Робін Гуд

Робін Гуд (Robin Hood / Робин Гуд). Історичний бойовик. США, 2010. Режисер [Рідлі Скотт->ridley-scott]. У ролях: [Рассел Кроу->russell-crow], [Кейт Бланшетт->cate-blanschett], Метью Макфейден, Оскар Айзек, Марк Стронг.

robinhood_poster.jpg

Робін (Кроу), лучник армії короля Річарда Левове Серце, бореться проти нормандських загарбників і стає легендою. Продовжити читання “Робін Гуд”

Герой

Герой (Hero / Герой). Китай, 2002. Режисер Чжан Iмоу. У ролях: Джет Лi, Тонi Леунг, Меггi Чунь, Жанг Зiюi, Доннi Юень, Чен Дао Мiнг.

ТРК <Украiна>, четвер 22 грудня, 21.50

Могутнiй iмператор Цинь, знищуючи усiх незгiдних, йде до своei мети – об’eднати китайськi провiнцii в eдину iмперiю. Але одного дня гостем у його палацi стаe Воiн Без Iменi (Лi) – найкращий фехтувальник i майстер бойових мистецтв. Вiн розповiдаe володарю, як знищив його ворогiв – трьох найманих вбивць, однак насправдi думаe лише про помсту…

Режисер Iмоу (“Пiднiми червоний лiхтар”, “Шлях додому”) давно мрiяв зняти фiльм про мистецтво бою, iз задоволенням вивчав книги на цю тему, проте вiдмовився вiд iдеi адаптувати якийсь лiтературний твiр i три роки шукав сюжет для майбутньоi стрiчки. “Якщо ви поглянете на китайську лiтературу, то побачите, що усi ii сюжети пов’язанi з помстою, – каже постановник. – Довгий час вона була основною темою нашого кiнематографу. Я хотiв розвивати цей жанр у новому напрямi: моi героi бажають закiнчити вiйну”. Iмоу використав ту саму легенду, яку екранiзував Чен Кайге, створивши талановиту картину “Iмператор та вбивця”. Однак режисер “Героя” пропонуe власний варiант розвитку подiй, який нагадуe водночас класичного “Расьомона” (1950) Акiри Куросави та “оскарiвського” лауреата “Тигр скрадаeться, дракон ховаeться” (2000) Анга Лi. Як i “Тигр / дракон”, фiльм Iмоу був знятий з розрахунком на мiжнародний кiноринок: не випадково постановник запросив на головну роль Джета Лi, який останнiм часом граe переважно в Америцi, а на одну з другорядних – зiрку “Тигра” Жанг Зiюi. Проте “Оскара” за найкращу iншомовну стрiчку “Герой” не здобув, хоча його й номiнували, а комерцiйнi показники картини були набагато нижчими, нiж у фiльму Анга Лi.

Герой (Hero / Герой). Китай, 2002. Режисер [Чжан Iмоу->zhang-imou]. У ролях: [Джет Лi->jet-lee], Тонi Леунг, Меггi Чунь, [Жанг Зiюї->zhang-ziyi], Доннi Юень, Чен Дао Мiнг.

Кіно, субота 8 травня, 19.30

Могутнiй iмператор Цинь, знищуючи усiх незгiдних, йде до своєї мети – об’єднати китайськi провiнцiї в єдину iмперiю. Але одного дня гостем у його палацi стає Воїн Без Iменi (Лi) – найкращий фехтувальник i майстер бойових мистецтв. Вiн розповiдає володарю, як знищив його ворогiв – трьох найманих вбивць, однак насправдi думає лише про помсту… Продовжити читання “Герой”

Підривник

Підривник (Knock Off / Взрыватель). США-Гонконг, 1998. Режисер Цуй Харк. У ролях: Жан-Клод Ван Дамм, Роб Шнайдер, Лела Рошон, Пол Сорвіно, Майкл Фітцджеральд Вонг, Глен Чін, Кармен Лі, Джефф Джозеф Волф.

Новий канал, неділя 12 лютого, 17.15

Головні герої – дрібні контрабандисти (Ван Дамм та Шнайдер), які виявляються втягнутими у цілу низку небезпечних подій за участю корумпованих агентів ФБР та гонконгівських гангстерів. Вони дізнаються, що у партії підробленої американської продукції, яка потрапила до них у руки, знаходиться велика кількість вибухівки, призначеної для терористичних актів у Гонконгу. Звичайно, герой Ван Дамма виходить переможцем з усіх пригод, врятувавши своїх друзів від підступних підривників… Стрічку, бюджет якої склав 35 млн. доларів, було знято під час святкування у зв’язку з передачею Гонконгу до Китаю. Це друга спільна робота Ван Дамма та відомого гонконгівського режисера Харка, які разом робили картину «Подвійна команда». Однак, захопившись ефектними вибухами та двобоями, автори фільму зовсім забули про сюжет, який губиться за навалою бійок та вогню. Стрічка не виправдала сподівань і не мала успіху в американському кінопрокаті.

Підривник (Knock Off / Взрыватель). США-Гонконг, 1998. Режисер Цуй Харк. У ролях: [Жан-Клод Ван Дамм->jean-claude-van-damme], [Роб Шнайдер->rob-shnider], Лела Рошон, Пол Сорвіно, Майкл Фітцджеральд Вонг, Глен Чін, Кармен Лі, Джефф Джозеф Волф.

1+1, п’ятниця 7 травня, 23.00

Головні герої – дрібні контрабандисти (Ван Дамм та Шнайдер), які виявляються втягнутими у цілу низку небезпечних подій за участю корумпованих агентів ФБР та гонконгівських гангстерів. Вони дізнаються, що у партії підробленої американської продукції, яка потрапила до них у руки, знаходиться велика кількість вибухівки, призначеної для терористичних актів у Гонконгу. Звичайно, герой Ван Дамма виходить переможцем з усіх пригод, врятувавши своїх друзів від підступних підривників… Стрічку, бюджет якої склав 35 млн. доларів, було знято під час святкування у зв’язку з передачею Гонконгу до Китаю. Це друга спільна робота Ван Дамма та відомого гонконгівського режисера Харка, які разом робили картину [«Подвійна команда»->double-team]. Однак, захопившись ефектними вибухами та двобоями, автори фільму зовсім забули про сюжет, який губиться за навалою бійок та вогню. Стрічка не виправдала сподівань і не мала успіху в американському кінопрокаті.

Жах на вулиці В’язів

Жах на вулиці В’язів (A Nightmare on Elm Street / Кошмар на улице Вязов). Фільм жахів. США, 2010. Режисер Семюел Баєр. У ролях: [Джекі Ерл Хейлі->jackie-earl-haley], Руні Мара, Кайл Галнер, Кеті Кессіді, Томас Деккер, Кленсі Браун.

nightmare-elm-st-poster-1.jpg

Групу підлітків з передмістя переслідує один і той самий кошмар: на них полює Фредді Крюгер, спотворений вбивця з лезами на пальцях. Ті, кого він вбиває уві сні, гинуть в реальності… Продовжити читання “Жах на вулиці В’язів”

Туман

Туман (The Fog / Туман). США-Канада-Франція, 2005. Режисер Руперт Вейнрайт. У ролях: Том Веллінг, Меггі Грейс, [Селма Блер->selma-blair], Кеннет Велш, Сара Ботсфорд.

Україна, вівторок 4 травня, 23.20

Понад сто років тому корабель, який перевозив прокажених, розбився на скелях біля маленького містечка. Через багато років містечко оточує зловісний туман, з якого виходять мерці – привиди, які не знайшли спокою і несуть з собою страх і смерть… Дуже слабкий римейк стрічки 1980 р., яка у свою чергу була далеко не найкращою у Карпентера. Режисер відмовився робити нову версію і лише став її продюсером. Атмосфера жаху майже не відчувається.

Прибрати Картера

Прибрати Картера (Get Carter / Убрать Картера). США, 2000. Режисер Стівен Кей. У ролях: [Сильвестр Сталлоне->sylvester-stallone], Міранда Річардсон, Рейчел Лі Кук, Алан Каммінг, [Міккі Рурк->mickey-rourke], [Майкл Кейн->michael-cain].

НТН, понеділок 3 травня, 14.10

Запеклий злочинець на ім’я Джек Картер (Сталлоне) приїздить у місто свого дитинства, щоб з’ясувати причини загибелі брата і допомогти його дружині та дочці. Безстрашний герой оголошує війну зграї місцевих покидьків, яку очолюють молодий комп’ютерний геній Джеремі Кіннір та давній знайомий Картера – жорстокий король порнобізнесу Сайрус (Рурк)… Продовжити читання “Прибрати Картера”