Володар перснiв: Двi вежi

Володар перснiв: Двi вежi (The Lord of the Rings: The Two Towers / Властелин колец: Две крепости). США, 2002. Режисер Пiтер Джексон. У ролях: Iлайджа Вуд, Iан Маккеллен, Вiгго Мортенсен, Лiв Тайлер, Кейт Бланшетт, Шон Астiн, Орландо Блум, Крiстофер Лi, Джон Рiс-Дейвiс.

1+1, недiля 8 сiчня, 19.50

Братство персня розпалося, однак надiю ще не втрачено. Прямуючи у царство зла Мордор, щоб знищити перстень влади, Фродо i Сем змушенi довiрити своi життя Голлуму – дивовижнiй iстотi з роздвоeнням особистостi. Тим часом об’eднанi сили людей та ельфiв намагаються зупинити величезну армiю оркiв, створених злим чаклуном Саруманом…

340 млн. доларiв в американському прокатi, численнi касовi рекорди, два “Оскари”, титул найкращого фiльму року вiд глядачiв MTV – цей перелiк даe лише часткове уявлення про значення цiei стрiчки та трилогii в цiлому для американського жанрового кiно нового столiття. Джексон вдруге продемонстрував, як те, що часто стаe недолiком голлiвудських блокбастерiв, можна перетворити на достоiнство: у нього спецефекти працюють на сюжет (без них не було б нi створеного на екранi казкового свiту, нi самоi картини), а ощадливiсть фарб у змалюваннi характерiв персонажiв робить iх справжнiми мiфiчними героями. У другiй частинi екранiзацii твору Дж. Р. Р. Толкieна режисер, який завдяки “Володарю перснiв” потрапив до кола провiдних постановникiв “фабрики мрiй”, продовжуe дивувати публiку, вiдкриваючи новi горизонти мiфологiчного епосу. Його головним козирем у “Двох вежах” став Голлум – велике досягнення як майстрiв спецефектiв, чию працю заслужено вiдзначила Кiноакадемiя, так i актора Ендi Серкiса, який подарував персонажу свiй голос та пластику (деякi критики навiть писали про можливу номiнацiю на “Оскар” за другорядну роль).

Володар перснiв: Двi вежi (The Lord of the Rings: The Two Towers / Властелин колец: Две крепости). США, 2002. Режисер [Пiтер Джексон->peter-jackson]. У ролях: [Iлайджа Вуд->elaja-wood], [Iан Маккеллен->ian-mckellen], [Вiгго Мортенсен->viggo-mortensen], [Лiв Тайлер->liv-tyler], [Кейт Бланшетт->cate-blanschett], Шон Астiн, [Орландо Блум->orlando-bloom], [Крiстофер Лi->christopher-lee], Джон Рiс-Дейвiс.

ICTV, субота 5 вересня, 19.00

Братство персня розпалося, однак надiю ще не втрачено. Прямуючи у царство зла Мордор, щоб знищити перстень влади, Фродо i Сем змушенi довiрити свої життя Голлуму – дивовижнiй iстотi з роздвоєнням особистостi. Тим часом об’єднанi сили людей та ельфiв намагаються зупинити величезну армiю оркiв, створених злим чаклуном Саруманом…

Продовжити читання “Володар перснiв: Двi вежi”

Перехоплювачі-2

Перехоплювачі-2 (Interceptor Force 2 / Перехватчики-2). США, 2001. Режисер Філіп Дж. Рот. У ролях: Олів’є Грюнер, Елізабет Грейсен, Найджел Беннетт, Роджер Р. Крос.

ТРК “Україна”, середа 12 липня, 00.25

Корабель інопланетної розвідки зазнає катастрофи. Шон Ламберт та його команда, які прибули на місце катастрофи, стикаються з чимось, що може знищити Землю… Фантастичний бойовик з ще однією зіркою класу “Б” – Олів’є Грюнером.

Перехоплювачі-2 (Interceptor Force 2 / Перехватчики-2). США, 2001. Режисер Філіп Дж. Рот. У ролях: Олів’є Грюнер, Елізабет Грейсен, Найджел Беннетт, Роджер Р. Крос.

КІНО, п’ятниця 4 вересня, 21.30

Корабель інопланетної розвідки зазнає катастрофи. Шон Ламберт та його команда, які прибули на місце катастрофи, стикаються з чимось, що може знищити Землю… Фантастичний бойовик з ще однією зіркою класу “Б” –  Олів’є Грюнером.

Бригада “М”

Це чимось нагадує стрічку 2001 р. “Кішки проти собак”, тільки краще, бо немає відвертих наїздів на будь-який вид тварин – відразу викликають лише люди, і це добре. Тільки після перегляду виникає питання – коли ж ми побачимо схожу ігрово-анімаційну адаптацію “Чіп і Дейл поспішають на допомогу”? Після подібного витвору це був би наступний логічний крок.

gforce1.jpg

Продовжити читання “Бригада “М””

Тоні Скотт

Ентоні Д. Л. Скотт, він же Тоні Скотт (Tony Scott / Тони Скотт) народився 21 липня 1944 р. у невеликому містечку Стоктон-он-Тіз у Північно-Східній Англії. Його мати – актриса Елізабет Скотт. Тоні ріс з двома старшими братами, Френком та Рідлі. Майбутній режисер починав свою кар’єру як актор: у 16 років він знявся у дебютній короткометражці свого 23-річного брата Рідлі “Хлопчик на велосипеді”. Тоні закінчив Королівський коледж мистецтв, в якому раніше вчився його брат, і збирався стати художником, але невдовзі приєднався до брата, який займався виробництвом реклами. Протягом двох десятиліть він зняв близько тисячі рекламних роликів для британського телебачення. Після того, як на рубежі 70-х та 80-х Голлівуд з успіхом почали завойовувати англійські режисери (Алан Паркер, Едріан Лайн, Х’ю Хадсон, Рідлі Скотт), Тоні Скотта теж запросили на “фабрику мрій”.

tscott1.jpg

Продовжити читання “Тоні Скотт”

Захоплення підземки 123

Захоплення підземки 123 (The Taking of Pelham 123 / Захват подземки 123). Трилер. США, 2009. Режисер [Тоні Скотт->tony-scott]. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washington], [Джон Траволта->john-travolta], [Джеймс Гендолфіні->james-gandolfini], [Джон Туртурро->john-turturro].

the_taking_of_pelham_123.jpg

Волтер Гарбер (Вашингтон) – диспетчер нью-йоркського метро. Райдер (Траволта) – лідер злочинців, які беруть в заручники пасажирів потягу метро і вимагають, щоб їм протягом години заплатили величезний викуп. Гарбер використовує свій досвід і добре знання всієї системи метрополітену, щоб перехитрити Райдера і врятувати заручників. Продовжити читання “Захоплення підземки 123”

Проблемне дитя

Проблемне дитя (Problem Child / Трудный ребенок). США, 1989. Режисер Денніс Дуган. У ролях: Джон Ріттер, Джек Ворден, Майкл Олівер, Емі Ясбек.

ICTV, понеділок 31 серпня, 9.05

Семирічний сирота Джуніор був дитиною настільки неслухняною, що в дитячому притулку були раді його спекатися. Хлопчика взяла бездітна пара, яка зовсім не очікувала тих проблем, які отримала: їхнє життя перетворюється на суцільний жах… Місцями смішно, але зі смаком у авторів картини якось не склалося. Втім, вони все ж таки не дотягують до рівня Фареллі.