Шарлто Коплі

Повнометражний дебют молодого режисера з Південної Африки Ніла Бломкампа “Дев’ятий округ” здивував не лише широку публіку, а й критиків, кіноманів і навіть студію, яка випустила картину. Стрічка знайшла свою аудиторію не лише завдяки традиційним для голлівудської фантастики екшн-сценам, а й завдяки сюжету про відносини між людьми та інопланетянами, який ламає стереотипи, а також соціальному підтексту. Не останню роль зіграла й робота виконавця головної ролі, маловідомого актора Шарлто Коплі (Sharlto Copley / Шарлто Копли), чиє ім’я, як вважають деякі любителі кіно, невдовзі може потрапити до списків претендентів на найпрестижніші кінонагороди.

bsharl_1.jpg

Продовжити читання “Шарлто Коплі”

Той, що худне

Той, що худне (Thinner / Худеющий). США, 1996. Режисер Том Холланд. У ролях: Роберт Джон Берк, Джо Мантенья, Майкл Константін, Волтер Боббі, Люсінда Дженні, Сем Фрід, Кері Вурер.

ICTV, субота 26 вересня, 1.00

Товстун-адвокат (Берк) випадково збиває машиною стару циганку і завдяки своїм зв’язкам залишається непокараним. Після цього циган-чаклун проклинає його, і герой починає швидко худнути, незалежно від того, скільки він їсть. У відчаї він звертається по допомогу до знайомого гангстера (Мантенья)… Ще одна нічим не видатна екранізація твору Стівена Кінга – страшного небагато, та й високоякісних акторських робіт немає. Хіба що тепер кожен може порівняти прокляття цигана і “білої людини” і вирішити, яке з них гірше.

Справа № 39

Справа № 39 (Case 39 / Дело № 39). Фільм жахів. США, 2009. Режисер Крістіан Альварт. У ролях: [Рене Зельвегер->rene-zellweger], Джодель Ферленд, Бредлі Купер, Едріан Лестер, Іан Макшейн.

2009_case_39_wallpaper_002.jpg

Працівниця служби опікування Емілі Дженкінс (Зельвегер) отримує дивну справу: 10-річна дівчинка Ліліт Салліван каже, що боїться батьків. Ті, в свою чергу, впевнені, що дочка – пекельне створіння, яке треба вбити, інакше вона знищить усіх навколо… Продовжити читання “Справа № 39”

Гола правда

У пошуках свіжих варіантів “фабрика мрій” вирішила поєднати типовий сюжет романтичної комедії з елементами комедії “фареллівської”. Щоправда, визначення не дуже точне, але кращого не знайшлося (мабуть, кіно-таки вийшло більш-менш оригінальне): з одного боку – майже класична фабула про протилежності, які притягуються, з іншого – підвищена увага до інтимних аспектів особистого життя дорослих людей, які у фільмах подібного жанру зазвичай ігнорували.

ugly_truth_1.jpg

Продовжити читання “Гола правда”

Гола правда

Гола правда (The Ugly Truth / Голая правда). Романтична комедія. США, 2009. Режисер Роберт Лукетич. У ролях: [Кетрін Хейгл->catherine-heigl], [Джерард Батлер->gerard-butler], Черіл Хайнс, Ерік Вінтер, Бонні Сомервіль.

2009_the_ugly_truth.jpg

Еббі (Хейгл), успішний телепродюсер, мріє про справжнє кохання. Здавалося б, Майк Чедвей (Батлер), ведучий її шоу, відомий своїми грубуватими висловленнями, зовсім не підходить на цю роль. Але саме він починає давати Еббі уроки поведінки з чоловіками… Продовжити читання “Гола правда”