Поза часом

Поза часом (Out of Time / Вне времени). США, 2003. Режисер Карл Франклiн. У ролях: Дензел Вошингтон, Eва Мендес, Сана Латан, Дiн Кейн, Джон Бiллiнгслi, Роберт Бейкер, Алекс Картер, Ентонi Короне.

ICTV, понедiлок 16 сiчня, 21.20

Шеф полiцii флоридського мiстечка Матiас (Вошингтон) дiзнаeться, що його коханка (Латан) смертельно хвора. Для того щоб вилiкувати ii, потрiбна велика сума, i герой вирiшуe “позичити” зi свого вiддiлку сумку з грошима – речовий доказ у справi вiдомого мафiозi. Щойно дiвчина отримуe грошi, ii будинок вибухаe, i Матiас стаe пiдозрюваним у вбивствi…

Поза часом (Out of Time / Вне времени). США, 2003. Режисер Карл Франклiн. У ролях: [Дензел Вошингтон->denzel-washington], [Єва Мендес->eva-mendes], Сана Латан, Дiн Кейн, Джон Бiллiнгслi, Роберт Бейкер, Алекс Картер, Ентонi Короне.

РЕН-ТВ, неділя 17 сiчня, 21.20

Шеф полiцiї флоридського мiстечка Матiас (Вошингтон) дiзнається, що його коханка (Латан) смертельно хвора. Для того щоб вилiкувати її, потрiбна велика сума, i герой вирiшує “позичити” зi свого вiддiлку сумку з грошима – речовий доказ у справi вiдомого мафiозi. Щойно дiвчина отримує грошi, її будинок вибухає, i Матiас стає пiдозрюваним у вбивствi…

Стрiчку Франклiна (“Особливо тяжкий злочин”) вважали одним з найбiльш перспективних проектiв компанiї “Метро-Голдвiн-Маeр” 2003 р. Головну роль пропонували австралiйцю Х’ю Джекмену (“Кейт та Лео”), однак актор був зайнятий на зйомках [“Людей Iкс-2”->x-men-2], i студiя звернулась до Вошингтона. Дворазовий лауреат “Оскара” не вперше грає охоронця закону, проте цього разу отримав рекордний для себе 20-мiльйонний гонорар. Втiм, картина, в якiй поєднуються трилер та мелодрама, не виправдала сподiвань, зiбравши у прокатi США тiльки 35 млн. доларiв: забагато “дiр” у неоригiнальному сюжетi, та й Вошингтон не запропонував нiчого нового, лише старанно копiюючи своi попереднi “полiцейськi” ролi. Як трилер фiльм ще бiльш-менш сприймається (все ж таки пiдтримувати напругу голлiвудськi режисери-ремiсники вмiють), але як мелодрама вiн заслуговує оцiнки “незадовiльно”.

Шерлок Холмс

Шерлок Холмс (Sherlock Holmes / Шерлок Холмс). Детектив / пригоди. США, 2009. Режисер [Гай Річі->guy-richie]. У ролях: [Роберт Дауні-мол.->robert-dawney-jr], [Джуд Лоу->jude-law], [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams], Марк Стронг, Едді Марсан.

Знаменитий детектив Шерлок Холмс і його друг доктор Ватсон ведуть чергове розслідування – намагаються відвернути загрозу для всієї Англії.

sherlock-holmes-poster.jpg

Продовжити читання “Шерлок Холмс”

Сірша Ронан

Сірша Ронан (Saoirse Ronan / Сирша Ронан) народилась у Нью-Йорку 12 квітня 1994 р. у сім’ї акторів Моніки та Пола Ронан. Виросла майбутня актриса в Ірландії; її ім’я ірландською мовою означає “свобода”. Кар’єра дівчинки почалася дуже рано, задовго до вступу до школи: батько брав її на зйомки трилера “Власність диявола” (1997) Алана Пакули з [Гаррісоном Фордом->harrison-ford] та [Бредом Піттом->brad-pitt], популярного шоу “Клініка” (2003-2009), серіалу “Доказ” (2004-2005) тощо. Можна сказати, що Сірша почала зніматись, ледве навчившись ходити.

ronan1.jpg

Продовжити читання “Сірша Ронан”

Людина темряви

Людина темряви (Darkman / Человек тьмы). США, 1990. Режисер Сем Реймі. У ролях: Лаям Нісон, Франсес Макдорманд, Колін Фрілз, Ларрі Дрейк.

1+1, субота 11 лютого, 00.05

Вчений (Нісон), який займався клонуванням окремих частин тіла за допомогою комп’ютера, був спотворений під час нападу на лабораторію бандитами, найнятими одним з корумпованих ділків. Він робить собі нове обличчя і повертається, щоб помститися, як Даркмен – Людина темряви… Похмурий кінокомікс з великою дозою “чорного гумору”, знятий культовим режисером Реймі, має своїх прихильників, але поступається найкращим зразкам жанру (таким, як бертонівські “Бетмени”). Шкода чудову акторку Макдорманд, для якої роль і жанр виявились зовсім чужими.

Людина темряви (Darkman / Человек тьмы). США, 1990. Режисер [Сем Реймі->sam-raimi]. У ролях: [Лаям Нісон->liam-nison], [Франсес Макдорманд->frances-mcdormand], Колін Фрілз, Ларрі Дрейк.

ICTV, середа 13 січня, 1.20

Вчений (Нісон), який займався клонуванням окремих частин тіла за допомогою комп’ютера, був спотворений під час нападу на лабораторію бандитами, найнятими одним з корумпованих ділків. Він робить собі нове обличчя і повертається, щоб помститися, як Даркмен – Людина темряви… Похмурий кінокомікс з великою дозою “чорного гумору”, знятий культовим режисером Реймі, має своїх прихильників, але поступається найкращим зразкам жанру 90-х (таким, як бертонівські “Бетмени”). Шкода чудову акторку Макдорманд, для якої роль і жанр виявились зовсім чужими.

Вєра Фарміга

Вєра Фарміга (Vera Farmiga / Вера Фармига) народилась у 1973 р. в сім’ї українських емігрантів, де, крім неї, було ще шестеро дітей. Хоча її дитинство пройшло у Нью-Джерсі, Вєра відчуває себе українкою: до шести років вона жила в українській спільноті і була практично ізольована від усього американського. В дитинстві вона говорила тільки українською мовою і вчила українські пісні й танці. У ті дні, коли в Києві згадували трагедію Чорнобиля, Фарміга побувала там і з подивом зрозуміла, що добре пам’ятає рідну мову.

farmiga1.jpg

Продовжити читання “Вєра Фарміга”