Фанат-2

Фанат-2 (Фанат-2). СРСР, 1990. Режисер Володимир Феоктистов. У ролях: Олег Фомін, Анатолій Равікович, Олександра. Колкунова, Юрій Горобець, Олег Кантеміров.

ENTER-фільм, неділя 27 грудня, 21.30

Після кривавої розбірки з мафією каратист Малюк (Фомін) поступово приходить до тями і знаходить нових друзів. Проте давні вороги знаходять його, і йому знову доводиться битися, щоб вижити… Невдале продовження непоганого бойовичка: перша частина досить реалістично показувала етапи розвитку карате як спорту в СРСР, друга – лише банальний сюжет про помсту. Серебряков відмовився від зйомок, прочитавши сценарій, і його замінив Фомін.

Сігурні Вівер

Сігурні Вівер (Sigourney Weaver / Сигурни Уивер), вона ж Сюзан Александра Вівер народилась 8 жовтня 1949 р. в Нью-Йорку. Її батько – колишній президент телекомпанії NBC Сильвестр Вівер, мати – актриса Елізабет Інгліс. Сюзан закінчила Стенфордський університет і Йєльську драматичну школу, де вчилася разом з [Меріл Стріп->meril-streep]. Ім’я Сігурні вона взяла на початку 60-х, прочитавши роман Френсіса Скотта Фіцджеральда “Великий Гетсбі”. В Йєлі їй досить довго намагались довести, що актриси з неї не вийде. На щастя, вона познайомилась з драматургом-початківцем Крістофером Деренгом, який виявив у неї талант. Разом вони вигадували і виконували на сцені студентського кабаре гумористичні сценки, а після завершення курсу разом вирушили підкорювати Нью-Йорк. У 70-х Вівер була зіркою практично всіх п’єс Деренга.

weaver1.jpg

Продовжити читання “Сігурні Вівер”

Аватар

Чи можна назвати цей фільм подією? Безперечно, так. Чи заслуговує він перегляду на великому екрані у форматі 3D, за який ви заплатите значно більше, ніж за звичайний сеанс? Ще одне безперечне так. Ті, хто поспішать переглянути його в піратській копії на моніторі, не побачать справжнього “Аватару”. Чи є це кіно найвидовищнішим і найрозумнішим блокбастером цього року? Знову так. Чи це найкраща стрічка усіх часів і народів? Ні, але й “Титанік” нею ніколи не був.

avatarr1.jpg

Продовжити читання “Аватар”

Аватар

Аватар (Avatar / Аватар). Фантастичний бойовик. США, 2009. Режисер [Джеймс Кемерон->james-cameron]. У ролях: [Сем Вортінгтон->sam-wortington], [Зої Салдана->zoe-saldana], [Сігурні Вівер->sigurni-weaver], [Мішель Родрігес->michele-rodrigues], Стівен Ленг.

avvtar1.jpg

У далекому майбутньому група вчених вирощує тіла аборигенів з планети Пандора, генетично сумісні з тілами людей. Одним з тих, кому пропонують керувати тілом триметрової блакитношкірої істоти, майже випадково стає колишній морський піхотинець Джейк Саллі (Вортінгтон). Він відкриває новий для себе і надзвичайно красивий світ, де гуманоїді живуть у мирі з природою… Продовжити читання “Аватар”

Куленепробивний чернець

Куленепробивний чернець (Bulletproof Monk / Пуленепробиваемый монах). США, 2003. Режисер Пол Хантер. У ролях: Чоу Юнь-Фат, Шон Вiльям Скотт, Джеймi Кiнг, Карел Роден, Вiкторiя Смарфiт, Мако, Маркус Джин Пiрей, Роджер Юань.

1+1, субота 24 грудня, 00.05

З давнiх часiв у горах Тибету зберiгаeться свиток, який зробить того, хто прочитаe його, володарем свiту. У 1943 р. вiн мало не потрапив до рук фашиста Струкера (Роден), який i через 60 рокiв продовжуe шукати магiчну рiч. Зупинити шаленця намагаються безiменний монах (Юнь-Фат), добрий злодiй (Скотт) та красуня з росiйськоi мафii (Кiнг)…

Куленепробивний чернець (Bulletproof Monk / Пуленепробиваемый монах). США, 2003. Режисер Пол Хантер. У ролях: [Чоу Юнь-Фат->chou-un-fat], [Шон Вiльям Скотт->sean-william-scott], [Джеймi Кiнг->jamie-king], Карел Роден, Вiкторiя Смарфiт, Мако, Маркус Джин Пiрей, Роджер Юань.

ICTV, понеділок 21 грудня, 16.30

З давнiх часiв у горах Тибету зберiгається свиток, який зробить того, хто прочитаe його, володарем свiту. У 1943 р. вiн мало не потрапив до рук фашиста Струкера (Роден), який i через 60 рокiв продовжуe шукати магiчну рiч. Зупинити шаленця намагаються безiменний монах (Юнь-Фат), добрий злодiй (Скотт) та красуня з росiйської мафiї (Кiнг)…

Ця стрiчка є типовим зразком того рiзновиду кiнопродукцii, який голлiвудськi фахiвцi з реклами називають “екшн” нового поколiння”. Це абсолютно неконтрольована жанрова сумiш зi схiдних бойових мистецтв, “матричних” польотiв, стрiлянини у стилi [Джона Ву->john-woo], який виступив одним з продюсерiв фiльму, комедiї, екзотики, мiстики тощо. Це маловiдомий комiкс у якостi драматургiчної основи (щоправда, сценаристи Iтан Райфф i Сайрус Ворiс майже нiчого не залишили вiд початкового сюжету), 52-мiльйонний бюджет, дорогi спецефекти та декорацiї, збудованi у Ванкуверi i Торонто. Нарештi, це режисер-дебютант, котрий ранiше знiмав вiдеоклiпи, i акторський дует зiрки гонконгiвських бойовикiв Юнь-Фата та Скотта, комiчного бовдура з “Американських пирогiв”, який отримав роль пiсля вiдмови зайнятого на iнших зйомках [Хiта Леджера->heth-ledger]. Як не дивно, на екранi усе це виглядає не так вже й жахливо. У США нове поколiння глядачiв не проковтнуло такий “екшн” (картина провалилась в американському прокатi, зiбравши тiльки 22 млн. доларiв), однак на українському вiдеоринку вiн користувався популярнiстю.