Хижак-2

Хижак-2 (Predator 2 / Хищник-2). США, 1991. Режисер Стівен Хопкінс. У ролях: [Денні Гловер->danny-glover], Гері Бізі, Рубен Блейдс, Марія Кончіта Алонсо, Білл Пакстон.

1+1, неділя 23 травня, 23.15

У Лос-Анджелесі йде війна наркомафій. Поліцейський Майкл Харріган (Гловер) та його підрозділ починають розуміти, що злочинці – не єдиний їхній ворог: і на бандитів, і на охоронців закону полює кровожерний представник позаземної цивілізації, мисливець Хижак… Відмова Шварценеггера зніматись у продовженні одного зі своїх головних хітів 80-х автоматично знизила глядацьку цікавість до нього і не даремно: уявити гідним противником Хижака Гловера, який ще у “Смертельній зброї” повторював, що “застарий для усього цього”, важкувато. Хоча в цілому – далеко не найгірший сіквел з-поміж зроблених Голлівудом.

Джаред Лето

Джаред Лето (Jared Leto / Джаред Лето) народився 26 грудня 1971 р. містечку Босер (штат Луїзіана). Своїм інтересом до мистецтва він завдячує своїй матері Констанс, яка всіляко заохочувала Джареда і його старшого брата Шеннона. Майбутній актор ріс ініціативною і впевненою у собі дитиною. У 12 років він почав працювати – мити посуд у невеликій їдальні у Вірджинії, а в 16 вже підробляв швейцаром. В ці роки Лето багато подорожував зі своєю сім’єю, жив на Гаїті або в комуні у Колорадо. Його дідусь служив у повітряних військах, тому мандрівний спосіб життя був для родини нормою. Закінчивши школу, Джаред подав документи до університету мистецтв у Філадельфії. Він спеціалізувався на вивченні живопису і пізніше перевівся в університет образотворчих мистецтв у Нью-Йорку. Будучи студентом, Лето написав сценарій і виконав одну з головних ролей у власному фільмі “Радість, що плаче”. Це визначило його подальшу долю.

jared-leto1.jpg

Продовжити читання “Джаред Лето”

Шрек назавжди

Шрек назавжди (Shrek Forever After / Шрек навсегда). Анімаційний фільм / казка / пригоди. США, 2010. Режисер Майк Мітчел. Ролі озвучують: [Майк Маєрс->mike-myers], [Едді Мерфі->eddie-murphy], [Антоніо Бандерас->antonio-banderas], [Камерон Діас->cameron-dias].

shrek_forever.jpg

Шрек сумує за часами, коли почувався справжнім чудовиськом, і, піддавшись на умовляння солодкоголосого чаклуна Румпельштільтскіна, підписує з ним угоду. Відразу після цього герой опиняється в альтернативній реальності Тридев’ятого королівства, де все поставлене з ніг на голову… Продовжити читання “Шрек назавжди”

Жах на вулиці В’язів

Черговий популярний персонаж фільмів жахів отримав рестарт, і, як і в попередніх випадках, центральним є питання – навіщо? Чи варто було знімати це кіно, що нового можна сказати на таку тему?

elm_street1.jpg

Продовжити читання “Жах на вулиці В’язів”

Робін Гуд

[Рідлі Скотт->ridley-scott] якось заявив, що серед фільмів про Робін Гуда йому жоден не подобається, хіба що пародія Мела Брукса. Саме тому він, вочевидь, вирішив зняти кіно смішніше, ніж у Брукса. Вдалося.

robin_hood1.jpg

Продовжити читання “Робін Гуд”