Еволюція

Еволюція (Evolution / Эволюция). США, 2001. Режисер Айвен Рейтман. У ролях: [Дейвід Духовни->david-duchovny], [Джуліанн Мур->julianne-moor], [Шон Вільям Скотт->sean-william-scott], Орландо Джонс, Ден Ейкройд.

Україна, субота 12 вересня, 21.30

Після падіння метеору вчені знаходять у пустелі форми життя, які розмножуються з надзвичайною швидкістю і до того ж є загрозою для людства… Рейтман робить що може, намагаючись одночасно відновити стиль, який колись приніс славу його “Мисливцям за привидами”, і не образити сучасного юного глядача, якого привчають до туалетного гумору. Актори ж явно опинились не на своєму місці. Духовни – актор зовсім не комедійний, а для Мур роль занадто примітивна. Нормально виглядає хіба що зірка невибагливих комедій Скотт – це його тип кіна. Особливого успіху в прокаті фільм не мав – на тлі другої “Мумії” та першого “Форсажу” він майже загубився.

Бруднi танцi-2

Бруднi танцi-2 (Dirty Dancing 2 / Грязные танцы). США, 2004. Режисер Гай Ферланд. У ролях: Дieго Луна, Ромола Гарай, Сiла Ворд, Джон Слаттерi, Джонатан Джексон, Патрiк Свейз.

1+1, п’ятниця 16 грудня, 21.15

Дiя картини вiдбуваeться у листопадi 1958 р. 17-рiчна Кетi Мiллер (Гарай), дiвчина з заможноi сiм’i, яка нещодавно переiхала на Кубу, цiкавиться мiсцевими танцями, починаe брати уроки у юного офiцiанта Хав’eра (Луна) i, звичайно ж, закохуeться у нього…

Спочатку студiя “Мiрамакс” планувала створити продовження культового фiльму 1987 р. з Патрiком Свейзом та Дженнiфер Грей, який коштував лише 6 млн. доларiв, а у прокатi США зiбрав понад 150 млн. доларiв. Потiм статус проекту змiнився: його перетворили на римейк “Брудних танцiв”. На початку 2000 р. головнi ролi у ньому пропонували Рiкi Мартiну та Наталi Портман, однак з цього нiчого не вийшло. “Мiрамакс” повернулась до “Брудних танцiв-2” у 2002 р.: у червнi був пiдписаний контракт з режисером Ферландом, а 14 жовтня – з актором Дieго Луна, якому принесла славу роль у стрiчцi “I твою маму також”. Картина не повторила успiх перших “Танцiв”, хоча не можна сказати, що вона гiрша за свого попередника: в обох випадках eдиними достоiнствами фiльму e музика й добре поставленi танцi.

Бруднi танцi-2 (Dirty Dancing 2 / Грязные танцы). США, 2004. Режисер Гай Ферланд. У ролях: [Дiєго Луна->diego-luna], Ромола Гарай, Сiла Ворд, Джон Слаттерi, Джонатан Джексон, [Патрiк Свейз -> patrik-swayze].

СТБ, п’ятниця 11 вересня, 22.25

Дiя картини вiдбувається у листопадi 1958 р. 17-рiчна Кетi Мiллер (Гарай), дiвчина з заможної сiм’ї, яка нещодавно переїхала на Кубу, цiкавиться мiсцевими танцями, починає брати уроки у юного офiцiанта Хав’єра (Луна) i, звичайно ж, закохується у нього… Продовжити читання “Бруднi танцi-2”

Захоплення підземки 123

На відміну від попередньої роботи [Тоні Скотта->tony-scott], [“Дежа вю”->deja-vu], трейлер якої міг ввести в оману і призвести до часткового розчарування від власне фільму (наприклад, обіцянкою розповісти про феномен дежа вю, до якого картина жодного відношення не мала), цього разу все зрозуміло від початку і до кінця. Варто кількох хвилин ознайомлення з фабулою з прес-релізу чи з трейлера, і глядач вже точно знає, що саме він побачить: в міру напружена ситуація із заручниками, розумний герой, харизматичний лиходій, більш-менш продумані діалоги, трохи піф-пафу і неодмінна перемога добра у фіналі. Саме це ми й отримуємо – не менше, але й не більше.

taking_123_1.jpg

Продовжити читання “Захоплення підземки 123”

Джоннi-Мнемонiк

Джоннi-Мнемонiк (Johnny Mnemonic / Джонни-Мнемоник). США, 1995. Режисер Роберт Лонго. У ролях: Кiану Рiвз, Дольф Лундгрен, Дiна Меeр, Такешi Кiтано, Айс Тi.

ТРК “Украiна”, вiвторок 21 червня, 21.50

Дiя вiдбуваeться в майбутньому, де з’явились спецiальнi iнформацiйнi кур’eри – “мнемонiки”, якi завантажують iнформацiю просто у мозок. Один з таких кур’eрiв, Джоннi (Рiвз), заради цiei високооплачуваноi роботи пожертвував власними дитячими спогадами, якi стер з мозку. Однак iнформацiя, яку останнiй раз завантажили йому в мозок, виявляeться дуже небезпечною, i на Джоннi починаeться полювання… Провальний фантастичний бойовик, цiкавий хiба що тим фактом, що заради участi в ньому Рiвз i Вел Кiлмер “помiнялись ролями”: Кiлмер зiграв замiсть Кiану в “Сутичцi” з Аль Пачiно i Де Нiро, а Рiвз замiсть Вела перевтiлився в мнемонiка. Напевно, не треба пояснювати, хто виграв вiд цього “обмiну”. Ще дуже смiшний Лундгрен в ролi андроiда-проповiдника – особливо пiсля своiх слiв про те, що вiн готувався до цiei ролi, вивчаючи дiяльнiсть реальних проповiдникiв.

Джоннi-Мнемонiк (Johnny Mnemonic / Джонни-Мнемоник). США, 1995. Режисер Роберт Лонго. У ролях: [Кiану Рiвз->keanu-reeves], [Дольф Лундгрен->dolph-lundgren], Дiна Меєр, Такешi Кiтано, Айс Тi.

Кіно, вiвторок 9 вересня, 21.30

Дiя вiдбувається в майбутньому, де з’явились спецiальнi iнформацiйнi кур’єри – “мнемонiки”, якi завантажують iнформацiю просто у мозок. Один з таких кур’єрiв, Джоннi (Рiвз), заради цiєї високооплачуваної роботи пожертвував власними дитячими спогадами, якi стер з мозку. Однак iнформацiя, яку останнiй раз завантажили йому в мозок, виявляється дуже небезпечною, i на Джоннi починається полювання… Провальний фантастичний бойовик, цiкавий хiба що тим фактом, що заради участi в ньому Рiвз i Вел Кiлмер “помiнялись ролями”: Кiлмер зiграв замiсть Кiану в “Сутичцi” з Аль Пачiно i Де Нiро, а Рiвз замiсть Вела перевтiлився в мнемонiка. Напевно, не треба пояснювати, хто виграв вiд цього “обмiну”. Ще дуже смiшний Лундгрен в ролi андроїда-проповiдника – особливо пiсля своїх слiв про те, що вiн готувався до цiєї ролi, вивчаючи дiяльнiсть реальних проповiдникiв.

Дев’ять

Дев’ять (9 / Девять). Анімація / драма / фантастика. США, 2009. Режисер Шейн Екер. Ролі озвучують: [Ілайджа Вуд->elaja-wood], [Дженніфер Коннеллі->jnnipher-connelly], Мартін Ландау, [Крістофер Пламмер->christopher-plummer], Кріспін Гловер.

nine_ann.jpg

Вчений навчився дарувати машинам інтелект, але роботи повстали проти своїх творців і в жахливій війні знищили їх. Перед тим, як загинути, професор зшив дев’ять ганчіркових ляльок, вклавши у них всю свою душу. У кожного з них на спині написано номер, який водночас є ім’ям. Продовжити читання “Дев’ять”