Чорний лицар

Чорний лицар (Black Knight / Черный рыцарь). США, 2001. Режисер Гіл Джангер. У ролях: [Мартін Лоренс->martin-lawrence], [Том Вілкінсон->tom-wilkinson], Марша Томасон, Вінсент Реган, Кевін Конвей, Хелен Кері, Деріл Мітчелл, Ерік Дженсен, Майкл Коунтрімен.

Новий канал, субота 13 лютого, 17.50

Джамал (Лоренс) працює прибиральником у парку розваг на тему середньовіччя. Взявши до рук чарівний амулет, нахабний і гострий на язик афро-американець опиняється в Англії XIV сторіччя, де йому доведеться, подолавши свій цинізм, допомагати шляхетному лицарю, рятувати нубійську красуню і боротися проти жорстокого короля… Продовжити читання “Чорний лицар”

Як все заплутано

Автор цих рядків у перший тиждень демонстрації цього фільму зробив жахливу річ – потьопав замість нього на “Нашу Рашу”. Звичайно ж, вже після перших десяти хвилин перегляду стало зрозуміло, що цьому шедевру вистачило б ютубівської екранки. Весь наступний тиждень цього самого автора переслідували кошмари, в яких Меріл Стріп волала: “Кого вы выбрали, кого вы предпочли!” Тому не переглянути “Як все заплутано” врешті-решт стало просто неможливо.

itscompl1.jpg

Продовжити читання “Як все заплутано”

Усі заходи безпеки

Усі заходи безпеки (Extreme Prejudice / Все меры предосторожности). США, 1987. Режисер Волтер Хілл. У ролях: [Нік Нолт->nick-nolte], Паверс Бут, Марія Кончіта Алонсо, Майкл Айронсайд, Ріп Торн, Кленсі Браун.

Кіно, четвер 11 лютого, 21.30

Дія відбувається на американсько-мексиканському кордоні. Головні герої – друзі дитинства (Нолт та Бут), один з яких став техаським рейнджером, інший – ватажком наркомафії. Завдання захопити наркоторговця отримують шість агентів спецслужб… Фільм виграє у ті моменти, коли Хілл робить те, що у нього виходить найкраще – знімає перестрілки, а загалом це далеко не найкраща робота відомого майстра бойовиків та вестернів.

Куди поділись Моргани?

Куди поділись Моргани? (Did You Hear About the Morgans? / Куда делись Морганы?). Романтична комедія. США, 2009. Режисер Марк Лоренс. У ролях: [Х’ю Грант->hu-grant], [Сара Джессіка Паркер->sara-jessica-parker], Сем Елліот, [Мері Стінберген->mary-stinbergen], Майкл Келлі, Джесс Лібман, Елізабет Мосс.

Життя Пола (Грант) та Меріл (Паркер) Морган багатьом може здатися ідеальним, незважаючи на те, що їх шлюб руйнується. Але якось вони стають свідками вбивства і мішенями найманого вбивці. Федерали включають їх у програму із захисту свідків і перевозять у затишне містечко у Вайомингу… Продовжити читання “Куди поділись Моргани?”

Ульотний транспорт

Ульотний транспорт (Soul Plane / Улетный транспорт). США, 2004. Режисер Джессі Терреро. У ролях: Кевін Харт, Том Арнольд, Метод Мен, Снуп Догг, Джон Вітерспун.

Кіно, вівторок 9 лютого, 21.30

Нешон виграє позов проти авіакомпанії, отримавши величезну грошову компенсацію. На ці гроші він вирішує створити свою ідеальну авіакомпанію. На його рейсах працюють найпривабливіші стюардеси, є танці і навіть джакузі… Картина зібрала цілу колекцію негативних відгуків через стереотипне зображення афро-американської культури та туалетний гумор.

Кетрін Бігелоу

Кетрін Бігелоу (Kathryn Bigelow / Кэтрин Бигелоу), єдина дитина менеджера на фабриці фарб та бібліотекарки, з дитинства захоплювалась живописом. “Мій тато чудово малював мультиплікаційних героїв, – згадує вона. – Він мріяв стати карикатуристом, але у нього нічого не вийшло. Я страшенно хвилювалась за нього. Напевно, частково я захопилась мистецтвом, щоб компенсувати його мрії, що не збулися”.

bigelow1.jpg

Продовжити читання “Кетрін Бігелоу”