Скайлайн

Зразок нового цікавого експерименту: спроба створити незалежне від великих студій кіно, яке б продемонструвало цим студіям, що видовищні стрічки можна робити і без їхнього фінансового двигуна. З цим Страуси (брати-режисери, не птахи) впоралися. Інше питання: чи буде цей фільм цікавий тим, хто не знає передісторії, не знає мети постановників?

skyline1.jpg

Продовжити читання “Скайлайн”

Скайлайн

Скайлайн (Skyline / Скайлайн). Фантастичний бойовик. США, 2010. Режисери Грег та Колін Страус. У ролях: Ерік Балфур, Дональд Фезон, Скотті Томпсон, Дейвід Заяс, Бріттані Денієл, Крістал Рід.

skyline-poster.jpg

Група людей, прокинувшись після вечірки у квартирі одного з верхніх поверхів хмарочосу, бачить дивні вогні на горизонті, які затягують у себе людей. Невдовзі стає зрозуміло, що це вторгнення і що інопланетяни хочуть знищити людство. Продовжити читання “Скайлайн”

Агата

Агата (Agatha / Агата). США, 1979. Режисер Майкл Ептід. У ролях: [Дастін Хоффман->dustin-hoffman], Ванесса Редгрейв, Тімоті Долтон, Хелен Морс, Тоні Бріттон.

Інтер, п’ятниця 12 листопада, 00.45

У 1926 р. знаменита авторка детективних романів Агата Крісті несподівано зникла на 11 днів, і ніхто так і не дізнався, де вона була. Стрічка пропонує одну з версій розгадки, проте головним персонажем у ній став детектив (Хоффман), який займається пошуками письменниці, а не вона сама. У доробку Дастіна цю роботу вважають однією з найслабших, і не даремно.

Мегамозок

Мізки голлівудських сценаристів пливуть приблизно в одному напрямі – це давно відомий факт. Були два фільми про Колумба в один сезон, були два про виверження вулканів, два про загрозу від недружніх астероїдів тощо. Тепер маємо два про лиходіїв коміксового типу, які виявляються білими й пухнастими. Обидва анімаційні і обидва – вгадали – 3D (не 3D-шне кіно скоро все буде вважатись незалежним). Слід віддати належне, обидва непогані.

megamind1.jpg

Продовжити читання “Мегамозок”

Руні Мара

Руні Мара (Rooney Mara / Руни Мара) народилась у 1985 р. у Бедфорді (штат Нью-Йорк). Її батько, Тімоті Крістофер Мара, був віце-президентом одного з підрозділів команди “Нью-Йорк Джаєнтс”. Відомо, що один з прадідусів акторки, Арт Руні-старший, колись заснував футбольну команду “Пітсбург Стілерс”, а інший, Тім Мара, стояв біля витоків “Джаєнтс”. Після школи Руні деякий час мандрувала світом. Під час подорожі, яка була частиною проекту “Traveling School”, вона встигла побувати в Еквадорі, Перу та Болівії. У школі індивідуального навчання Галлатіна при Нью-Йоркському університеті Мара слухала курси з психології, міжнародної суспільної політики та некомерційної діяльності.

runi-mara1.jpg

Продовжити читання “Руні Мара”