Едвард Ферлонг

Едвард Ферлонг (Edward Furlong / Эдвард Ферлонг) народився 2 серпня 1977 р. у місті Глендейл (штат Каліфорнія). Він наполовину мексиканець (за материнською лінією), наполовину росіянин, який ніколи не бачив свого батька. У 13 років хлопцю пощастило: він виграв конкурс на роль юного Джона Коннора у “Термінаторі-2” (1991) Джеймса Кемерона. Зовсім випадково Едварда зустрів на вулиці один з помічників режисера, які займались підбором акторів для фільму і шукали нове виразне обличчя для образу майбутнього рятівника людства. Ферлонга запросили на проби, і саме він став щасливцем, якого вибрали творці стрічки.

efurlong1.jpg

Продовжити читання “Едвард Ферлонг”

Мумія: Принц Єгипту

Мумія: Принц Єгипту (Tale of the Mummy / Мумия: Принц Египта). США-Великобританія, 1998. Режисер Рассел Малкехі. У ролях: [Джейсон Скотт Лі->jason-scott-lee], Луїза Ломбард, Шон Пертві, Лізетт Ентоні, Майкл Лернер, [Крістофер Лі->christopher-lee], Шеллі Дювалл.

Київська Русь, четвер 16 грудня, 18.00

У давні часи фараон віддав свою дочку заміж за чужоземця, який виявився чорним магом. Його вбили, а на його могилу наклали вічне прокляття. Але в день Великого параду планет чаклун може повернутися, якщо його могилу відкриють. Реінкарнації намагаються завадити детектив Райлі та археолог Саманта… Про мумії фільми знімають з 30-х рр., і серед них бували непогані (з Борисом Карлоффом та Крістофером Лі), проте в останні півстоліття вдихнути в цей жанр нове життя змогли лише стрічки Стівена Соммерса з Бренданом Фрейзером. Ця ж знята трохи раніше картина далеко від них відстає і за розмахом (бюджет – 8 млн. доларів), і за спецефектами.

Некерований

Після кількох проектів, які сприймались двозначно, тобто плюси і мінуси розподілялись у них майже порівну ([“Дежа вю”->deja-vu], “Захоплення підземки 123”), [Тоні Скотт->tony-scott] нарешті взявся за щось простіше і водночас гідне саме його таланту. Тому й результат сприймається на ура – видовищно, логічно, часом навіть розумно.

unstoppable1.jpg

Продовжити читання “Некерований”

Джонні Ноксвіль

Джонні Ноксвіль (Johnny Knoxville / Джонни Ноксвилль), справжнє ім’я якого Філіп Джон Клапп, народився 11 березня 1971 р. у місті Ноксвіль (штат Теннессі). Його батько був торговцем старими автомобілями. Коли Джонні було 8 років, він переніс дуже тяжке запалення легенів і ледве не помер. З того часу він страждає на астму. Його двоюрідний брат, співак кантрі Роджер Алан Вейд, подарував Філіпу Джону книгу Керуака “На шляху”, через яку він зацікавився драматургією та лицедійством. У 1989 р. Ноксвіль закінчив школу і поїхав до Лос-Анджелесу, розраховуючи стати актором і сценаристом. Попрацювавши статистом на телебаченні, він вирішив пошукати інший шлях у шоу-бізнес і почав писати статті для журналів.

noxvil1.jpg

Продовжити читання “Джонні Ноксвіль”