Вогонь з пекла

Вогонь з пекла (Fire Down Below / Огонь из преисподней). США, 1997. Режисер Фелікс Енрікес Алкала. У ролях: Стівен Сігал, Мардж Хелгенбергер, Кріс Крістофферсон, Гаррі Дін Стентон.

1+1, вівторок 22 серпня, 22.10

Агент ФБР (Сігал) назвавшись інспектором із захисту навколишнього середовища, розслідує вбивство свого колеги, скоєне найманцями, що працюють на корумпованого чиновника, який таємно займається утилізацією токсичних відходів… Спроба Сігала замаскувати актуальною екологічною тематикою відсутність сюжету, режисури і – головне – динаміки провалилася. Йому навіть битися як слід цього разу було лінь, тому бійки побудовано за принципом вдарив – впав.

Вогонь з пекла (Fire Down Below / Огонь из преисподней). США, 1997. Режисер Фелікс Енрікес Алкала. У ролях: [Стівен Сігал->steven-sigal], Мардж Хелгенбергер, Кріс Крістофферсон, Гаррі Дін Стентон.

ICTV, неділя 2 серпня, 19.00

Агент ФБР (Сігал), назвавшись інспектором із захисту навколишнього середовища, розслідує вбивство свого колеги, скоєне найманцями, що працюють на корумпованого чиновника, який таємно займається утилізацією токсичних відходів… Спроба Сігала замаскувати актуальною екологічною тематикою відсутність сюжету, режисури і – головне – динаміки провалилася. Йому навіть битися як слід цього разу було лінь, тому бійки побудовано за принципом вдарив – впав.

Примари колишніх подружок

Примари колишніх подружок (Ghosts of Girlfriends Past / Призраки бывших подружек). Романтично-містична комедія. США, 2009. Режисер Марк Вотерс. У ролях: [Метью Макконахі->matthew-ncconaghy], [Дженніфер Гарнер->jennifer-garner], [Майкл Даглас->michael-duglas], Емма Стоун, Нурін Де Вульф, Ольга Маліук.

ghost_of_girlfriends_past_001c.jpg

У Коннора Міда (Макконахі) алергія на шлюб та усе, що пов’язано з сімейним життям. Але одного дня йому доводиться вирушити у турне з привидами жінок, які знають його краще за усіх, – подружками з минулого, теперішнього і потенційного майбутнього… Продовжити читання “Примари колишніх подружок”

Вихiд дракона

Вихiд дракона (Enter the Dragon / Выход дракона). США-Гонконг, 1973. Режисер Роберт Клауз. У ролях: Брюс Лi, Джон Сексон, Джим Келлi, Янг Цзи, Енджела Мао, Боб Волл, Ши Кieн, Боло Янг, Само Ханг.

1+1, середа 27 липня, 00.05

Вихованець шаолiнського монастиря (Лi) отримуe шанс помститися вбивцi своei сестри, коли спецслужби звертаються до нього з проханням проникнути на острiв, яким володie король злочинноi iмперii Хан. Щороку злочинець влаштовуe турнiр, де збираються найкращi бiйцi з усього свiту, i герой Лi, чию сестру вбив охоронець Хана, отримав запрошення на це змагання… В будь-якому жанрi e своя класика, i в жанрi фiльмiв про бойовi мистецтва “Вихiд дракона” – це класика з класик. Це перший i eдиний американський фiльм Брюса Лi, який мав великий успiх у прокатi i викликав безлiч наслiдувань i пiдробок. За стилем i духом вiн бiльше нагадуe раннi “бондiвськi” стрiчки, нiж гонконгiвськi картини того ж Лi, i пропонуe цiлу низку блискучих двобоiв за участю таких майстрiв, як Лi, Келлi, Волл, Кieн, Янг, Ханг. У порiвняннi з сучасними комп’ютерними боями те, що робить на екранi Лi, – це майже критичний реалiзм, i у цьому фiльмi, на щастя, немаe того дурного штампу, коли героя б’ють пiвгодини, пiсля чого вiн встаe i перемагаe. Якщо з цього жанру якийсь один фiльм дiйсно вартий уваги, то це вiн.

