Джонні Ноксвіль

Джонні Ноксвіль (Johnny Knoxville / Джонни Ноксвилль), справжнє ім’я якого Філіп Джон Клапп, народився 11 березня 1971 р. у місті Ноксвіль (штат Теннессі). Його батько був торговцем старими автомобілями. Коли Джонні було 8 років, він переніс дуже тяжке запалення легенів і ледве не помер. З того часу він страждає на астму. Його двоюрідний брат, співак кантрі Роджер Алан Вейд, подарував Філіпу Джону книгу Керуака “На шляху”, через яку він зацікавився драматургією та лицедійством. У 1989 р. Ноксвіль закінчив школу і поїхав до Лос-Анджелесу, розраховуючи стати актором і сценаристом. Попрацювавши статистом на телебаченні, він вирішив пошукати інший шлях у шоу-бізнес і почав писати статті для журналів.

noxvil1.jpg

Під час написання статті про різні засоби самооборони для журналу Big Brother Skateboarding Magazine Джонні познайомився з Джеффом Тремейном завдяки спільному другу – режисеру кліпів Спайку Джонсу. Переконавшись, що у них дуже схоже почуття гумору, Ноксвіль і Тремейн вирішили зняти пробний гумористичний скетч і присвятити його тим засобам самооборони, про які Джонні писав у статті. Їх перший кліп, в якому Ноксвіль бризкає на себе з газового балончика і стріляє у себе, надівши перед цим куленепробивний жилет, увійшли до відеозбірки Спайка Джонса “Великий Брат”, яка виходила як додаток до його журналу. У збірці демонструвались складні трюки скейтбордистів, а жарти Ноксвіля, зняті Тремейном, використовували як комічні інтермедії.

noxvil2.jpg

Тоді друзі вирішили, що з подібного матеріалу може вийти чудове телевізійне шоу. Вони зробили демонстраційне відео і запропонували його різним телеканалам. Їх робота так сподобалась, що Ноксвіль мало не потрапив у надзвичайно популярну програму “Прямий ефір в суботу увечері”. Однак продюсерам цієї передачі трюки жартівника здались надто небезпечними, тому вони запропонували йому роботу актора, який виконував би скетчі та трюки, вигадані іншими авторами. Джонні відмовився: “У мене був вибір – залишитися з друзями і повністю контролювати свою роботу або піти у “Прямий ефір” без друзів і робити те, що мені скажуть. Ясна річ, я обрав перше”.

noxvil3.jpg

Ноксвіль та його друзі домовилися з каналом MTV, зібрали групу однодумців і у 2000 р. почали випускати шоу “Диваки” (інший варіант перекладу – “Придурки”), яке миттєво стало популярним серед молодіжної аудиторії. Не обійшлося без неприємностей: незважаючи на попередження для глядачів, щоб вони не намагались повторювати небезпечні для життя й здоров’я трюки героїв, деякі підлітки все ж таки пробували це робити і отримували серйозні травми. Популярність шоу породила у 2002 р. кінофільм з такою ж назвою, в якому Ноксвіль використав усі приколи, які йому не дозволили показати на телебаченні. Після цього він знявся у багатьох картинах: “Широко крокуючи” (2004), “Королі Догтауна” (2005), “Придурки з Хазарду” (2005), “Симулянт” (2005).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *