Мерія

Мерія (City Hall / Мэрия). США, 1996. Режисер Гарольд Бейкер. У ролях: [Аль Пачіно->al-pacino], [Джон К’юсак->john-cusak], [Бріджет Фонда->bridget-fonda], Денні Аєлло, Мартін Ландау.

Інтер, субота 14 листопада, 00.15

Джон Паппас (Пачіно) – мер Нью-Йорка, чарівний політик і потенційний кандидат на місце у Білому Домі. Він розумний, елегантний і завжди готовий допомогти, і оточують його вірні помічники. Але і у такої людини, виявляється, є свої скелети у шафі… Колись у 70-х Пачіно грав юних ідеалістів, які стикаються з несправедливістю Системи. У “Мерії” подібна роль дісталась К’юсаку, Аль же як завжди бездоганно зіграв харизматичного мера. Однак навіть їх талантів не вистачило, щоб зробити фільм цікавим для публіки: у прокаті стрічка провалилась.

Під прицілом

Під прицілом (Silent Trigger / Под прицелом). Канада-Великобританія, 1996. Режисер Рассел Малкехі. У ролях: [Дольф Лундгрен->dolph-lundgren], Джина Белман, Крістофер Хейордал, Конрад Данн.

РЕН-ТВ, четвер 12 листопада, 23.15

Стрілець (Лундгрен) – професійний вбивця-снайпер, нове завдання якого – розстріляти автомобіль, який їхатиме по шосе. Його напарниця, молода й енергійна Спостерігач, має ліквідувати Стрільця, якщо той не виконає наказ… Один з численних другосортних бойовиків, в яких Дольф грав у 90-х. У його фільмах завжди смішать моменти, де велетень-швед довго б’ється з вдвічі меншими за нього противниками, у даному випадку це сцена з обкуреним охоронцем. Початковий сценарій писали з розрахунком на дует Дольфа та Брендона Лі, однак через смерть останнього сюжет довелося змінювати. У прокаті фільм провалився.

Майкл Сера

Майкл Сера (Michael Cera / Майкл Сера) народився 7 червня 1988 р. у місті Бремптон в провінції Онтаріо. Його батько Луїджі приїхав у Канаду з Італії. Чотирирічний Майкл вирішив стати актором після того, як переглянув “Мисливців за привидами”. “Я хотів бути, як Білл Мюррей, – згадує актор. – Він був найкрутішим хлопцем на світі! А потім я зрозумів, що мені взагалі подобається ставати кимось іншим”. По вікендах Сера займався у класі акторської імпровізації і ходив на проби в рекламні ролики. Про це у нього залишились досить дивні спогади: хлопців просили бути неприродними і витискати з себе весь гумор. Брали тих, кому вдавалося кумедно викривлятись; врешті-решт Майкл вирішив, що в рекламі йому робити нема чого.

sera1.jpg

Продовжити читання “Майкл Сера”

Зайвий багаж

Зайвий багаж (Excess Baggage / Лишний багаж) . США, 1997. Режисер Марко Брамбiлла. У ролях: Алiсiя Сiлверстоун, Бенiцiо Дель Торо, Крiстофер Вокен, Джек Томпсон, Гаррi Конiк-мол., Нiколас Туртурро.

ENTER-фiльм, п’ятниця 2 вересня, 20.30

Дочка мiльйонера Емiлi (Сiлверстоун) готова на все, щоб привернути до себе увагу вiчно заклопотаного татуся. Нарештi вона вирiшуe органiзувати власне викрадення: дзвонить батьковi, змiнивши голос, вимагаe викуп, потiм зв’язуe себе i залазить у багажник машини. Однак саме цей БМВ викрадаe автомобiльний злодiй Венсан Роше (Дель Торо)…

Перша продюсерська робота Сiлверстоун, яку в серединi 90-х вважали великою надieю Голлiвуду. Не всi надii виростають до справжнiх зiрок: провал цiei стрiчки, вкрай невдала роль в “Бетменi i Робiнi” i подальша вiдсутнiсть хiтiв у фiльмографii посприяли тому, що Алiсiя залишилась у другому ешелонi. Дель Торо у цьому фiльмi граe так, що важко уявити, що вже через три роки цей актор отримаe “Оскар”. Тiльки Вокен, як завжди, впорався зi своeю роллю чудово.

Зайвий багаж (Excess Baggage / Лишний багаж) . США, 1997. Режисер Марко Брамбiлла. У ролях: [Алiсiя Сiлверстоун->alicia-sylverstone], [Бенiцiо Дель Торо->benicio-del-toro], [Крiстофер Вокен->christopher-walken], Джек Томпсон, Гаррi Конiк-мол., Нiколас Туртурро.

К1, вівторок 10 листопада, 22.00

Дочка мiльйонера Емiлi (Сiлверстоун) готова на все, щоб привернути до себе увагу вiчно заклопотаного татуся. Нарештi вона вирiшує органiзувати власне викрадення: дзвонить батьковi, змiнивши голос, вимагає викуп, потiм зв’язує себе i залазить у багажник машини. Однак саме цей БМВ викрадає автомобiльний злодiй Венсан Роше (Дель Торо)…

Продовжити читання “Зайвий багаж”