Міняючи реальність

Міняючи реальність (The Adjustment Bureau / Изменяя реальность). Фантастичний мелодраматичний трилер. США, 2011. Режисер Джордж Нолфі. У ролях: [Метт Деймон->matt-damon], [Емілі Блант->emily-blunt], Денієл Дей Кім, Крістін Лукас, Майкл Келлі.

adjustment_bureau.jpg

Балерина Еліза Селлас (Блант) і політик Дейвід Норріс (Деймон) постійно опиняються поруч, але якась невидима сила весь час не дає їм зустрітися і познайомитися. Можливо, це доля, а може, реально існуючі сили?

Головну ідею картини позичено з оповідання Філіпа К. Діка “Бюро коректування”. Це режисерський дебют сценариста Джорджа Нолфі.

Оскільки Блант грала балерину світового рівня, їй довелося багато тренуватися і сидіти на дієті, яка складалася з курятини, листів салату і протертих овочів. Щодня вона проводила дві години у спортзалі і три години займалась хореографією. Тренування продовжувалися півтора місяці, шість днів на тиждень. Акторку познайомили з кількома балеринами, які справили на неї дивне враження: “Вони прагнуть абсолютної точності й досконалості. Балет – сенс їх існування. Вони не розуміють питання “Ким би ви стали, якби не змогли займатися балетом?” Вони не мислять поза балетом”. Блант тренувалась під керівництвом хореографів трупи сучасного балету Cedar Lake. За словами актриси, з нею поводились дуже суворо, бо її вчителям не подобалось, що балерину грає актриса, яка раніше ніколи не танцювала і яка уявлення не має, скільки сил вкладається у будь-який рух танцюриста. Найщасливішим для Блант став день, коли закінчилися зйомки балетних сцен: “Я пішла у Dunkin’ Donuts і наїлася пончиків. І це було щастя!”

Деймон теж серйозно готувався до своєї ролі: будучи великим прихильником Барака Обами, він охоче скористався шансом зіграти молодого харизматичного політика і спілкувався з людьми, які добре знають політичну кухню.

1 коментар для “Міняючи реальність”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *