Едвард Ферлонг

Едвард Ферлонг (Edward Furlong / Эдвард Ферлонг) народився 2 серпня 1977 р. у місті Глендейл (штат Каліфорнія). Він наполовину мексиканець (за материнською лінією), наполовину росіянин, який ніколи не бачив свого батька. У 13 років хлопцю пощастило: він виграв конкурс на роль юного Джона Коннора у “Термінаторі-2” (1991) Джеймса Кемерона. Зовсім випадково Едварда зустрів на вулиці один з помічників режисера, які займались підбором акторів для фільму і шукали нове виразне обличчя для образу майбутнього рятівника людства. Ферлонга запросили на проби, і саме він став щасливцем, якого вибрали творці стрічки.

efurlong1.jpg

“Термінатор-2” користувався надзвичайним успіхом в усьому світі і приніс Едварду кілька престижних нагород, зокрема призи “MTV Movie Award” (у номінації “Найбільший прорив року”) та “Сатурн” (у номінації “Найкращий молодий актор”). Засліплений славою підліток кинув навчання і почав активно зніматися (в середньому в одному-двох фільмах на рік). Найчастіше йому діставались ролі хлопців з поганим життєвим прикладом перед очима: син злочинця в “Американському серці” (1992; номінація на премію “IFP Spirit Award” за найкращу чоловічу роль другого плану), молодший брат кілера (Тім Рот) з російської мафії в “Маленькій Одесі” (1994), молодший брат вбивці-неонациста ([Едвард Нортон->edward-norton]) в “Американській історії Ікс” (1998). Паралельно він займався музикою: у 1992 р. дебютна пісня Едварда “Hold On Tight” стала першим номером в японських чартах, затьмаривши знаменитий хіт Вітні Х’юстон “I Will Always Love You”.

efurlong2.jpg

До 16 років Ферлонг був під опікою у своєї тітки Ненсі та дядька Шона. Його мати Елеонор Торрес після успіху Едді захотіла повернути собі опіку над ним, але він відстояв право на самостійність у суді. Однак невдовзі самостійність почала проявлятися у вигляді захоплення алкоголем та наркотиками. Подруга і колишня викладачка Ферлонга, старша за нього на 12 років Джекі Домек, яка заради юної зірки навіть розлучилась зі своїм чоловіком, пішла від бойфренда-пияка, не витримавши постійних сварок і побоїв, а потім судилася з ним через доходи. Едвард намагався боротися зі згубною залежністю, однак це не допомогло: актор втратив шанс вдруге зіграти Джона Коннора (у “Термінаторі-3”), бо через серйозні проблеми з алкоголем страхові компанії відмовилися мати з ним справу.

efurlong3.jpg

Ферлонг одружився з актрисою Рейчел Белле (“Дзвінок”). 21 вересня 2006 р. у них народився син Ітан Пейдж. У липні 2009 р. пара розлучилась. Зараз Едвард захоплюється зйомками домашніх фільмів, є активним членом товариства захисту тварин і противником натурального хутра. На жаль, він при цьому не забуває і про алкоголь: одного разу Ферлонг у стані сильного сп’яніння увірвався до супермаркету і почав рятувати з акваріумів живих омарів. За це актора арештували і виписали штраф.

Ферлонг виконав одну з ролей у комедійному бойовику “Зелений шершень”, який незабаром вийде на екрани світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *