Золотий глобус-2010

Вибір лауреатів для премії, яку часто називають генеральною репетицією перед “Оскаром”, не містив цього року жодних несподіванок.

globe-2010.jpg

Найкращим фільмом року визнали [“Соціальну мережу”->social-network], найкращим режисером – [Дейвіда Фінчера->david-fincher], відзначили нагородами також сценарій (Аарон Соркін) та музику стрічки про засновників мережі Facebook. Соркін, отримуючи приз, подякував зокрема своєму головному герою Марку Закербергу.

Премії за головні чоловічу та жіночу драматичні ролі дістались визнаним фаворитам – [Коліну Фірту->colin-firt] за історичну картину “Король говорить!” та [Наталі Портман->natalie-portman] за балетний психологічний трилер “Чорний лебідь”. За другорядні ролі відзначили виконавців з картини “Боєць” – [Крістіана Бейла->christian-bale] та Мелісу Лео.

В категорії “Комедія / мюзикл” лідирувала стрічка “З дітками все гаразд”: найкращий фільм та актриса (Аннет Бенінг). Найкращий комедійний актор 2010 р. [Пол Гіаматі->paul-giamati] (“Версія Барні”) обійшов двічі номінованого [Джонні Деппа->johnny-depp] (за [“Алісу”->alice-in-wonderland] та [“Туриста”->tourist]). Найкращим анімаційним фільмом (знову ж таки очікувано) стала третя “Історія іграшок”, найкращим іноземним – данська “Помста” (інша назва – “Усе найкраще”). Премією за найкращу пісню відзначили “Бурлекс” (композиція You Haven’t Seen The Last of Me у виконанні Шер).

Почесну премію за внесок у світовий кінематограф отримав [Роберт Де Ніро->robert-de-niro]. Не залишився без нагороди й інший метр – [Аль Пачіно->al-pacino], якого визнали найкращим актором міні-серіалу (“Ви не знаєте Джека”). Цього року до числа лауреатів-телевізійників потрапили чимало акторів, знаних переважно за роботами на великому екрані: [Стів Бушемі->steve-buscemi], [Лора Лінні->lora-linney], [Клер Дейнс->clair-danes].

3 коментаря для “Золотий глобус-2010”

  1. “Ви не знаєте Джека”
    Насправді тут має місце гра слів. “to know jack” означає “ні чорта не знати (розуміти)”.
    Цю фразу можна почути у сучасномому сленгу. Зокрема, Джессі Пінкман із серіалу “Breaking Bad” часто її вживає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *