Ніккі Рід

Ніккі Рід (Nikki Reed / Никки Рид) народилась 17 травня 1988 р. у Каліфорнії. Її мати – Шеріл Х’юстон, батько – Сет Рід, працівник “Макдональдсу”. У Рід є старший брат Нейтан Август і молодший – Джоуї. Батьки розлучилися, коли Ніккі була у зовсім юному віці; вона залишилась з матір’ю. Актриса згадує, що в дитинстві вона була сором’язливою дитиною і “книжковим хробаком”. Однак у 12 років дівчина стала неслухняною і емоційно нестабільною. Стосунки з матір’ю стали ще більш напруженими через експерименти Рід з сексом, наркотиками та дрібним хуліганством.

reed1.jpg

З батьком Ніккі кілька років зустрічалась Кетрін Хардвік, у той час арт-директор, яка мріяла стати режисером і сценаристом. Вона продовжувала підтримувати з Рід дружні стосунки навіть після того, як розсталася з її батьком, і на початку 2002 р. вони разом почали роботу над сценарієм, в якому Ніккі, якій тоді було 13, описала події бурхливого попереднього року її життя. Спочатку це мала бути легка комедія, але в результаті вийшла драма, яка отримала назву “Тринадцять”. Ніккі і Кетрін написали сценарій за шість днів зимових канікул. Рід була прототипом головної героїні Трейсі (яку у фільмі зіграла Івен Рейчел Вуд), проте сама вона перевтілилась у цій стрічці в Іві, небезпечну найкращу подругу Трейсі. Спочатку Ніккі була асистентом директора з підбору акторів, допомагала на прослуховуваннях іншим дівчатам і не цікавилась акторством, а зіграти Іві неохоче погодилась лише після того, як на цю роль не змогли підібрати гідну актрису. Всупереч чуткам, Рід ніколи не хотіла грати Трейсі і взагалі не збиралась ставати акторкою.

reed2.jpg

Після завершення роботи над картиною Ніккі повернулась до школи, але невдовзі почала сумувати за знімальним майданчиком. Тому вона вирішила перейти на домашню освіту, проте у неї, за її словами, вийшло не дуже добре: Рід все ж таки довелося повернутись у школу, щоб отримати диплом про повну освіту. З того часу вона часто з’являлась на телебаченні і в кіно. Актриса брала участь у серіалах “Самотні серця” (2003-2007) та “Жнець” (2007), картинах “Королі Догтауна” (2005), “У Міні це вперше” (2006), “У пастці краси” (2007), трилогії [“Сутінки”->twilight] (2008-2010), де зіграла Розалі Хейл.

reed3.jpg

Ніккі часто намагається попередити підлітків, що їх кумири, зірки й знаменитості, мають власну команду з перукарів, візажистів й стилістів, які допомагають їм добре виглядати. А якщо команда не в стані зробити їх красивими для обкладинок журналів, використовуються комп’ютерні програми. Рід застерігає підлітків, які намагаються виглядати так, як ці зірки, і страждають від цього.

Ніккі Рід – найкраща подруга зірки “Сутінків” Крістен Стюарт. Вона любить тварин: у неї є собаки й коні. Рід хоче грати в кіно, писати сценарії і бути режисером.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *