Супермен-2

Супермен-2 (Superman 2 / Супермен-2). США, 1980. Режисер Річард Лестер. У ролях: [Крістофер Рів->chrisopher-reeve], [Джин Хекмен->gene-hackman], Марго Кіддер, Теренс Стемп, Нед Бітті, Джек О’Хеллоран, Джеккі Купер, Валері Перрін, Сюзанна Йорк.

НТН, неділя 25 січня, 18.30

Злочинці з планети Криптон – генерал Зод та двоє його помічників – тікають з космічної в’язниці і прибувають на Землю, де мають такі ж сили, як і Супермен (Рів). На відміну від шляхетного героя, трійця хоче захопити владу на планеті, а свою допомогу їм пропонує давній ворог захисника людства – Лекс Лютор (Хекмен)… Продовження надзвичайно популярного першого фільму про Супермена вважається трохи слабшим за попередника, хоча для свого часу було дуже видовищним і містить непогані комедійні елементи. Стрічка не без недоліків (романтичну лінію можна було б зробити набагато краще), але її можна дивитись хоча б заради Лютора-Хекмена.

Фаворит

Фаворит (Seabiscuit / Фаворит). США, 2003. Режисер Герi Росс. У ролях: Тобi Магвайр, Джефф Брiджес, Крiс Купер, Вiльям Х. Мейсi, Елiзабет Бенкс, Гарi Стiвенс, Майкл О’Нiл, Ед Лотьe.

ICTV, недiля 26 червня, 13.05

Дiя стрiчки вiдбуваeться пiд час Великоi депресii у США. Троe зовсiм рiзних людей – торговець автомобiлями Чарлз Ховард (Брiджес), колишнiй ковбой Том Смiт (Купер) та напiвслiпий жокей i боксер Ред Поллард (Магвайр) – об’eднують зусилля, щоб перетворити непокiрливого жеребця на прiзвисько Сухар на непереможного лiдера перегонiв… Сюжет фiльму, який насправдi називаeться “Сухар”, базуeться на реальних подiях 30-х рокiв, описаних у книзi Лори Хiлленбранд “Сухар: легенда Америки”. У 1949 р. за мотивами цього роману було знято картину “Iсторiя Сухаря” з Ширлi Темпл. У 1998 р., коли проектом зацiкавилась студiя “Юнiверсал”, вiн називався “Чотири добрих ноги” (саме такою була перша назва книги Хiлленбранд).

Фаворит (Seabiscuit / Фаворит). США, 2003. Режисер Герi Росс. У ролях: [Тобi Магвайр->toby-maquire], [Джефф Брiджес->jeff-bridges], [Крiс Купер->chris-cooper], [Вiльям Х. Мейсi->william-h-macey], Елiзабет Бенкс, Гарi Стiвенс, Майкл О’Нiл, Ед Лотьє.

НТН, субота 24 січня, 11.40

Дiя стрiчки вiдбувається пiд час Великої депресii у США. Троє зовсiм рiзних людей – торговець автомобiлями Чарлз Ховард (Брiджес), колишнiй ковбой Том Смiт (Купер) та напiвслiпий жокей i боксер Ред Поллард (Магвайр) – об’єднують зусилля, щоб перетворити непокiрливого жеребця на прiзвисько Сухар на непереможного лiдера перегонiв… Продовжити читання “Фаворит”

Завжди кажи “так”

[Джим Керрі->jim-carrey] з’являється на екрані зараз рідко, поступово випадаючи зі статусу зірки – можливо, вік вже не зовсім той, щоб безконтрольно викривлятись, та й самі викривляння вже не так охоче сприймаються публікою, як у середині 90-х. Тому для того, щоб реабілітуватися, актор вибрав комедію більш-менш людську й життєрадісну.

yesman1

Продовжити читання “Завжди кажи “так””

Ненароджений

Ненароджений (The Unborn / Нерожденный). США, 2009. Містичний трилер. Режисер Дейвід С. Гоєр. У ролях: Одетт Юстман, [Гарі Олдмен->gary-oldman], Міган Гуд, Ідріс Ельба, Джейн Александер, Джеймс Ремар.

theunborn_galleryposter.jpg

До 19-річної дівчини регулярно приходить діббік – привид маленького хлопчика, який загинув в Аушвіці. Якщо вірити єврейському фольклору, це блукаюча душа, яка може захопити контроль над тілом живої людини. Продовжити читання “Ненароджений”

Чорний грім

Чорний грім (Flight of Fury / Черный гром). США, 2007. Режисер Майкл Кеш. У ролях: [Стівен Сігал->steven-seagal], Стів Тусен, Енгус Макіннес, Марк Базелей, Алкі Дейвід, Вінченцо Ніколі, Кеті Джонс, Барт Сідлс.

ТРК “Україна”, середа 21 січня, 21.15

Полковник Джон Сандс – спецагент з таємного підрозділу американських ВПС. Він вирішує залишити свою посаду, але начальство відмовляє. Тоді Сандс тікає. Його знаходять і пропонують угоду: якщо він за 24 години виконає останнє небезпечне завдання на півночі Афганістану, то може бути вільний… Сігал, Ван Дамм, Лундгрен – зараз навіть не віриться, що колись вони вважали себе майбутніми суперзірками, і не тільки вони. Сидять собі тепер у класі “Б” без натяку на найменший прорив кудись іще. Втім, у це кіно вклали аж 12 млн. доларів, тому це не найгірший зразок з точки зору видовищності.

Одного разу у Голлівуді

“Фабрика мрій” час від часу знімає фільми про себе, причому, незважаючи на різні тональності, всі вони досить подібні між собою. Це може бути щось більш-менш гостре, на яке ображаються і називають найгіршим фільмом року (“Гори, Голлівуд, гори”), чи типова романтична комедія, де жарти на кінотему залишаються здебільшого на тлі (“Улюбленці Америки”), але дещо спільне залишається. Це, так би мовити, рекурсивний штамп: голлівудські уявлення про те, яким люди вважають Голлівуд.

happen1

Продовжити читання “Одного разу у Голлівуді”

Чаклунство

Чаклунство (The Craft / Колдовство). США, 1996. Режисер Ендрю Флемінг. У ролях: Файруза Балк, [Робін Танні->robin-tanny], [Нів Кемпбелл->neve-campbell], Кліфф Де Янг, Асумпта Серна, Крістін Тейлор, Рейчел Тікотін, Хелен Шейвер.

ТРК “Україна”, понеділок 19 січня, 23.45

17-річна Сара у новій школі знайомиться з трьома дівчатами, які захоплюються чаклунством. Лише разом, вчотирьох, вони можуть здійснити усі свої мрії і помститися кривдникам. Юні відьми роблять це із задоволенням, однак їхні витівки поступово стають все менш безневинними… Непоганий молодіжний містичний трилер, такий собі міні-варіант “Відьом з Іствіку”, тільки майже без гумору і без зірок першої величини (принаймні під час виходу картини на екрани головні виконавиці ними ще не були).