Втеча неможлива

Втеча неможлива (No Escape / Побег невозможен). США, 1994. Режисер Мартін Кембелл. У ролях: [Рей Ліотта->ray-liotta], Ленс Хенріксен, Стюарт Вілсон, Майкл Лернер, Ерні Хадсон.

1+1, неділя 7 лютого, 00.45

Фантастичний бойовик, дія якого відбувається у третьому тисячолітті. Тюремна система давно стала частиною бізнесу, де використовується рабський труд в’язнів. В колонію, де відбувають життєве ув’язнення, потрапляє колишній солдат, якого за непослух переводять у ще страшніше місце – на острів, де злочинці живуть за звіриними законами… Від традиційних стрічок класу “Б” цей бойовичок відрізняє хіба що трохи більший бюджет і кращі актори (в першу чергу Ліотта, який намагався зробити свого персонажа схожим на героїв Стіва Макквіна з “Великої втечі” та “Метелика”).

Вище неба

Прокат починає знайомити нас з цьогорічними “оскарівськими” номінантами. Кіно якісне, але здається, що якби не зірка в головній ролі і актуальна тема, пов’язана зі світовою кризою, на нього навряд чи хтось звернув би академічну увагу. Назвати його видатним не вийде ніяк. Акторські роботи чудові, але те саме можна сказати про два десятки стрічок, які виходять щороку, проте до кола академічних номінантів ніколи не потрапляють – через малий бюджет, недостатню розкрутку, відсутність знаменитостей першої категорії.

air1.jpg

Продовжити читання “Вище неба”

Заміж у високосний рік

Заміж у високосний рік (Leap Year / Замуж в високосный год). Романтична комедія. США, 2009. Режисер Ананде Такере. У ролях: [Емі Адамс->amy-adams], Метью Гуд, Адам Скотт, Джон Літгоу.

2010_leap_year1.jpg

Згідно з ірландською легендою, раз на чотири роки, у високосний рік, 29 лютого, дівчина, яка опинилась в Ірландії з коханим, котрий ніяк не наважиться освідчитись їй, може сама запропонувати йому руку й серце. Саме це вирішує зробити декоратор квартир Анна Бреді (Адамс), яка їде за коханим з Бостона в Дублін… Продовжити читання “Заміж у високосний рік”

Шон Бін

Шон Бін (Sean Bean / Шон Бин) народився 17 квітня 1959 р. у місті Шеффілд (графство Йоркшир, Англія). Його батько, Браян Бін, був зварювальником і мав власну майстерню. Мати, Рита Бін, працювала секретаркою, але після народження дітей, Шона та доньки Лоррейн, повністю присвятила себе сім’ї. Майбутній актор без особливих успіхів вчився у школі, віддаючи перевагу розвагам у товаристві друзів. У той час його найбільшим захопленням був футбол. Бін грав у шкільній команді, хоча великих успіхів у спорті теж не досяг. Натомість він був затятим уболівальником “Шеффілд Юнайтед” і не пропускав жодного матчу. Кумиром його дитинства був Тоні Каррі, один з найкращих гравців, а згодом і тренер клубу.

bean1.jpg

Продовжити читання “Шон Бін”

День байбака

День байбака (Groundhog Day / День сурка). США, 1993. Режисер Херолд Реміс. У ролях: [Білл Мюррей->bill-murray], [Енді Макдавелл->andy-mcdowell], Кріс Елліотт, Стівен Тоболовскі.

Україна, понеділок 1 лютого, 23.45

Телекоментатор Філ Коннорс (Мюррей) щороку приїздить на святкування Дня байбака у містечко Панксатоні в штаті Пенсільванія. Але цього разу йому не щастить: він потрапляє у “часову петлю” і змушений переживати один і той самий день – 2 лютого – знову й знову. Спочатку він впадає у відчай, однак потім починає користуватись своїми знаннями про день, щоб впливати на його події… Одна з найкращих американських комедій 90-х з недурними жартами і чудовою грою Мюррея.