Ельф

Ельф (Elf / Эльф). США, 2003. Режисер Джон Фавро. У ролях: [Вілл Феррелл->will-ferrell], [Джеймс Каан->james-caan], Зої Дешанель, Мері Стінберген.

Новий канал, 19 вересня, 18.10

Багато років тому маленький бешкетник опинився на Північному полюсі, де його всиновили ельфи. Коли ж його великий ріст стає проблемою, його відправляють назад у світ людей… Це кіно не може не нагадати відомий анекдот про хлопчика, якого всиновили дятли. Кіноанекдот про хлопчика, якого всиновили ельфи, мене особисто задовбав ще на стадії перегляду його ролика, і картина в цілому приємних вражень не додала. Феррелл може бути дійсно кумедним, а Фавро ([“Залізна людина”->iron-man]) – робити по-справжньому чудові стрічки, але це просто не той випадок. Втім, у США стрічка мала успіх, там люблять видавати сміття за різдвяну казку.

Тіль Швайгер

Тіль Швайгер (Til Schweiger / Тиль Швайгер), він ж Тільман Валентин Швайгер, народився 19 грудня 1963 р. у місті Фрайбург. Дитинство майбутньої зірки німецького кіно пройшло у містечку Гісен на півдні Німеччини. У 1977 р. його сім’я переїхала у Хойхельхайм. Після закінчення школи з середнім балом “1,6” Тіль вирішив наслідувати приклад батьків і вступив на факультет германістики, однак невдовзі покинув заняття. Він захотів присвятити себе медицині, але й ця спроба не була вдалою. Працював офіціантом у пивному барі і діджеєм на дискотеках. Подруга, яка вчилась у театральній школі, переконала Швайгера у тому, що у нього справжній акторський талант, і підштовхнула його вступити до театральної школи у Кельні під назвою “Der Keller”. Через три з половиною роки Тіль успішно закінчив цю школу, і у 1989 р. його запросили на роботу в театр “Контра-Крайс” у Бонні.

tile1

Продовжити читання “Тіль Швайгер”

І цілого світу замало

І цілого світу замало (The World Is Not Enough / И целого мира мало). США, 1999. Режисер Майкл Ептід. У ролях: Пірс Броснан, Софі Марсо, Роберт Карлайл, Деніз Річардс, Джуді Денч.

Інтер, неділя 5 лютого, 21.00

Агент 007 (Броснан) отримує завдання охороняти дочку загиблого нафтового магната Електру (Марсо). Її хоче викрасти негідник Ренард (Карлайл), який не відчуває біль, бо живе з кулею у голові… Автори фільму зробили усе, щоб задовольнити смаки сучасного глядача. Витративши на зйомки 120 млн. доларів, вони перетворили стрічку на безперервний каскад трюків та спецефектів, здатний вразити будь-якого прихильника видовищ. Наприклад, кожна хвилина лише початкового епізоду переслідування коштувала приблизно 1 млн. Однак за цією навалою втрачається те, що колись було головним у «бондіані» – постать головного героя. Бонд-Броснан виконує у стрічці чисто функціональну роль. Він абсолютно серйозно і байдуже рятує світ, вбиває, закохується тощо. Давно зникли з серіалу легка іронія і шарм Шона Коннері, лишився у 80-х самопародійний Бонд Роджера Мура. Зараз зрозуміло, що саме ті давні стрічки, особливо серії 60-х років, що викликали стільки гніву і у радянських, і у західних критиків, були по-справжньому інтелігентною розвагою, якою захоплювались навіть такі великі митці, як Фелліні. Продюсери нової стрічки все ж не помилилися у своїх розрахунках. «Цілого світу замало» знайшов свого глядача, зібравши в прокаті більше 100 млн. доларів. Проте у любителів старих фільмів «бондіани» він неодмінно викличе ностальгію за колишнім героєм – самоіронічним шпигуном, який вмів насолоджуватись життям. Не рятують стрічку і європейські зірки Марсо і Карлайл, хоча їхні герої і є значно цікавішими за головного персонажа. А «Золота малина» Деніз Річардс як найгіршій акторці другого плану видається більш ніж заслуженою.

І цілого світу замало (The World Is Not Enough / И целого мира мало). США, 1999. Режисер Майкл Ептід. У ролях: [Пірс Броснан->pierce-brosnan], Софі Марсо, [Роберт Карлайл->robert-carlyle], Деніз Річардс, Джуді Денч.

К1, четвер 17 вересня, 22.00

[Агент 007->james-bond-1] (Броснан) отримує завдання охороняти дочку загиблого нафтового магната Електру (Марсо). Її хоче викрасти негідник Ренард (Карлайл), який не відчуває біль, бо живе з кулею у голові… Продовжити читання “І цілого світу замало”

Мрійник

Мрійник (Dreamer / Мечтатель). США, 2005. Режисер Джекі Гейтінс. У ролях: [Курт Рассел->kurt-russel], [Дакота Фаннінг->dukota-funning], Кріс Крістофферсон, Елізабет Шу, Дейвід Морс.

Тоніс, середа 16 вересня, 21.00

Бен Крейн колись був поважним тренером кінного спорту. У його дочки Кейл є заповітна мрія – вилікувати улюбленого коня, щоб він знову зміг брати участь у перегонах і стати першим. Тепер Бену потрібно зробити неможливе… Режисера Гейтінса поставили перед фактом, що гроші йому виділять лише у випадку, якщо він запросить у фільм Дакоту Фаннінг, і саме це йому довелось зробити. Спеціально заради цього змінили сценарій (спочатку дитиною у картині мав стати хлопчик).

Дев’ять

Відгуки про цю стрічку як про “нову еру в анімації”, м’яко кажучи, перебільшені. Вона трохи вище середнього рівня і мало схожа на черговий комерційний продукт, але має свої недоліки і до звання великого відкриття не дотягує.

2009_9_1.jpg

Продовжити читання “Дев’ять”

Пункт призначення-4

Пункт призначення-4 (The Final Destination / Пункт назначения-4). Фільм жахів. США, 2009. Режисер Дейвід Р. Елліс. У ролях: Боббі Кемпо, Шантель Ван Сантен, Хейлі Вебб, Нік Зено.

finaldestination4.jpg

Нік, його кохана, їх друзі Джанет та Хант приїздять на автодром подивитись гонки. Ніку привиджується жахлива катастрофа, і він просить товаришів піти з трибуни, Ті роблять це за лічені секунди до катастрофи. Молоді люди вважають, що їм вдалося обдурити смерть, але усі, хто послухав Ніка і залишив трибуну, починають гинути за загадкових обставин… Продовжити читання “Пункт призначення-4”