Тор

Тор (Thor / Тор). Фантастичний бойовик. США, 2011. Режисер Кеннет Брана. У ролях: Кріс Хемсворт, [Наталі Портман->natalie-portman], [Ентоні Хопкінс->anthony-hopkins], Том Хіддлстон, Кейт Дінінгс.

thor_poster.jpg

Тор (Хемсворт) – скандинавський бог, який вважав себе найхоробрішим і найсильнішим з-поміж йому подібних. Через зраду зведеного брата Локі він потрапляє на Землю і переживає там безліч пригод…

Це наступний проект з серії, яка має побудувати аналог вигаданого авторами з компанії “Марвел” всесвіту для світу кіно (попередніми були дві [“Залізні Людини”->iron-man] та [“Неймовірний Халк”->incredible-hulk]).

На початку 60-х “Марвел” шукала свіжі ходи. “Хто сильніший за найсильнішу людину на світі? Лише бог”, – подумав Стен Лі, який вигадав для компанії таких персонажів, як Людина-павук та люди Ікс. Він вирішив, що, оскільки читачі досить добре знають богів грецьких та римських, слід використати скандинавські міфи й легенди. Новий герой вперше з’явився на сторінках книжок з картинками у серпні 1962 р. і відразу зацікавив читачів.

Кандидатами на головну роль називали Бреда Пітта, Ченнінга Татума, борця Пола Левеска і навіть Денієла Крейга. У травні 2009 р. з’явилось повідомлення, що на роль Тора претендують брати Лаям та Кріс Хемсворти з Австралії. 19-річного Лаяма визнали занадто юним для ролі, а от 25-річний Кріс підійшов ідеально.

Спочатку вважали, що зйомки почнуться на початку 2008 р., відразу ж після завершення страйку сценаристів. Але через те, що страйк затягнувся, студія змінила плани і запустила у виробництво [“Залізну Людину-2”->iron-man], сценарій якої вже був готовий. Режисуру запропонували Д. Дж. Карузо, проте той не зацікавився і навіть не став читати сценарій. Коли ж ЗМІ повідомили про кандидатуру Кеннета Брана, усі вирішили, що це жарт, бо цього режисера знають у першу чергу як спеціаліста з шекспірівських екранізацій. Однак виявилося, що знаменитий британець дійсно веде переговори з “Марвел”, а у грудні 2008 р. Брана офіційно підтвердив, що підписав контракт. Він заявив, що з дитинства любив цю історію, її епічний дух та велич, переміщення з землі на небо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *