Руйнiвник

Руйнiвник (Demolition Man / Разрушитель). США, 1993. Режисер Марко Брамбiлла. У ролях: Сильвестр Сталлоне, Веслi Снайпс, Сандра Баллок, Найджел Готорн, Джессi Вентура.

1+1, четвер 29 грудня, 22.30

У 1996 р. полiцейський Джо Спартан (Сталлоне), намагаючись впiймати небезпечного манiяка Саймона Фенiкса (Снайпс), став причиною загибелi багатьох людей – принаймнi так вирiшила влада. Спартан i Фенiкс були засудженi до ув’язнення у крiогенних камерах. У 2032 р., коли в суспiльствi бiльше немаe злочинностi, Фенiкс опиняeться на волi i повертаeться до своiх жорстоких витiвок. Делiкатна полiцiя майбутнього нiчого не може з ним зробити, тому доводиться розморозити Спартана… Слабенький фантастичний бойовичок, безпомiчний як антиутопiя (за сорок рокiв суспiльство просто не може настiльки сильно змiнитись). Стрiчку частково рятуe Снайпс, який вiдверто розважаeться у ролi психопата. Роль Баллок у цiй картинi була першою, яка привернула до неi увагу у Голлiвудi.

Руйнiвник (Demolition Man / Разрушитель). США, 1993. Режисер Марко Брамбiлла. У ролях: [Сильвестр Сталлоне->sylvester-stallone], [Веслi Снайпс->wesley-snipes], [Сандра Баллок->sandra-bullock], [Найджел Готорн->nigel-hawtorn], Джессi Вентура.

ICTV, субота 24 квітня, 22.30

У 1996 р. полiцейський Джо Спартан (Сталлоне), намагаючись впiймати небезпечного манiяка Саймона Фенiкса (Снайпс), став причиною загибелi багатьох людей – принаймнi так вирiшила влада. Спартан i Фенiкс були засудженi до ув’язнення у крiогенних камерах. У 2032 р., коли в суспiльствi бiльше немає злочинностi, Фенiкс опиняється на волi i повертається до своїх жорстоких витiвок. Делiкатна полiцiя майбутнього нiчого не може з ним зробити, тому доводиться розморозити Спартана… Слабенький фантастичний бойовичок, безпомiчний як антиутопiя (за сорок рокiв суспiльство просто не може настiльки сильно змiнитись). Стрiчку частково рятує Снайпс, який вiдверто розважається у ролi психопата. Роль Баллок у цiй картинi була першою, яка привернула до неї увагу у Голлiвудi.

Джекі Ерл Хейлі

Джекі Ерл Хейлі (Jackie Earle Haley / Джеки Эрл Хейли) народився 14 липня 1961 р. у Нортриджі (штат Каліфорнія). Свою кар’єру почав у шестирічному віці, знявшись у рекламі. Після цього став зіркою підліткових серіалів, грав на Бродвеї, писав сценарії для теле- і кінофільмів. Джекі знявся у багатьох стрічках, зокрема “День сарани” (1975), “Проклята долина” (1977), “Втрачаючи це” (1983). У період спаду своєї кар’єри, у 1990-2000 рр., Хейлі зайнявся продюсуванням і став режисером численних телевізійних роликів. У 2006 р. він повернуся на великий екран у картині “Уся королівська рать” і того ж року знявся у стрічці “Як малі діти”. За цю роль його номінували на “Оскар”, однак того року переможцем став Алан Аркін, який зіграв у фільмі “Маленька міс Щастя”.

heili_2.jpg

Продовжити читання “Джекі Ерл Хейлі”

Хлоя

Ми вже знаємо, що коли з французької комедії намагаються зробити комедію американську, нічого хорошого вийти не може (дуже рідкісні винятки підтверджують правило). Тепер можна переконатись у тому, що коли з французької еротичної психологічної мелодрами намагаються зробити американський еротичний трилер, то теж нічого хорошого не виходить – виходить здебільшого американська комедія, місцями смішна.

chloe1.jpg

Продовжити читання “Хлоя”

Паніка

Паніка (Panic / Паника). США, 2000. Режисер Генрі Бромелл. У ролях: [Вільям Х. Мейсі->william-h-macy], Нів Кемпбелл, Джон Ріттер, Трейсі Ульман, Мігель Сандовал, Дональд Сазерленд, Ніколь Том.

ENTER-фільм, вівторок 20 квітня, 21.30

Сімейний бізнес – вбивства на замовлення – приносив добрі гроші. Але одного дня Алекс вирішив зав’язати. Він відчув, що стомився вбивати, і почав ходити до психотерапевта. Однак батько не збирається прощатися зі справою, якій присвятив усе своє життя… Психологічний трилер з елементами драми вирізняється міцним акторським складом.