Спорт майбутнього

Спорт майбутнього (Futuresport / Спорт будущего). США, 1998. Режисер Ернст Дікерсон. У ролях: Дін Кейн, [Веслі Снайпс->wesley-snipes], Ванеса Вільямс, Дейвід Кей, Рейчел Шейн.

ENTER-фільм, неділя 13 грудня, 23.55

2025 рік. Спорт майбутнього став настільки популярним, що перетворився на сенс життя. Але у цих жорстоких гладіаторських змаганнях виживають лише найсильніші, та й спортивна мафія нікуди не зникла… Знятий для телебачення фантастичний бойовичок, який нічим особливим не відрізняється від численних “Роллерболів”. Хіба що Снайпс непогано виглядає у ролі вуличного патріарха нового виду спорту.

Сем Вортінгтон

Сем Вортінгтон (Sam Worthington / Сэм Уортингтон), він же Семюель Шейн Вортінгтон, народився 2 серпня 1976 р. Його батьківщина – Рокінгем, невелике мальовниче місто, розташоване у 60 км від великого міського центру Перт у східній Австралії. Ще будучи підлітком, Сем зрозумів, що гра на сцені надзвичайно захоплює його, і вирішив будь-що зв’язати своє життя з театром і кіно. Основні навички акторської майстерності юний Вортінгтон здобув у школі драматичного мистецтва імені Джона Картіна. Він не був особливо старанним учнем, проте його талант не можна було не помітити. Після закінчення школи Сем вирішив подати документи на вступ до знаменитого Національного інституту драматичного мистецтва, розташованого у столиці Австралії, Сіднеї, і фортуна знову посміхнулась йому.

wort1.jpg

Продовжити читання “Сем Вортінгтон”

Несподіваний удар

Несподіваний удар (Jill Rips / Внезапный удар). США, 1999. Режисер Ентоні Хікокс. У ролях: [Дольф Лундгрен->dolph-lundgren], Кайлі Бекс, Річард Фіцпатрік, Даніель Бретт, Сенді Рос.

РЕН-ТВ, середа 9 грудня, 23.15

Смерть чиновника стає першою у низці вбивств. Брат вбитого Метт Соренсон, у минулому боксер і поліцейський, не розраховуючи на допомогу колег і не вірячи в офіційну версію, починає власне розслідування… Досить нетиповий для Лундгрена трилер, знятий за романом Фредеріка Ліндсея. Інша назва стрічки – “Смертельний вузол”.

Старі пси

Старі пси (Old Dogs / Старые псы). Комедія. США, 2009. Режисер Волт Беккер. У ролях: [Джон Траволта->john-travolta], [Робін Вільямс->robin-williams], Келлі Престон, Сет Грін, Ріта Вілсон, [Метт Діллон->matt-dillin].

old_dogsp.jpg

Ден (Вільямс) та Чарлі (Траволта) – старі друзі і партнери у спортивній маркетинговій компанії. Перший з них – затятий працеголік, але в душі романтик. Під час відпочинку від тяжкого розлучення у Палм Біч він імпульсивно одружується і вже наступного дня знову розлучається. Потім Ден дізнається, що став батьком двох семирічних близнюків… Продовжити читання “Старі пси”

Фанат

Фанат (Фанат). СРСР, 1989. Режисер Володимир Феоктистов. У ролях: Олексій Серебряков, Олег Кантеміров, Федір Сухов, Людмила Антонюк, Марія Селянська.

НТН, понеділок 7 грудня, 16.40

Розповідь про молодого каратиста на прізвисько Малюк (Серебряков), який після того, як його секцію закрили, зв’язався зі злочинним світом і зрозумів свою помилку лише тоді, коли через нього загинув найкращий друг… Мабуть, найкращий серед “перебудовних” каратистських фільмів, яких було чимало, але згадувати більшість з них не хочеться. Цей принаймні заслуговує визначення “кіно” завдяки непоганій грі Серебрякова (він відмовився від зйомок у продовженні і правильно зробив) і спробам показати труднощі, з якими стикались ті, хто намагався пропагувати карате у СРСР.