Оскар-2010

Головною інтригою цьогорічного “Оскару” було протистояння колишніх чоловіка й дружини – режисерів [Джеймса Кемерона->james-cameron] та [Кетрін Бігелоу->ketrin-bigelou] – і відповідно їх фільмів [“Аватар”->avatar] та “Повелитель бурі”. Перший з них став новим касовим рекордсменом, другий ледве окупився в прокаті. Тим не менш саме робота Бігелоу стала тріумфатором на церемонії, виборовши шість нагород – за фільм, режисуру, монтаж, звукомонтаж, звукові ефекти і оригінальний сценарій. “Аватару” довелося задовольнятись преміями за спецефекти, операторську роботу й декорації.

candra_oscr.jpg

[Сандра Баллок->sandra-bullock] стала першою актрисою в історії, яка примудрилась за один рік отримати і “Оскар” (за драму “Невидимий бік”), і “Золоту малину” (за комедію “Все про Стіва”). Приз за чоловічу роль присудили [Джефу Бріджесу->jeff-bridges] (“Божевільне серце”). Передбачуваними були перемоги виконавців ролей другого плану [Крістофа Вальца->christoph-waltz] ([“Безславні покидьки”->inglorious-basterds]) та Монік (“Тужься”). Найкраща повнометражна анімаційна стрічка – [“Вперед і вгору”->up] (також “Оскар” за музику), найкращий іншомовний фільм – аргентинська мелодрама “Секрет її очей”.

Також у числі лауреатів опинились: [“Зоряний шлях”->star-trek] (грим), “Тужься” (адаптований сценарій), “Молода Вікторія” (костюми), “Божевільне серце” (пісня), “Бухта” (документальний повнометражний фільм), “Музика Пруденса” (документальний короткометражний фільм), “Логорама” (короткометражний мультфільм), “Нові жильці” (короткометражний фільм).

1 коментар для “Оскар-2010”

  1. Н-да, “Оскар” здає свої позиції: абсолютна передбачливість, відсутність справжньої конкуренції, невиразні акторські роботи, пристаркуваті ведучі, заботоксовані актриси у мішкуватих сукнях, зрекламлені актори і т.д. Н-У-Д-Н-О!

    Якщо перемогу Д.Бріджеса ще можна пояснити вислугою років і чудовими акторськими роботами у П.Богдановича та братів Коенів, то нагородження С.Буллок за невигадливу гру заможної жінки у посередньому фільмі “Невидима сторона” є черговою даниною політкоректності. Цьогорічна перемога “міс конгеніальності” схожа на тріумф “блондинки в законі” у 2006-му, – камінь у воду, і навряд-чи хто згадає ці помилки через кілька років.

    Жаль, що високочолі академіки обділили дорогоцінною увагою М.Ханеке, ба навіть його конкурента Ж.Одіара, але нехай це залишиться секретом у їх очах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *