Мерехтливий

Мерехтливий (The Glimmer Man / Мерцающий). США, 1996. Режисер Джон Грей. У ролях: [Стівен Сігал->steven-seagal], Кінен Айворі Веянс, Боб Гантон, Браян Кокс, Мішель Джонсон, Стівен Тоболовскі.

ICTV, неділя 8 лютого, 19.30

Джек Коул та Джим Кемпбелл розслідують низку вбивств, скоєних релігійним фанатиком. На місці чергового злочину знайдено трупи колишньої дружини Коула та її нового чоловіка, а також відбитки пальців Джека… Для Сігала ця стрічка стала черговим провалом (тоді ще бойовики з ним потрапляли на великий екран) – усього 20 млн. доларів у США при 45-мільйонному бюджеті, але це не найгірша його робота, принаймні традиційні бійки тут поєднуються з гумором.

Ненароджений

Трапляються фільми, під час перегляду яких найчастіше виникає питання “Навіщо?” Хоррорами про маленьких дітей зараз нікого не здивуєш (про них зараз знімають фільмів більше, ніж про вампірів, перевертнів та Франкенштейнів разом узятих), а тим паче привидами, які прагнуть повернутись у наш світ.

unb1

Продовжити читання “Ненароджений”

Інший світ: Повстання ліканів

Інший світ: Повстання ліканів (Underworld: Rise of the Lycans / Другой мир: Восстание ликанов). Містичний бойовик. США, 2009. Режисер Патрік Татопулос. У ролях: [Рона Мітра->rona-mitra], Майкл Шин, [Білл Найджи->bill-naiji], Шейн Бролі, Стівен Макінтош.

Третя частина саги розповідає про походження конфлікту між аристократами-вампірами та перевертнями-ліканами. Раб-перевертень Луциан закохується у дочку ватажка вампірів Віктора Соню, і разом вони роблять спробу об’єднати інших ліканів і звільнитись з темниць вампірів. Продовжити читання “Інший світ: Повстання ліканів”

Скажений пес і Глорія

Скажений пес і Глорія (Mad Dog and Glory / Бешеный пес и Глория). США, 1993. Режисер Джон Макнотон. У ролях: [Роберт Де Ніро->robert-de-niro], [Ума Турман->uma-thurman], [Білл Мюррей->bill-murray], Кеті Бейкер, Дейвід Карузо.

Новий канал, четвер 5 лютого, 3.50

Сором’язливий поліцейський фотограф (Де Ніро), якого жартома називають Скаженим Псом, рятує життя гангстеру (Мюррей), який, щоб віддячити, присилає рятівнику на тиждень дівчину для розваг (Турман). Проблеми починаються тоді, коли закоханий Пес вирішує не повертати “подарунок”… Нічим не видатна кримінальна комедія, яку, втім, можна дивитись заради акторів, тим паче, що вони спробували змінити амплуа. Роль Скаженого Пса не входить до числа кращих ролей Де Ніро, але він цілком переконливий в образі чоловіка, який давно не зустрічався з жінками, і Мюррей часом досить кумедний.

Життя спочатку

Український (як і російський) варіант назви цієї стрічки вийшов якимось зовсім безбарвним. І навіть не просто безбарвним, а й брехливим, бо почати життя спочатку нікому з героїв так і не вдалося. Чомусь не сподобалась нашим прокатникам назва “Революційний шлях” – ну назвали б “Революційна вулиця”, щоб було ближче до змісту, але ж ні. З росіянами зрозуміло, а от у наших людей смак до революцій якось дуже швидко зав’янув, дивно навіть. Але то таке, повернемось до фільму.

rroad11

Продовжити читання “Життя спочатку”

У пошуках пригод

У пошуках пригод (The Quest / В поисках приключений). США, 1996. Режисер Жан-Клод Ван Дамм. У ролях: Жан-Клод Ван Дамм, Роджер Мур, Джеймс Ремар, Джанет Ганн, Джек Макгi, Луi Мендiлор, Акi Алеонг.

ICTV, понедiлок 5 вересня, 21.00

Дiя фiльму вiдбуваeться у 20-х роках. Дрiбний злодiй Крiстофер Дюбуа (Ван Дамм) стаe на шляху нью-йоркськоi мафii, i тому змушений тiкати з мiста. Вiн опиняeться на кораблi, який захоплюють пiрати на чолi з капiтаном Едгаром Доббсом (Мур). Крiса продають у рабство на одному з азiатських островiв, де через якийсь час вiн стаe майстром бойових мистецтв. Вiн знову зустрiчаe Доббса i змушуe його допомогти взяти участь у таeмному турнiрi найкращих бiйцiв, що проходить у Гiмалаях… У своeму режисерському дебютi актор-каратист Ван Дамм зiбрав докупи усi штампи своiх попереднiх фiльмiв i додав трохи екзотики та пригод у стилi давнiх авантюрних стрiчок. Результат розчарував навiть прихильникiв амбiцiйного бельгiйця: акторськi, а тим бiльше режисерськi зусилля Ван Дамма у цiй картинi нижче середнього, а довгоочiкуваний епiзод фiнального двобою героя з велетнем-монголом надто розтягнений i непереконливий.

У пошуках пригод (The Quest / В поисках приключений). США, 1996. Режисер Жан-Клод Ван Дамм. У ролях: Жан-Клод Ван Дамм, Роджер Мур, Джеймс Ремар, Джанет Ганн, Джек Макгi, Луї Мендiлор, Акi Алеонг.

Новий канал, вівторок 2 лютого, 22.25

Дiя фiльму вiдбувається у 20-х роках. Дрiбний злодiй Крiстофер Дюбуа (Ван Дамм) стає на шляху нью-йоркськоi мафiї, i тому змушений тiкати з мiста. Вiн опиняється на кораблi, який захоплюють пiрати на чолi з капiтаном Едгаром Доббсом (Мур). Крiса продають у рабство на одному з азiатських островiв, де через якийсь час вiн стає майстром бойових мистецтв. Вiн знову зустрiчає Доббса i змушує його допомогти взяти участь у таємному турнiрi найкращих бiйцiв, що проходить у Гiмалаях…

Продовжити читання “У пошуках пригод”