Зелений Шершень

Трохи дивне кіно. На нормальний комедійний бойовик не схоже, на щось більше – не схоже тим паче. Під час перегляду весь час виникає питання: “Кому це потрібно?” Судячи з того, що фільм ще навіть не доповз до позначки 100 млн. доларів в американському прокаті, виникає не випадково.

green_hornet1.jpg

Передбачається, що в бойовику за героя треба вболівати, принаймні бути не зовсім байдужим до його долі. В комедії над героєм можна сміятися, але при цьому інтерес до його долі теж повинен зберігатися. Головний герой “Шершня” у виконанні [Рогена->seth-rogen] симпатії практично не викликає, а в деякі моменти він просто відразливий. Самозакоханий нероба без мізків, м’язів, талантів і навіть уяви, а головне, без мотивації. Немає за ним переконливих мотивів ні в несподіваній дружбі зі слугою батька, ні в рішенні зайнятися геройством – в обох випадках Брітт просто робить щось, щоб заповнити свій вільний час. Немає причин дружити з ним і у Като – хіба що хитрий китаєць звик жити біля багатіїв і не поспішає залишати розкішний маєток. Коли Като б’є Ріда, його можна зрозуміти, коли допомагає йому – ні. Цей основний недолік породжено халтурною роботою сценаристів і обох головних виконавців, які чомусь впевнені, що для того, щоб завоювати прихильність публіки, їм достатньо просто стирчати в кадрі.

green_hornet2.jpg

Праві були ті, хто побоювався, що Роген знищить славу серіалу 60-х, в якому Като грав Брюс Лі. Може, і не знищить, але бажання знайомитись далі з цими героями надовго відіб’є. Навряд чи можна всерйоз говорити про продовження, тому що не зрозуміло, на кого розрахований перший фільм. Ті, хто знає персонажів, від нього плюватимуться, а хто не знає – теж плюватимуться, бо для них ці герої залишаться двома придурками у масках, ще й значно менш цікавими, ніж їх колеги. Дія по-справжньому розкручується лише у фіналі, а комедія по-справжньому так і не почнеться: усі варті уваги жарти й геги, як це часто трапляється, вмістилися у трейлері. Навіть відвертий капусник на кшталт “Янголів Чарлі-2” був би бажаніший, ніж ця невизначена за жанром сірятина.

green_hornet3.jpg

Кілька позитивних моментів у стрічці все ж таки є. Це [Крістоф Вальц->christoph-waltz] у ролі лиходія, у якого поступово їде дах: нічого особливого роль не вимагає, але Вальц просто не може зіграти подібний типаж погано. Це виїзд під “Гангстер передайз” – тому що приємно згадати молодість. Це “Політ джмеля”, хоч він і звучить недовго. Навіть [Камерон Діас->cameron-dias] можна записати швидше у плюси, ніж у мінуси, у порівнянні з ніякими головними героями. Тільки от все це безнадійно розтягнутий фільм не рятує, як і слабенько використане 3D.

2 коментаря для “Зелений Шершень”

  1. Мені найбільше було шкода свого часу втраченого на цю муть. Не можу зрозуміти людей які у цьому фільмі щось знаходять. А вони таки знаходять, бо це нещастя вже зібрало 220 мільйонів по світу при бюджеті 120 – значить, окупиться і навіть заробить.

    Вийшовши із кінотеатру довго не міг зрозуміти навіщо фільму 3D. Потім дійшло: квитки на 3D сеанси по світу суттєво дорожчі.

  2. Я теж пожалів, що пішов на цей фільм. За виключенням кількох сцен 3D не використовувалося. Сценарій повна туфта, я взагалі не зрозумів в чому сенс цього фільму. Якісно був зроблений трейлер до фільму і досить успішна реклама. Можливо це сприяло його успіху, але я проти фільмів, що мають на меті тільки відмивання грошей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *