Сонна лощина

Сонна лощина (Sleepy Hollow / Сонная лощина). США, 1999. Режисер Тiм Бертон. У ролях: Джоннi Депп, Крiстiна Рiччi, Каспер Ван Дieн, Крiстофер Уокен, Крiстофер Лi.

Iнтер, субота 22 жовтня, 00.05

Подii фiльму вiдбуваються у 18 сторiччi. Констебль Iхабод Крейн (Депп) приiздить у мiсцевiсть пiд назвою “Сплячi пустища”, розслiдуючи низку вбивств, жертвам яких вiдрiзали голову. Мiсцевi жителi вважають, що вбивця – привид вершника, якому колись також вiдтяли голову у цiй мiсцевостi.

Сонна лощина (Sleepy Hollow / Сонная лощина). США, 1999. Режисер Тiм Бертон. У ролях: [Джоннi Депп->johnny-depp], [Крiстiна Рiччi->christina-ricci], Каспер Ван Дiєн, [Крiстофер Вокен->christopher-walken], [Крiстофер Лi->christopher-lee].

ICTV, субота 16 травня, 21.05

Подiї фiльму вiдбуваються у 18 сторiччi. Констебль Iхабод Крейн (Депп) приїздить у мiсцевiсть пiд назвою “Сплячi пустища”, розслiдуючи низку вбивств, жертвам яких вiдрiзали голову. Мiсцевi жителi вважають, що вбивця – привид вершника, якому колись також вiдтяли голову у цiй мiсцевостi.

Продовжити читання “Сонна лощина”

Про Шмідта

Про Шмідта (About Schmidt / О Шмидте). США, 2002. Режисер Александр Пейн. У ролях: [Джек Ніколсон->jack-nicholson], Кеті Бейтс, Хоуп Дейвіс, Дермот Малруні, Лен Каріу, Конні Рей, Філ Рівс, Говард Хессман, Метт Вінстон, Джун Скуїбб, Гаррі Гроунер, Джеймс Майкл Коннор.

К1, п’ятниця 15 травня, 22.00

Воррену Шмідту (Ніколсон) 66 років, він нещодавно вийшов на пенсію і щойно став вдівцем. Страховій компанії, де Шмідт пропрацював усе життя, більше не потрібні його послуги, і засмучений Воррен, який не знає, чим йому зайнятися, їде у Денвер на весілля своєї дочки, сподіваючись, що зможе переконати її не робити помилку…

Продовжити читання “Про Шмідта”

Янголи і демони

Янголи і демони (Angels and Demons / Ангелы и демоны). Трилер. США, 2009. Режисер Рон Говард. У ролях: [Том Хенкс->tom-hanks], Аєлетт Зурер, [Еван Макгрегор->ewan-mcgregor], Стеллан Скарсгард, Армін Мюллер-Шталь.

angdem.jpg

Вбито фізика Леонардо Ветра, який працював у Європейському центрі ядерних досліджень. На його тілі було випалено знак таємного товариства ілюмінатів. Директор центру викликає криптолога Роберта Ленгдона (Хенкс), який написав книгу про ілюмінатів. Продовжити читання “Янголи і демони”

Небезпечна зона

Небезпечна зона (Disaster Zone / Опасная зона). США, 2006. Режисер Роберт Лі. У ролях: Костас Менділор, Александра Пол, Майкл Айронсайд, Майкл Бойсверт, Ерік Брекер, Рон Селмур.

НТН, середа 13 травня, 19.25

Після загибелі трьох робітників на одній з приміських шахт розслідування доручають доктору Сюзан Фокслі. Її колишній чоловік, бригадир шахтарської команди, стверджує, що бачив у шахті розпечену лаву. Тим часом у місті відбувається кілька незрозумілих смертей, пов’язаних з отруєнням підземними газами… Фільм-катастрофа класу “Б”, де сюжет такий самий слабкий, як звичайно у цьому жанрі, проте значно менший бюджет і актори – далеко не зірки.

Зоряний шлях

Цей фільм – досить оригінальне явище серед сучасних франчіз. Нібито й не пряме продовження старого серіалу, але й не повний перезапуск (як це було з Бетменом). На питання, чому раптом світ “Зоряного шляху” (або ж “Стар Треку”) невпізнанно змінився, нам дають чітку і досить логічну відповідь, яка може нагадати “Ефект метелика” (тільки “метелик” тут значно більший). Зміни, звичайно ж, розраховані на те, щоб герої стали зрозумілішими і цікавішими для сучасного глядача. Можна сказати, вдалося.

strek_1.jpg

Продовжити читання “Зоряний шлях”

Вайнона Райдер

Вайнона Райдер (Winona Ryder / Вайнона Райдер), вона ж Вайнона Лора Горовіц народилась 29 жовтня 1971 р. в маленькому містечку в Міннесоті, на честь якого її й назвали Вайноною. Її батьки були представниками культурного андеграунду. Хрещеним Вайнони був Тімоті Лірі, відомий в Америці апологет і користувач ЛСД, а другом батьків – поет-бітник Ален Гінзберг. На запитання про своє нетрадиційне виховання актриса відповідає, що її батьки були “політично активними інтелектуалами”, байдужими до наркотиків, які намагались наслідувати музикантів Grateful Dead.

ryder1.jpg

Продовжити читання “Вайнона Райдер”