а також зустрів заклятого ворога на ім’я Шаблезуб (Шрайбер)… Продовжити читання “Люди Ікс: Початок. Росомаха”

Відьмина гора

Непоганий зразок сімейного кіно у нинішньому голлівудському розумінні. Цілком згодиться для 10-12-річних – якщо вони не дивились у 9 “Природжених вбивць”, що нині нікого не здивує. Усе на місці – пригоди, фантастика, спецефекти, майбутні зірки-діти і напівзірки-дорослі.

witchm1.jpg Продовжити читання “Відьмина гора”

Нiч i мiсто

Нiч i мiсто (Night and the City / Ночь и город). США, 1992. Режисер Iрвiн Вiнклер. У ролях: Роберт Де Нiро, Джессiка Ланж, Клiфф Гормен, Джек Ворден, Алан Кiнг, Еллi Уоллах.

К1, четвер 13 жовтня, 23.40

Кримiнальна трагiкомедiя, створена за мотивами однойменного фiльму Ж. Дассена 1950 року. Вправний адвокат Гаррi Фебiан (Де Нiро) не вибираe шляхiв для досягнення своei мети. Вiн мрie органiзувати власний боксерський матч, але зустрiчаe безлiч перешкод. Найнебезпечнiша з них – протистояння мiсцевого мафiозi. Щоб знайти пiдтримку, Фебiан звертаeться до брата гангстера, колишнього боксера (Д. Ворден). Тим часом коханка Гаррi, Хелен (Ланж), йде вiд свого чоловiка i вирiшуe вiдкриту власну крамницю. Вона пропонуe Фебiану допомогу, якщо вiн дiстане для неi лiцензiю на продаж спиртного. Гаррi пiдробляe документ, але про це дiзнаeться його ворог – гангстер… Слабенька стрiчка, хоча гра Де Нiро, як завжди, справляe враження.

Нiч i мiсто (Night and the City / Ночь и город). США, 1992. Режисер Iрвiн Вiнклер. У ролях: [Роберт Де Нiро->robert-de-niro], [Джессiка Ланж->jessica-lang], Клiфф Гормен, Джек Ворден, Алан Кiнг, Еллi Уоллах.

ENTER-фільм, вівторок 28 квітня, 00.20

Кримiнальна трагiкомедiя, створена за мотивами однойменного фiльму Ж. Дассена 1950 року. Вправний адвокат Гаррi Фебiан (Де Нiро) не вибирає шляхiв для досягнення своєї мети. Вiн мрiє органiзувати власний боксерський матч, але зустрiчає безлiч перешкод. Найнебезпечнiша з них – протистояння мiсцевого мафiозi. Щоб знайти пiдтримку, Фебiан звертаeться до брата гангстера, колишнього боксера (Д. Ворден). Тим часом коханка Гаррi, Хелен (Ланж), йде вiд свого чоловiка i вирiшує вiдкриту власну крамницю. Вона пропонуe Фебiану допомогу, якщо вiн дiстане для неї лiцензiю на продаж спиртного. Гаррi пiдробляє документ, але про це дiзнається його ворог – гангстер… Слабенька стрiчка, хоча гра Де Нiро, як завжди, справляє враження.