Вихiд дракона (Enter the Dragon / Выход дракона). США-Гонконг, 1973. Режисер Роберт Клауз. У ролях: Брюс Лi, Джон Сексон, Джим Келлi, Янг Цзи, Енджела Мао, Боб Волл, Ши Кiєн, Боло Янг, Само Ханг.

ICTV, п’ятниця 31 липня, 16.15

Вихованець шаолiнського монастиря (Лi) отримує шанс помститися вбивцi своєї сестри, коли спецслужби звертаються до нього з проханням проникнути на острiв, яким володiє король злочинної iмперiї Хан. Щороку злочинець влаштовує турнiр, де збираються найкращi бiйцi з усього свiту, i герой Лi, чию сестру вбив охоронець Хана, отримав запрошення на це змагання… В будь-якому жанрi є своя класика, i в жанрi фiльмiв про бойовi мистецтва “Вихiд дракона” – це класика з класик. Це перший i єдиний американський фiльм Брюса Лi, який мав великий успiх у прокатi i викликав безлiч наслiдувань i пiдробок. За стилем i духом вiн бiльше нагадує раннi “бондiвськi” стрiчки, нiж гонконгiвськi картини того ж Лi, i пропонує цiлу низку блискучих двобоїв за участю таких майстрiв, як Лi, Келлi, Волл, Кiєн, Янг, Ханг. У порiвняннi з сучасними комп’ютерними боями те, що робить на екранi Лi, – це майже критичний реалiзм, i у цьому фiльмi, на щастя, немає того дурного штампу, коли героя б’ють пiвгодини, пiсля чого вiн встає i перемагає. Якщо з цього жанру якийсь один фiльм дiйсно вартий уваги, то це вiн.

Малін Акерман

Малін Акерман (Malin Akerman / Малин Акерман) народилась 12 травня 1978 р. у Стокгольмі (Швеція). Її матір була моделлю, батько займався страхуванням. Коли дівчинці було два роки, її сім’я переїхала в Торонто (Канада). Після розлучення батьків Малін залишилась з матір’ю у Канаді, а її батько повернувся у Швецію. У п’ять років Акерман почала зніматись в рекламних роликах. У 17 років виграла конкурс Ford Supermodel у Канаді. Саме тоді розпочалась її кар’єра моделі. Малін також була вокалісткою рок-групи “Ozono”, яку пізніше перейменували у “Petalstones”.

akerm_1.jpg

Продовжити читання “Малін Акерман”

Долорес Клейборн

Долорес Клейборн (Dolores Claiborne / Долорес Клейборн). США, 1995. Режисер Тейлор Хекфорд. У ролях: [Кеті Бейтс->katy-bates], [Дженніфер Джейсон Лі->jennifer-jason-leigh], Крістофер Пламмер.

К1, середа 29 липня, 22.00

Багато років тому Долорес Клейборн (Бейтс) вбила свого чоловіка-алкоголіка, а тепер її звинувачують у вбивстві жінки, у якої вона працювала прислужницею практично все життя. До неї приїздить дочка-журналістка (Лі)… Не одна з кращих екранізацій творів Стівена Кінга, але варта уваги через акторок у головних ролях – Бейтс та Лі.

Ліквідатор

Ліквідатор (The Hitman / Ликвидатор). США, 1991. Режисер Аарон Норріс. У ролях: Чак Норріс, Майкл Паркс, Ел Вексмен, Альберта Вотсон.

ТРК “Україна”, понеділок 27 липня, 23.20

Два гангстерські угрупування починають війну за сфери впливу, і цим намагається скористатись у своїх цілях вбивця-професіонал (Норріс) – насправді поліцейський, який вирішив зникнути після того, як його зрадив і намагався вбити корумпований напарник… У 90-х Норріс вже лінувався навіть ставити нормальні бійки, тому його герої переважно використовували вогнепальну зброю. Мабуть, режисери у той час так само лінувались фільмувати Чака, тому на цю роль він зазвичай звав брата Аарона.