Кері Малліган

Кері Малліган (Carey Mulligan / Кери Маллиган) народилась 28 травня 1985 р. у Лондоні. На сцені з’являлась з шести років. Її першою роллю був хлопчик у шкільній постановці мюзиклу “Я і король”. Після цього Кері часто доводилось виконувати чоловічі ролі, коли вона навчалась у школі-інтернаті для дівчат.

mulligan1.jpg

Професійний старт відбувся, коли дівчині виповнилося 19 років: тоді вона зустріла актора і сценариста Джуліана Феллоуза, який познайомив її з чоловіком, який підшукував виконавців для фільму [“Гордість та упередження”->pride-and-prejudice]. В результаті Малліган отримала роль Кітті Беннет, сестри головної героїні Елізабет ([Кіра Найтлі->kira-knightley]). Після цього Кері повністю поринула в роботу, взявши участь у низці телевізійних проектів (адаптація “Холодного дому” Чарлза Діккенса, “Міс Марпл”, “Нортенгерське абатство”).

mulligan2.jpg

У 2007 р. Малліган знялась разом з Денієлом Редкліффом у телефільмі “Мій хлопчик Джек” і отримала першу у своєму житті премію за епізод у серіалі “Доктор Хто”. Наступного року вона виконала одну з центральних ролей у картині Шани Фест “Найкращий”, яку демонстрували на фестивалі “Санденс” і номінували на Гран-прі у категорії “Драма”, і зіграла у бродвейській постановці п’єси Антона Чехова “Чайка” разом з [Крістін Скотт-Томас->christin-scott-thomas], Зої Казан та Пітером Сарсгардом. Однак справжнім тріумфом для молодої актриси стала стрічка “Виховання почуттів”, яка вийшла на початку 2009 р. За цю роботу Кері відзначили премією Британської кіноакадемії і номінували на “Золотий глобус” і “Оскар”. Того ж року вийшли ще два фільми за участю Малліган, “Джонні Д.” та “Брати”, але там у неї були невеликі ролі. Ще однією спільною роботою Кері та Кіри Найтлі стала драма Марка Романека “Не відпускаючи мене” за однойменною книгою Кадзуо Ісігуро.

У другій частині картини Олівера Стоуна “Волл-стріт” Малліган дісталась роль Вінні, дочки відомого біржового гравця Гордона Гекко (Майкл Даглас), який за свої гріхи потрапив до в’язниці у першій серії. Тепер Гекко опиняється на волі, однак мати з ним справу бажає не дочка, яка не хоче його знати, а її наречений, трейдер Джейкоб (Шая Ла Беф). Актриса розповідає, що хвилювалася з приводу того, що її героїня є новенькою і не брала участі у попередньому фільмі. Вона також була невпевнена у тому, що прихильники першої частини повірять у почуття безжального раніше Гекко, які проявляються у стосунках з дочкою. Малліган боялася, що стане плаксивим дівчам посеред продовження легендарного фільму, проте їй допомогли велика підтримка Дагласа, у якого є чудове відчуття міри, і режисера Стоуна. На репетиціях, які тривали три тижні, Кері разом з Майклом та Олівером вигадала біографію своєї 24-річої героїні. Після цього акторка хвилювалася набагато менше, бо у її персонажа знайшлося своє місце в епопеї.

mulligan3.jpg

Малліган запевняє, щ її акторська кар’єра не дуже залежить від того, знімається вона чи ні: вона любить працювати у театрі і вибір між двома мистецтвами робить в залежності від того, яку роль їй пропонують. Вона не любить повторюватися і грати варіації своїх попередніх персонажів. Нещодавно актриса почала зніматися у стрічці Ніколаса Рефна “Драйв”.

1 коментар для “Кері Малліган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *