Міс Конгеніальність

Міс Конгеніальність (Miss Congeniality / Мисс Конгениальность). США, 2000. Режисер Дональд Петрі. У ролях: [Сандра Баллок->sandra-bullock], [Бенджамін Бретт->benjamin-bratt], [Майкл Кейн->michael-cain], Кендіс Берген.

Новий канал, субота 19 грудня, 19.55

Головна героїня (Баллок) мріє стати найкращим агентом ФБР, як її мати. Найбільша завада на її шляху – конкурс краси, учасницю якого їй доводиться вдавати… Стрічку задумували, мабуть, як комедійний трилер, але від трилеру майже нічого не залишилось – сюжет зосередився на спробах зробити з героїні Баллок справжню красуню, і його найяскравішим героєм в результаті став консультант у виконанні Кейна. Фільм мав чималий успіх у прокаті, і друга частина вийшла набагато гіршою.

Джеймс Кемерон

Джеймс Кемерон (James Cameron / Джеймс Кэмерон) народився 16 серпня 1954 р. у канадській провінції Онтаріо. На початку 60-х його сім’я перебралась до Каліфорнії. Саме там майбутній режисер закінчив школу і вступив на фізичний факультет університету. Вчений ступінь він так і не отримав, бо пішов з університету заради яскравого світу кіно, який завжди приваблював його. Джеймс скористався першою можливістю познайомитись зі знаменитим постановником малобюджетних стрічок Роджером Корменом, який доручив новачку займатись технічним забезпеченням зйомок. Потім Кемерон почав працювати над спецефектами, виконувати обов’язки художника-постановника, асистента оператора та оператора. Зокрема він брав участь у створенні відомого фантастичного бойовика Джона Карпентера “Втеча з Нью-Йорка” (1981).

cameron1.jpg

Продовжити читання “Джеймс Кемерон”

Старі пси

У режисера і сценариста Волта Беккера з назвами фільмів виходить якось дуже оригінально: [“Реальні кабани”->wild-hogs] (в оригіналі дикі), “Старі пси”… Напевно, якщо Волт колись відірветься від своїх улюблених майже-пенсіонерів і зніме підліткову комедію, він назве її “Молоді козли”.

old-dogs1.jpg

Продовжити читання “Старі пси”

Викриття

Викриття (Disclosure / Разоблачение). США, 1994. Режисер [Баррі Левінсон->barry-levinson]. У ролях: [Майкл Даглас->michael-duglas], [Демі Мур->demy-moor], Дональд Сазерленд, Керолін Гудол, Ділан Бейкер, Рома Маффіа.

К1, понеділок 14 грудня, 22.00

Працівник комп’ютерної фірми Том Сандерс (Даглас) очікує підвищення, проте йому переходить дорогу колишня подруга Мередіт Джонсон (Мур), яка стає його босом. Герой, який побоюється, що тепер його кар’єра буде повністю зруйнована, опиняється у складному становищі… Непоганий трилер за романом Майкла Крайтона, у першу чергу рекомендується прихильникам головних виконавців та любителям розбірок у залі суду. Мур отримала дві номінації на премію “MTV Movie Award” – як найпривабливіша актриса і найкраща лиходійка.