Стів Зан

Стів Зан (Steve Zahn / Стив Зан) народився і виріс у містечку Маршалл (штат Міннесота), у сім’ї священика. Вперше з’явився на сцені у місцевій постановці п’єси Ніла Саймона “Білоксі-блюз”. Зігравши ще кілька ролей у виставах, Стів став членом трупи Американського репертуарного театру у Кембриджі (штат Масачусетс), а потім перебрався у Нью-Йорк, щоб зробити повноцінну артистичну кар’єру. У 1991 р. Зан з виставою “До побачення, Берді!” у постановці Томмі Тьюна об’їздив майже всю Америку, і стало зрозуміло, що у нього велике акторське майбутнє.

zahn1.jpg

Продовжити читання “Стів Зан”

Улюбленці Америки

Улюбленці Америки (America’s Sweethearts / Любимцы Америки). США, 2001. Режисер Джо Рот. У ролях: Джулія Робертс, Кетрін Зета-Джонс, Джон К’юсак, Біллі Крістал, Хенк Азаріа, Крістофер Вокен, Стенлі Туччі, Алан Аркін, Сет Грін.

1+1, неділя 5 березня, 20.20

Гвен Харрісон (Зета-Джонс) та Едді Томас (К’юсак) – улюбленці публіки, які разом знялися у дев’ятьох стрічках. Звістка про те, що зірки збираються розлучитися, ставить під загрозу прокатну долю їхньої нової картини. Тоді продюсер наймає спритного прес-агента (Крістал), котрий має переконати журналістів, що Гвен і Едді все ще є ідеальною парою…

Улюбленці Америки (America’s Sweethearts / Любимцы Америки). США, 2001. Режисер Джо Рот. У ролях: [Джулія Робертс->julia-roberts], [Кетрін Зета-Джонс->catherine-zeta-jones], [Джон К’юсак->john-cusak], Біллі Крістал, Хенк Азаріа, [Крістофер Вокен->christopher-walken], Стенлі Туччі, Алан Аркін, Сет Грін.

Інтер, субота 27 лютого 23.30

Гвен Харрісон (Зета-Джонс) та Едді Томас (К’юсак) – улюбленці публіки, які разом знялися у дев’ятьох стрічках. Звістка про те, що зірки збираються розлучитися, ставить під загрозу прокатну долю їхньої нової картини. Тоді продюсер наймає спритного прес-агента (Крістал), котрий має переконати журналістів, що Гвен і Едді все ще є ідеальною парою…

Рот («Золоті вулиці», «Помста придурків-2»), який нічого не знімав 11 років, взявся до режисури, створивши вельми дотепну комедію про голлівудські правила гри. Звичайно, він врахував сумний досвід авторів уїдливого фільму «Гори, Голлівуд, гори» (1998), який швиденько записали у «найгірші стрічки усіх часів», тому запропонував сатиру «правильну», доброзичливу і з хеппі-ендом – тобто таку, яку «фабрика мрій» може собі дозволити. Картина, бюджет якої становив 48 мільйонів, зібрала у прокаті США близько 93 млн. доларів. Роль нового коханця Гвен мав виконувати Роберт Дауні-молодший, який перед початком зйомок знову потрапив у в’язницю, однак і без нього у фільмі зібралося багато знаменитостей. З-поміж акторського ансамблю стрічки особливо вирізняються Зета-Джонс у ролі самозакоханої кінозірки (цілком можливо, що їй довелося просто побути собою перед камерою) та Вокен, котрий зіграв дивакуватого «елітарного» режисера.

Людина-вовк

Римейк класичного фільму жахів “золотої доби” Голлівуду виявився не настільки поганим, як можна було очікувати.

wolfman1.jpg

Продовжити читання “Людина-вовк”

Мелані Лоран

Мелані Лоран (Melanie Laurent / Мелани Лоран) народилась 21 лютого 1983 р. у Парижі. Її мати – вчителька балету, батько – спеціаліст з озвучування (саме його голосом, наприклад, розмовляв Нед Фландерс у французькому дубляжі знаменитого мультсеріалу “Сімпсони”). Незважаючи на те, що Мелані росла в акторському середовищі, вона досить довго не думала про цю професію. Лише щасливий випадок змусив її передумати. У 1998 р. Лоран була на зйомках комедії “Астерікс і Обелікс проти Цезаря” з другом, батько якого входив до складу знімальної групи, і привернула увагу славетного Жерара Депардьє. Він був настільки вражений, що запропонував Мелані роль Лізбет у своєму наступному проекті “Міст між двох берегів”. Екранного часу у Лоран було небагато, проте саме з цього моменту вона всерйоз зацікавилась акторством.

laurent1.jpg

Продовжити читання “Мелані Лоран”

Афера

Афера (Confidence / Афера). США, 2003. Режисер Джеймс Фоулі. У ролях: [Едвард Бернс->edward-bernes], [Рейчел Вайс->rachel-weisz], [Дастін Хоффман->dustin-hoffman], [Енді Гарсіа->andy-garcia], Пол Гіаматі, Моріс Честнат, Роберт Форстер, Луїс Гусман, Донал Логу, Браян Ван Холт, Ліланд Орсер.

Кіно, вівторок 23 лютого, 21.30

Професійний шахрай Джейк Віг (Бернс) та його помічники провели чергову успішну операцію, не здогадуючись, що їх жертва працювала на кримінального боса Вінстона Кінга (Хоффман). Розлючений мафіозі хоче помститися, але Джейк обіцяє йому повернути гроші. Кінг має сам обрати жертву нового шахрайства, яке збагатить і його, і команду Віга… Продовжити читання “Афера”