Тільки для закоханих

Досить-таки рідкісний нині зразок комедії, яку аж ніяк не можна назвати молодіжною. Підліток має усі шанси на ній занудьгувати, незважаючи навіть на такі безпрограшні в усі часи жарти, як знімання штанів з людини, яка забула надягнути труси. Чути про сімейні проблеми людей на тлі тропічного раю йому буде так само нудно, як намагатись зрозуміти, чого ж хотіли від себе Раскольніков чи Бєзухов. Це зовсім не означає, що всі ці персонажі знаходяться в одній площині – просто для сучасного підлітка (який, як відомо, є найбільш імовірним відвідувачем кінотеатру) герої російської класики і жертви американського психоаналізу існують приблизно на тій самій планеті і точно не в тій далекій-далекій галактиці, в якій живе він.

retreat1.jpg

Продовжити читання “Тільки для закоханих”

Творіння Пітера Бенчлі

Творіння Пітера Бенчлі (Peter Benchlly’s Creature / Творение Питера Бенчли). США, 1998. Режисер Стюарт Гіллард. У ролях: Крейг Т. Нельсон, Кім Кеттролл, Джанкарло Еспозіто, Крес Вільямс, Колм Фіоре, Майкл Рейлі.

Кіно, п’ятниця 6 листопада, 19.30

Божевільний вчений-генетик захотів вивести двоногу акулу з інстинктом вбивці і розумом людини. Він же став першою жертвою чудовиська, яке через 30 років почало тероризувати острів у Карибському морі. Боротися з ним доводиться новому керівнику біостанції, його колишній дружині та сину… Ім’я Бенчлі, швидше за все, ніхто б зараз і не пам’ятав, якби не Спілберг зі своїми “Щелепами”. Це був той випадок, коли екранізація набагато перевершила першоджерело, однак про “Творіння” цього сказати не можна.

Остання справа Ламарки

Остання справа Ламарки (City by the Sea / Последнее дело Ламарки). США, 2002. Режисер Майкл Кетон-Джонс. У ролях: Роберт Де Ніро, Франсес Макдорманд, Джеймс Франко, Джордж Дзундза, Вільям Форсайт, Еліза Душку, Енсон Маунт, Патті Лапоне, Браян Тарантіна.

НТН, неділя 30 квітня, 20.00

Вінсент Ламарка (Де Ніро), нью-йоркський детектив, який все життя сумлінно виконував службові обов’язки, опиняється перед складним вибором. Його сина (Франко), якого він не бачив багато років, розшукують за звинуваченням у вбивстві. Для того, щоб врятувати хлопця, Вінсент змушений повернутись у Лонг Біч, до страшних спогадів…

Остання справа Ламарки (City by the Sea / Последнее дело Ламарки). США, 2002. Режисер Майкл Кетон-Джонс. У ролях: [Роберт Де Ніро->robert-de-niro], [Франсес Макдорманд->frances-mcdormand], [Джеймс Франко->james-franco], Джордж Дзундза, Вільям Форсайт, Еліза Душку, Енсон Маунт, Патті Лапоне, Браян Тарантіна.

НТН, четвер 5 листопада, 22.00

Вінсент Ламарка (Де Ніро), нью-йоркський детектив, який все життя сумлінно виконував службові обов’язки, опиняється перед складним вибором. Його сина (Франко), якого він не бачив багато років, розшукують за звинуваченням у вбивстві. Для того, щоб врятувати хлопця, Вінсент змушений повернутись у Лонг Біч, до страшних спогадів… Продовжити читання “Остання справа Ламарки”

Гладіатор

Гладіатор (The Gladiator / Гладиатор). США, 1992. Режисер Роуді Херрінгтон. У ролях: Джеймс Маршалл, [К’юба Гудінг-молодший->cuba-guding-jr], [Браян Деннехі->brian-dennehi], Роберт Лоджа, Оссі Дейвіс.

К1, середа 4 листопада, 22.00

Джеймс та Лінкольн – найкращі друзі і нові зірки підпільного рингу. Один з них б’ється, щоб віддати борг батька, інший хоче вибратися з негритянського гетто. Жадібний організатор боїв (Деннехі) хоче звести їх разом у двобої, однак врешті-решт сам опиняється на рингу… Дещо взяли від “Роккі”, дещо від фільмів “раннього” Ван Дамма, результат цього змішування навряд чи хтось надовго запам’ятає, але дивитись можна через колоритного, як завжди, Деннехі.

Джон Фавро

Джон Фавро (John Favreau / Джон Фавро) народився 19 жовтня 1966 р. у місті Флашинг (штат Нью-Йорк) у сім’ї італо-американця та єврейки. У 1978 р. його мати, Мадлен Фавро, померла від лейкемії. У 1984 р., закінчивши середню школу Бронкса, майбутній актор вступив до Квінс-коледжу, який покинув три роки потому. Проробивши менше року в компанії “Бір Стірнс”, у 1988 р. Джон повернувся у коледж. Однак цього разу він протримався усього один семестр; для отримання атестату Фавро не вистачило лише кількох заліків.

favro1.jpg

Продовжити читання “Джон Фавро”

Поле битви – Земля

Поле битви – Земля (Battlefield Earth / Поле битвы – Земля). США, 2000. Режисер Роджер Крістіан. У ролях: [Джон Траволта->john-travolta], Баррі Пеппер, Форест Уайтекер.

НТН, понеділок 2 листопада, 14.25

Події цієї фантастичної саги відбуваються у 3000 році. Мешканці Землі програли двобій з прибульцями-сайклосами і перетворились на дикунів. Однак і серед них з’являються сміливці, здатні підняти заколот проти інопланетних загарбників… Продовжити читання “Поле битви – Земля”